search
ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 08:48
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Σχέδιο για νέο κόμμα από τους διαφωνούντες βλέπει η Κουμουνδούρου – Ο Βίτσας αποκάλυψε το όνομα του νέου φορέα, βόμβες από Φίλη

23.10.2023 12:58
SIRIZA_FILIS_BITSAS

Στον σχεδιασμό της εσωκομματικής αντιπολίτευσης για την δημιουργία νέου κόμματος όπως αποκάλυψε με δηλώσεις του ο Δημήτρης Βίτσας, αποδίδουν κομματικές πηγές την κλιμάκωση των εσωκομματικών επιθέσεων που δέχεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης τις τελευταίες μέρες.

Η Κουμουνδούρου με άτυπη ενημέρωση επιλέγει να αναδείξει αυτό το σχέδιο: «Μαρτυρούν την δημιουργία νέου κόμματος! Όλη αυτή η κλιμάκωση της αντιπολιτευτικής στάσης των τελευταίων ημερών απέναντι στο κόμμα και τον πρόεδρό του Στέφανο Κασσελάκη προφανώς εντάσσεται στο σχέδιο, το οποίο έχει ήδη δρομολογηθεί, για την δημιουργία νέου κόμματος. Μάλιστα σύμφωνα με το βίντεο που ακολουθεί (σ.σ. παραπέμπουν στο βίντεο με σχετικές δηλώσεις του Δημήτρη Βίτσα στον ΣΚΑΙ) ο Δημήτρης Βίτσας προτείνει ως όνομα του νέου κόμματος: “Ανανεωτική και Οικολογική Ριζοσπαστική Αριστερά”».

Το σκηνικό με τα διασταυρούμενα πυρά συνεχίζεται και σήμερα από νωρίς το πρωί, αρχής γενομένης με την ανακοίνωση Κούλογλου περί αποχώρησής του από την ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ -με επιστολή του που δημοσιεύτηκε στο Tvxs.gr. Η ηγεσία ζήτησε να αποδοθεί η έδρα στο κόμμα με το οποίο ο κ. Κούλογλου αναδείχθηκε ευρωβουλευτής, ωστόσο ο ίδιος δηλώνει ότι δεν παραδίδει την έδρα, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να κατέλθει ως ανεξάρτητος υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές αν δεν βρεθεί κόμμα που να τον εκφράζει.

Ακολούθησαν οι «βόμβες» Φίλη, ότι θα θέσει θέμα νέας ηγεσίας, και Βίτσα ότι υπάρχει στα σκαριά δημιουργία νέου κόμματος ως τις ευρωεκλογές με τον ίδιο να προτείνει την ονομασία Ανανεωτική και Οικολογική Ριζοσπαστική Αριστερά. Ο Πάνος Ρήγας, σε δηλώσεις του έκανε λόγο για «σαμποτάζ» στον ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τον τρόπο που λειτουργεί η αντιπολίτευση, λέγοντας επίσης πως η ηγεσία εκλέχτηκε με δημοκρατικότατο τρόπο. Σημείωσε δε πως ο Στέφανος Τζουμάκας δεν μπορεί να βρίσκεται στον ΣΥΡΙΖΑ αν πιστεύει αυτά που λέει. Από την άλλη ο Διονύσης Τεμπονέρας μιλώντας στον ΣΚΑΙ σημείωσε πως είναι σεβαστό στο αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών αλλά δεν συνιστά λευκή επιταγή και εξουσιοδότηση. Κάλεσε την ηγεσία να διατυπώσει το πολιτικό της σχέδιο ώστε όλη να λάβουν τις αποφάσεις τους για το αν χωράνε ή όχι στον νέο ΣΥΡΙΖΑ και άφησε την αιχμή ότι είναι προβληματικό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να εκφωνεί δημόσια θέσεις που παρεκκλίνουν από όσα έχει συντεταγμένα αποφασίσει το κόμμα στο πρόσφατο συνέδριό του τον Απρίλιο του 2022.

Αναλυτικά όλες οι δηλώσεις:

Νίκος Φίλης: Θα θέσω θέμα ηγεσίας

Ο Νίκος Φίλης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 με τους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου, εξέφρασε έντονη δυσφορία στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη για την κακή πορεία του κόμματος, αναφέροντας πως η προσδοκία που είχε ο κόσμος από μια νέα ηγεσία να ανακόψει τη φθορά δεν επιβεβαιώθηκε.

«Πιο νωπή λαϊκή εντολή είναι η απόφαση που έδωσε ο λαός με τις δημοτικές εκλογές, όπου εκεί υποχώρησε περαιτέρω το κύρος και η εκλογική επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ, στο 12,7%» είπε.

«Αυτό δεν οφείλεται προσωπικά στον κ. Κασσελάκη, αλλά δεν το ανέκοψε» πρόσθεσε με νόημα ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ.

«Υπάρχει μια ψυχρή αποδοκιμασία από την κοινωνία» σημείωσε.

 «Θα θέσω θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Νίκος Φίλης. «Δεν μπορεί να εκπροσωπεί το κόμμα ο Στέφανος Κασσελάκης».

Αναφερόμενος στις απόψεις που έχει γράψει στον Εθνικό Κήρυκα ο Στέφανος Κασσελάκης, ο Νίκος Φίλης είπε ότι συνιστούν ακραία εκδοχή του νεοφιλελευθερισμού. Δεν τολμούσαν να τα πουν στην Ελλάδα οι νεοφιλελεύθεροι. Δεν τα λέει αυτά ο κ. Κασσελάκης το 2015, τα λέει πριν από μερικές ημέρες στο ΣΕΒ, πρόσθεσε.

Επίσης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως δεν «γνωρίζαμε όσα αποκάλυψε η Εφημερίδα των Συντακτών για τον Στέφανο Κασσελάκη».

Δημήτρης Βίτσας: Η χειρότερη στιγμή της ζωής του ΣΥΡΙΖΑ 

Λίγο νωρίτερα, ο Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είχε σχολιάσει ότι ο ΣΥΡΖΙΑ βιώνει μια από τις χειρότερες στιγμές, «ίσως τη χειρότερη στιγμή», από τότε που δημιουργήθηκε, το 2000.

«Είναι ώρα αποφάσεων και συλλογικών και ατομικών» πρόσθεσε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΖΙΑ εκτιμώντας «υπάρχουν δύο ενδεχόμενα: το ένα είναι να φεύγει καθένας κατά μόνας και το δεύτερο μια να υπάρξει μια ομαδική συνεννόηση» μολονότι παρατήρησε ότι «διασπάσεις κατά τη διάρκεια συνεδρίου ή συνεδρίασης κομματικού οργάνου δεν έχουν συμβεί».

«Έχουν ωριμάσει μια σειρά πράγματα στο μυαλό μου, θα διατυπωθούν στις επόμενες συνεδριάσεις προς τον πρόεδρο κάποια ερωτήματα, δεν θεωρώ ότι θα πάρω απαντήσεις, θα γίνουν οι ευρωεκλογές, η ανανεωτική και οικολογική ριζοσπαστική αριστερά μην έχετε καμία αμφιβολία ότι αν καταφέρει να εκλέξει έναν ή μια ευρωβουλευτή μπαίνουμε σε ένα άλλο στάδιο», πρόσθεσε.

Όπως εκτίμησε «υπάρχει ένα 45% όσων ψήφισαν στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, περίπου 60-70.000, που δεν θα ακολουθήσουν, θα είναι δύσκολα πράγματα».

Ειδικά, τέλος, για την υπόθεση του Στέφανου Τζουμάκα, ο Δημήτρης Βίτσας παρατήρησε ότι «θα έπρεπε να ακολουθηθεί κανονικότατα το καταστατικό. Ειδικά για τον Τζουμάκα αυτή την απόφραση στην πρώτη συνέδριαση τη Κεντρικής Επιτροπής πρέπει να την ψηφίσει πάνω από το 70%, δηλαδή 210 άνθρωποι. Βλέπω ότι δύσκολα θα περάσει η πρόταση Κασσελάκη για διαγραφή Τζουμάκα».

ΣΥΡΙΖΑ για Κούλογλου: Να παραδώσει την έδρα

Όλα αυτά συμβαίνουν την ίδια στιγμή που το πρωί της Δευτέρας (23/10) ο Στέλιος Κούλογλου ανακοίνωσε ότι ανεξαρτητοποιείται από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην επιστολή παραίτησης από την ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ που απέστειλε στην Κουμουνδούρου ο Στέλιος Κούλογλου, σημειώνει μεταξύ άλλων ότι ο χώρος απαξιώνεται πολιτικά και ο νέος αρχηγός δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά.

«Οι θέσεις του Κασσελάκη, όπως αυτά που είπε στον ΣΕΒ, δεν έχουν σχέση με τις θέσεις και την παράδοση του ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε.

Πάντως ο Στέλιος Κούλογλου ήταν ήδη εδώ και πολύ καιρό «ξένο σώμα» στην ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και είχε συγκρουστεί με την ηγεσία του κόμματος και συναδέλφους του στην ευρωβουλή ήδη από την εποχή Αλέξη Τσίπρα.

Από την Κουμουνδούρου σημειώνουν ότι ο Στέλιος Κούλογλου οφείλει «να παραδώσει την έδρα στο κόμμα με το οποίο εκλέχτηκε».

Πάνος Ρήγας: Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εκλέχτηκε δημοκρατικότατα

Από την πλευρά του, ο Πάνος Ρήγας, άφησε αιχμές περί σαμποτάζ από την εσωκομματική αντιπολίτευση, τονίζοντας, μεταξύ άλλων ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εκλέχτηκε δημοκρατικότατα.

Η ηγεσία στον ΣΥΡΙΖΑ εκλέχτηκε με δημοκρατικότατο τρόπο, αυτό που ενδιαφέρει είναι να δοθεί η μάχη απέναντι στις πολιτικές της ΝΔ, δήλωσε χαρακτηριστικά στα Παραπολιτικά 90,1 το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι η λογική εσωτερικής αντιπαράθεσης δεν ενδιαφέρει την κοινωνία, ενώ ζήτησε νηφαλιότητα.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη είπε χαρακτηριστικά ότι «αυτά λυθήκανε, συζητηθήκαν, συλλογικές ήταν οι αποφάσεις
όλες και προχωρήσαμε με αυτό τον τρόπο. Δεν θεωρώ ότι είναι προσωπικές οι ευθύνες και προφανώς δεν φταίει ο Π.Πολάκης, προφανώς δεν έχει ευθύνη ο Ν.Παππάς, συλλογικές ήταν οι αποφάσεις γιατί με αντίστοιχο τρόπο θα μπορούσα να πω για επιλογές που έκανε είτε ο Ν.Φίλης είτε ο Π.
Ρήγας ότι φταίνε αποκλειστικά αυτοί, δεν ήταν όμως αποφάσεις προσωπικές, αποφάσεις συλλογικές ήταν σε ότι κάναμε. Δεν μπορεί να απεμπολούμε τις ευθύνες τις οποίες έχουμε αυτό είναι σαν να κρύβονται, είναι λάθος αυτό. Και μάλιστα είναι τραγικό λάθος να ανοίγουνε και να
ζητάνε γιατί δεν πήρε θέση ο Α. Τσίπρας. Είναι αδιανόητα αυτά τα οποία λέγονται.

Κληθείς να σχολιάσει ότι ο Νίκος Φίλης είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας ευθύνεται γιατί αυτός
έφερε τον Κασσελάκη, ο Πάνος Ρήγας απάντησε ότι πρόκειται για μια φαντασιακή ιστορία, «δεν είναι έτσι τα πράγματα και δεύτερον επειδή ο Α. Τσίπρας επειδή είναι κεφάλαιο για το πολιτικό σύστημα της χώρας δεν είναι δυνατόν όταν κράτησε μια στάση άψογη σε όλη τη διαδικασία να απαιτείς γιατί σε βόλευε ή σε βολεύει για τις όποιες προσεγγίσεις είχες το προηγούμενο διάστημα. Είναι λάθος!
Δηλαδή θα έπρεπε να ζητάει ο Ν. Παππάς ή ο Σ. Τζουμάκας ή ο Π. Ρήγας να πάρει θέση ο τέως πρόεδρος του κόμματος; Είναι αδιανόητα αυτά και εγώ δεν αντιλαμβάνομαι την παρουσία μου σε ένα κόμμα της Αριστεράς με αυτό τον τρόπο. Αν έχω μια διαφωνία ή κάνω στην άκρη ή προσπαθώ να διορθώσω το όποιο λάθος έχει γίνει. Εδώ δεν μιλάμε περί διόρθωσης εδώ μιλάμε με έναν τρόπο ο οποίος τον βασικό άξονα που πρέπει να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η ευρεία δημοκρατική παράταξη με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά την σαμποτάρεις.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση διαγραφής του Στέφανου Τζουμάκα είπε πως ο ίδιος δεν μπορεί να βρίσκεται σε έναν χώρο που δεν πιστεύει.

Τεμπονέρας: Σεβαστό το αποτέλεσμα, δεν είναι λευκή επιταγή

Είναι «σεβαστό το αποτέλεσμα» των εσωκομματικών εκλογών είναι απόφαση των μελών αλλά «δεν συνιστά λευκή εξουσιοδότηση ούτε λευκή επιταγή», η ηγεσία πρέπει να διατυπώσει το πολιτικό σχέδιο ώστε «όλοι να πάρουμε τις αποφάσεις μας». Αυτά εν συντομία ανέφερε ο Διονύσης Τεμπονέρας, μιλώντας στην εκπομπή Αταίριαστοι στον ΣΚΑΙ το πρωί της Δευτέρας. Ο ίδιος σημείωσε, αφήνοντας αιχμές κατά Κασσελάκη,  πως αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται από την ιδρυτική του Διακήρυξη και τις θέσεις του Συνεδρίου του 2022, επομένως είναι «προβληματική», το λιγότερο, η δημόσια εκφώνηση θέσεων που παρεκκλίνουν από τα όσα έχουν εγκριθεί μέσα από συντεταγμένες διαδικασίες.

Ειδικότερα, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας σημείωσε πως αυτή είναι «μια πολύ δύσκολη συγκυρία για τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά το κακό αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών, την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα και την νέα ήττα των αυτοδιοικητικών εκλογών», καθώς «έχει διαμορφωθεί μια νέα κατάσταση και έχουμε μπει σε περίοδο βαθιού αναστοχασμού, όλα τα ζητήματα πρέπει να τεθούν»

Μοιραία, σημείωσε, «μετά την απόφαση για την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας για συνέδριο τέλη Φεβρουαρίου είμαστε ήδη στην προσυνεδριακή περίοδο, όπου θα μπουν όλα τα ιδεολογικά, προγραμματικά, οργανωτικά ζητήματα, θα τεθούν όλα στο τραπέζι και θα διατυπωθεί ένα πολιτικό σχέδιο και μια πολιτική φυσιογνωμία που θα αποδείξει ποιους χωράει και ποιους δεν χωράει».

Συνέστησε να μην υπάρχει βιασύνη, πρώτα, είπε, «θα πρέπει να δούμε πώς θα μορφοποιηθεί ο νέος ΣΥΡΙΖΑ της επόμενης μέρας και από εκεί και πέρα όλοι θα πάρουν τις αποφάσεις τους».

Κληθείς να σχολιάσει τα όσα είπε νωρίτερα ο Νίκος Φίλης, αν δηλαδή τίθεται θέμα ηγεσίας ανέφερε πως «το αποτέλεσμα της προεδρικής κάλπης πρέπει να είναι σεβαστό από όλους». Από την άλλη τόνισε «πρέπει επίσης να πω  ότι το αποτέλεσμα δεν συνιστά ούτε λευκή εξουσιοδότηση ούτε λευκή επιταγή. Άρα θα πρέπει να παρουσιαστεί άμεσα από την ηγεσία το πολιτικό σχέδιο της επόμενης μέρας και από εκεί και πέρα όλοι να πάρουμε τις αποφάσεις μας».

Όποιος παρεκκλίνει δημόσια από τις θέσεις του συνεδρίου του 2022 είναι προβληματικό

Ερωτηθείς για το συνέδριο υπογράμμισε: «Από το καλοκαίρι είχα πει ξανά και ξανά ότι πρέπει να γίνει πρώτα το συνέδριο και μετά η προεδρική εκλογή, φοβούμενος ότι μπορεί να υπάρξουν προσωπικές απόψεις οι οποίες να έρθουν να επικαθίσουν πάνω στις διακηρυγμένες θέσεις και προτάσεις, όπως αυτές έχουν διατυπωθεί πρόσφατα, στο Συνέδριο του Απριλίου του 2022. Θεωρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται από την ιδρυτική του Διακήρυξη και από το πρόγραμμα που έχει διατυπωθεί μόλις πριν ενάμιση χρόνο. Αυτό δεσμεύει άπαντες, δεσμεύει ηγεσία και τα μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Όποιος παρεκκλίνει από τις θέσεις αυτές ουσιωδώς, δεν έχει λάβει την έγκριση των συνεδριακών αποφάσεων και των συλλογικών επεξεργασιών τις οποίες έχουμε σε ένα συντεταγμένο κόμμα και προφανώς η εκφώνηση προς τα έξω αν μη τι άλλο είναι προβληματική».

Πέτη Πέρκα : Nα συνέλθει άμεσα, ακόμα και αύριο η Κεντρική Επιτροπή και τα συλλογικά όργανα

Το θέμα της ενότητας πέφτει στην πλευρά του προέδρου και της ηγετικής ομάδας, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτη Πέρκα και τόνισε πως όλα στο κόμμα, όπως το συνέδριο, πρέπει να γίνουν άμεσα καθώς η εσωστρέφεια κάνει κακό στο ΣΥΡΙΖΑ.

Η Πέτη Πέρκα ζήτησε να συνέλθει άμεσα ακόμα και αύριο η Κεντρική Επιτροπή και τα συλλογικά όργανα.

Ανέφερε πως πρέπει να υπάρξει παρέμβαση του προέδρου που θα αποδοκιμάζει όλα όσα γράφονται.

Τέλος, δεν απέκλεισε τον κίνδυνο διάλυσης του κόμματος.

Μεταξύ άλλων, η Πέτη Πέρκα τόνισε:

Ερωτηθείσα αν εκτιμά ότι η αποχώρηση Κούλογλου θα είναι η μόνη ή θα υπάρξουν και άλλες

Π.ΠΕΡΚΑ: Σε επίπεδο βάσης του κόμματος έχουμε πολλές τέτοιες αντιρρήσεις, αποχωρήσεις και τα λοιπά. Εγώ από την αρχή αυτής της διαδικασίας δηλαδή μετά την εκλογή του νέου προέδρου, λέω ότι το θέμα της ενότητας πέφτει στην μεριά του προέδρου και της ηγετικής ομάδας και κυρίως λεω γρήγορα συλλογικές διαδικασίες. Έπρεπε να γίνει αμέσως η Πολιτική Γραμματεία, γρήγορα η Κεντρική Επιτροπή, γρήγορα το συνέδριο μόνο έτσι λύνονται τα θέματα όσο τραβάει αυτή η εσωστρέφεια κάνει κακό και στο κόμμα αλλά και στην κοινωνία.

Αναφορικά με την ανάρτηση του υπεύθυνου του γραφείου Τύπου του κ. Κασσελάκη, κ. Χατζησάββα

Π.ΠΕΡΚΑ: Είναι απαράδεκτο, δεν είναι σωστά πράγματα αυτά. Αν είναι κάτι άθλιο που συμβαίνει αυτό τον καιρό είναι αυτό που γίνεται στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης δεν ξέρω από πότε αυτό το κόμμα έχει ανθρώπους που βρίζονται μεταξύ τους, αυτά δεν τα έχουμε ξαναζήσει. Παρακαλώ για άλλη μια φορά να επικρατήσει η σύνεση και η σοβαρότητα και να συνέλθουν γρήγορα, όχι 11 Νοέμβρη αύριο, η Κεντρική Επιτροπή, τα συλλογικά όργανα. Δεν υπάρχει λύση έξω από αυτά και έχει κάνει και λάθος ότι δεν ενημερώνουν και τον κ. Κασσελάκη, δεν λειτουργεί ο πρόεδρος εκτός οργάνων «δεν έχω ανάγκη να καλέσω κανένα όργανο». Υπάρχει συντεταγμένο κόμμα με καταστατικό πρόσφατα ψηφισμένο.

Π.ΠΕΡΚΑ: Πρέπει να φανεί ότι η ηγετική ομάδα έχει μια γενναιοψυχία απέναντι σε μια μειοψηφία η οποία έχει πολύ συγκεκριμένα αιτήματα, ερωτήματα. Είναι μια δύσκολη κατάσταση. Χαμηλά λοιπόν και πάμε συντεταγμένα να τα συζητήσουμε. Αυτή η ανθρωποφαγία που υπάρχει στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης κάνει πάρα πολύ κόσμο αν όχι να παραιτηθεί επισήμως τουλάχιστον να αποσυσπειρωθεί και να πάει σπίτι του, αυτό είναι το χειρότερο που μπορεί να μας συμβεί.

Π.ΠΕΡΚΑ: Χρειάζεται παρέμβαση του προέδρου έστω και την ύστατη στιγμή η οποία θα αποδοκιμάζει όλα αυτά που γράφονται συνολικά. Πρέπει να βγει και να καταδικάσει όλα αυτά που γίνονται. Αυτό μας οδηγεί στη διάλυση. Εδώ πια δεν μπαίνει θέμα πλειοψηφίας, μειοψηφίας, διαλύεται ένα κόμμα, διαλύεται η βάση του. Δεν είναι δυνατόν να μην το βλέπουμε αυτό!

Ερωτηθείσα αν φοβάται το ενδεχόμενο να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ τρίτο κόμμα

Π.ΠΕΡΚΑ: Μετά από τις στρατηγικές ήττες που έχουμε υποστεί το τελευταίο διάστημα οι οποίες πραγματικά μας έχουν πληγώσει, και από εκεί ίσως ξεκινάει και όλο αυτό το κακό, τα περιμένουμε όλα. Όπως περιμένουμε όπως περιμένουμε και μια ανάκαμψη αν και εφόσον συνεννοηθούμε αλλάξουμε πολιτική και βγούμε δυνατά, ασχοληθούμε με όσα συμβαίνουν στη χώρα και στον κόσμο και σταματήσει αυτή η διαλυτική ανθρωποφαγία.

Ερωτηθείσα αν βλέπει πιθανό το ενδεχόμενο της διάσπασης

Π.ΠΕΡΚΑ: Η διάσπαση εξαρτάται από το πως θα συνεχίσουμε, αν συνεχίσουμε έτσι οι πιθανότητες αυξάνονται, αν συμβούν όλα τα άλλα που λεω μπορεί να αποφευχθεί και να πάμε και καλά.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκπόνηση σχεδίου δράσης του ΕΟΤ για τη στήριξη της Θεσσαλίας, σύμφωνα με την αρμόδια υπουργό Όλγα Κεφαλογιάννη.

Στο πλαίσιο συζήτησης νομοσχεδίου του υπουργείου Τουρισμού η κ. Κεφαλογιάννη, η οποία κλήθηκε από βουλευτές όλων των πτερύγων να ενημερώσει για την επόμενη μέρα στη Θεσσαλία μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, ανέφερε πως το σχέδιο δράσης θα αφορά τόσο στην προβολή της στο εξωτερικό, όσο και στην ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού στην περιοχή.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη αναφερόμενη στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» υποστήριξε ότι θα περιλαμβάνει δύο χειμερινές περιόδους, το 2024 και το 2025 με στόχο τη στήριξη ορεινών περιοχών, όπως το Πηλίου.

«Ενώνουμε τις φωνές μας με τους φορείς γι’ αυτές τις περιοχές που επλήγησαν», είπε, θέλοντας παράλληλα να διαβεβαιώσει ότι το υπουργείο Τουρισμού θα σταθεί δίπλα σε εργαζόμενους και πληγείσες επιχειρήσεις.

Διαβάστε επίσης:

Κασσελάκης: «Εγώ είμαι εδώ για τον κόσμο, αυτός με εξέλεξε σ’αυτόν λογοδοτώ. Και σε όποιον αρέσει» (video)

Κυβέρνηση για την κρίση στην Μέση Ανατολή: Η Ελλάδα δεν είναι θεατής στα μεγάλα γεγονότα

Δώρα Αυγέρη: «Αυτό που αμφισβητείται είναι τελικά η διαδικασία εκλογής προέδρου από τη βάση»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 08:44