search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 14:06
MENU CLOSE

Βουλή: «Πέρασαν» 7 εξοπλιστικά προγράμματα ύψους 1,6 δισ. ευρώ

23.10.2023 20:50
EKSOPLISTIKA_BOULH
Eurokinissi

Σιγή ιχθύος φαίνεται πως τήρησαν στη Βουλή, στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της επιτροπής Εξοπλιστικών, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία για το Στεφανοβίκειο και την κατάσταση των ελικοπτέρων.

Παρά τις επίμονες ερωτήσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης τόσο ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας όσο και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ δεν έδωσαν σαφείς και επαρκείς απαντήσεις. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης με αντικείμενο επτά συμβάσεις αναβάθμισης και προμήθειας οπλικών συστημάτων συνολικού ύψους 1,6 δισ. ευρώ, τα κόμματα ζήτησαν να πληροφορηθούν εάν σχετίζονται τα εν λόγω προγράμματα με την υπόθεση των ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε «παρών», διατυπώνοντας ενστάσεις επί των συμβάσεων που αφορούσαν στα Απάτσι και τα MLRS. Το ΠΑΣΟΚ υπερψήφισε τις συμβάσεις. Εξέφρασε ωστόσο επιφυλάξεις, ειδικά για τα ελικόπτερα Απάτσι, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση οφείλει να έχει μακροπρόθεσμο σχεδιασμό για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων και να μην προχωρά σε αποσπασματικές κινήσεις.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Μπορούμε να κάνουμε την Ελλάδα τον καλύτερο προορισμό στον κόσμο

Συμφωνία συνεργασίας στο μεταναστευτικό ανακοίνωσαν Ελλάδα και Τουρκία

Βουλή: Ο «βίος και η πολιτεία» του 41χρονου δικηγόρου που εξαπάτησε δεκάδες επίδοξους ενοικιαστές με διαμέρισμα στην Αγ. Παρασκευή

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 14:05