search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 17:43
MENU CLOSE

Αγία Παρασκευή: Και νέες καταγγελίες για τον δικηγόρο που φέρεται να νοίκιασε 31 φορές το ίδιο διαμέρισμα – Έταζε και συνταξιοδοτικά

24.10.2023 20:44
dikigoros agia paraskevi 98- new

Νέες καταγγελίες κατά του 41χρονου δικηγόρου, τον οποίο καταγγέλλουν ότι νοίκιασε 31 φορές το ίδιο διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Μέσα από την εκπομπή Live News καταγγέλθηκε ότι ο άνδρας είχε αποσπάσει όταν ήταν υπάλληλος στη Βουλή 50.000 ευρώ από μια γυναίκα για να ένα πρόγραμμα συνταξιοδότησης.

«Από τη σύζυγο μου – έχει αποσπάσει αν δεν κάνω λάθος από τους υπόλοιπους το μεγαλύτερο ποσό – 50.000 ευρώ. Και συνολικά μιλάμε οι άνθρωποι που έχουν συμμετάσχει σε όλο αυτόν τον δικαστικό αγώνα πάνω από 250.000 ευρώ» κατήγγειλε ο σύζυγος της γυναίκας.

Διευκρινίζει πως «η απάτη αυτή δεν έχει καμία σχέση με την ιστορία των ενοικίων αλλά με τα προγράμματα συνταξιοδότησης που έταζε όταν εργαζόταν ως υπάλληλος της Βουλής»

«Σε μια κουβέντα που είχε με την γυναίκα μου της λέει «γιατί δεν μπαίνεις σε αυτά τα ευρωπαϊκά προγράμματα που ουσιαστικά σου παρέχουν σύνταξη αλλά δίνεις μπροστά εφάπαξ τα χρήματα;» Δυστυχώς η γυναίκα μου πείστηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο καταγγέλλων.

Ήταν τόσο καλά οργανωμένο το σχέδιο μάλιστα, που έστελνε στην γυναίκα email δήθεν από την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος, τόνισε ο καταγγέλλων.

«Χρησιμοποιούσε πάρα πολλά ονόματα, γνωστών ανθρώπων στην πολιτική π.χ. τον διοικητή της τράπεζας Ελλάδος, τον Στουρνάρα, την Φον Ντερ Λάιεν, με email. Πλαστογραφούσε και έλεγε ότι σας έστειλε. Και λέω στη γυναίκα μου «καλά σου στέλνει ο Στουρνάρας; Είναι δυνατόν;» και όμως έλεγε ναι και επέμενε».

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται, χρησιμοποιώντας το κύρος που του προσέδιδε η θέση του στο ελληνικό κοινοβούλιο ως νομικός συνεργάτης, φέρεται να καταχράστηκε 250.000 ευρώ τάζοντας συνταξιοδοτικά και επενδυτικά προγράμματα.

«Το περίεργο είναι ότι σχηματίστηκε ένα πάρα πολύ καλό υπόβαθρο γι’ αυτόν τον 40χρονο άνθρωπο δηλαδή η γυναίκα μου τον συναντούσε στα κτήρια της Βουλής. Δεν πήγαινε το μυαλό σου για κάτι τέτοιο. Οικογένεια δικηγόρων, ευκατάστατοι άνθρωποι».

Ένταση στον τηλεοπτικό αέρα

Χάος επικράτησε στον τηλεοπτικό αέρα του Mega μεταξύ του Νίκου Ευαγγελάτου και του δικηγόρου και πρώην υπαλλήλου της Βουλής.

Όταν ο δημοσιογράφος έκανε λόγο για απάτη, ο δικηγόρος απείλησε με μηνύσεις.

«Μην χρησιμοποιείτε εκφράσεις οι οποίες είναι νομικά αγώγιμες. Είστε και δημοσιογράφος. Πάρτε το είδηση. Θα σας κάνω και μήνυση και αγωγή», είπε, με τον Νίκο Ευαγγελάτο να του απαντά: «Με χαρά την περιμένω».

Στη συνέχεια υπήρξε και νέα φραστική επίθεση του 41χρονου με αποδέκτη έναν από τους καταγγέλλοντες, που μιλούσε στην εκπομπή. «Ο “καλός Σαμαρείτης” ο κ. Σίννης, φαίνεται ξύνεται, δεν έχει τι να κάνει και ασχολείται με εμένα. Θα φάτε λοιπόν μήνυση και εσείς κ. Σίννη και εσείς κ. Ευαγγελάτε. Βουλώστε το, μην ασχολείστε. Γελοίο υποκείμενο», είπε ο πρώην υπάλληλος της Βουλής.

«Γελοίε», φώναξε παράλληλα κατά του κ. Σίννη ο 41χρονος, ενώ στράφηκε και κατά του Νίκου Ευαγγελάτου για μία ακόμα φορά: «Σας ευχαριστώ για την προσφορά σας. Εκμεταλλεύεστε έναν άνθρωπο τυφλό για να ανεβάσετε τηλεθέαση».

«Είναι ψεύτικα»

Ο ίδιος έκανε λόγο για ψεύτικες καταγγελίες και άφησε να εννοηθεί ότι και ο ίδιος έπεσε θύμα απάτης. «Γιατί δεν συνελήφθην; Μου έταξαν ότι θα έχω μισθό, από τον οποίο μισθό θα μπορούσα να πληρώσω ανθρώπους στο γραφείο μου που ουδέποτε έγινε. Κάποιοι άλλοι έλαβαν χρήματα. Κάποιος που ήταν απατεώνας θα ήταν εδώ να σας απαντούσε; Θα πούλαγα πράγματα μέσα από το σπίτι για να επιστρέψω χρήματα;», είπε.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, κάποια «υψηλόβαθμα στελέχη του είχαν πει ότι υπάρχει πρόγραμμα στην Κομισιόν, σύμφωνα με τα οποία μπορεί να λάβει κάποιος μέρος, αφού ελεγχθούν μέρη της προσωπικότητάς του. Ο ίδιος ανέλαβε ως «εγγυητής», που συνέστηνε στην Κομισιόν ποιοι είναι κατάλληλοι. Όταν τα χρήματα έμπαιναν στον λογαριασμό του, αυτός τα απέδιδε στο λεπτό. «Έχω τα αποδεικτικά. Αυτό και έκανα», είπε, προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να πει ποια είναι τα υψηλόβαθμα πρόσωπα, καθώς είναι «πολύ υψηλά ονόματα».

Στο ίδιο πλαίσιο, διαφώνησε με την απόλυσή του. «Η Βουλή με απέλυσε χωρίς να υπάρχει πόρισμα από τη δικαιοσύνη, ότι καταχράστηκα κάποια χρήματα. Είναι ο λόγος που το ακίνητο βγαίνει στον πλειστηριασμό, για να δοθούν τα χρήματα σε αυτούς τους ανθρώπους», υποστήριξε.

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Σε τεντωμένο σχοινί ισορροπούσε ο 38χρονος που σκοτώθηκε στο Αγιοφάραγγο – Έκανε slackline

Κίνηση: Μποτιλιάρισμα στην Αττική Οδό μετά από καραμπόλα 3 οχημάτων – Ποιοι άλλοι δρόμοι είναι στα «κόκκινα»

Μυτιλήνη: Νέο περιστατικό κακοποίησης ζώου – Άλογο βρέθηκε τραυματισμένο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 17:40