search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 22:10
MENU CLOSE

Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε ναρκωτικά – Πιάστηκαν με 100 κιλά κάνναβης αξιάς 600.000€ (photo)

24.10.2023 09:46
peripoliko22

Στοπ σε εγκληματική οργάνωση της οποίας τα μέλη καλλιεργούσαν χασίς σε μια τοπική κοινότητα του Δήμου Γορτυνίας και διακινούσαν την παραγωγή σε περιοχές της Αρκαδίας και της Αττικής, τουλάχιστον από τον Απρίλιο. Μάλιστα ήταν έτοιμοι να διακινήσουν 100 κιλά κάνναβης που θα τους απέφεραν πάνω από 600.000 ευρώ.

Για να μεταφέρουν τις ποσότητες των ναρκωτικών που έκρυβαν σε υπαίθριες «καβάντζες», αλλά και στα σπίτια τους, χρησιμοποιούσαν μισθωμένα οχήματα και ταξί ώστε να αποφύγουν τυχόν παρακολούθηση, ενώ στις επικοινωνίες τους χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις που ήταν δηλωμένες στα στοιχεία αλλοδαπών «αχυράνθρωπων».

Μετά από πολύμηνες έρευνες, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Τρίπολης έφτασαν στην εξάρθρωση του κυκλώματος και, κατά την διάρκεια της επιχείρησης την Κυριακή, πέρασαν χειροπέδες στα μέλη του, τέσσερις αλλοδαπούς ηλικίας από 39 ως 45 και δύο Έλληνες 62 και 64 χρόνων, από τους οποίους ο 45χρονος αλλοδαπός ήταν ηγετικό στέλεχος.

Οι έρευνες που έγιναν σε σπίτια, υπαίθριους χώρους και οχήματα των δραστών, έφεραν στο φως ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 101 κιλών και 458,2 γραμμαρίων, φυτικά αποσπάσματα κάνναβης βάρους 67,64 γραμμαρίων, εξοπλισμός αποξήρανσης, μια θερμάστρα υγραερίου, μια γεννήτρια, τρεις ζυγαριές ακριβείας, δυο υπνόσακοι, πλήθος εργαλεία για την καλλιέργεια και συσκευασία των ναρκωτικών.

Ακόμη, κατασχέθηκαν ένα περίστροφο με τρία φυσίγγια που εστάλη για βαλλιστική εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια, τέσσερα οχήματα, οκτώ κινητά τηλέφωνα και 15.385 ευρώ. Τα μέλη της σπείρας οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρίπολης με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για εγκληματική οργάνωση καλλιέργεια, επεξεργασία, μεταφορά, αποθήκευση και διακίνηση ναρκωτικών και παραβάσεις των νόμων περί όπλων και περί αλλοδαπών, κατά περίπτωση.

Διαβάστε επίσης:

Τηλεφώνημα για βόμβα σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ που εκτελεί το δρομολόγιο Αθήνα-Λάρισα

Σιδηρόδρομος: Σε 18 μήνες πλήρης αποκατάσταση του δικτύου στη Θεσσαλία

Κλειστή η εθνική οδός Θεσσαλονίκης- Ν. Μουδανιών για τη δοκιμαστική παρέλαση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 22:04