search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 05:19
MENU CLOSE

Σεισμοί στην Ελλάδα: «Καμπανάκι» από Ολλανδό ερευνητή που είχε προβλέψει τα 7,8 Ρίχτερ στην Τουρκία

25.10.2023 15:44
SEISMOGRAFOS NEW

«Καμπανάκι» για τη χώρα μας έκρουσε ο Ολλανδός ερευνητής, Φρανκ Χούγκερμπετς από το ολλανδικό ινστιτούτο «Solar System Geometry Survey», αναφορικά με το ενδεχόμενο ενός σεισμού άνω των 7 Ρίχτερ.

Ο Ολλανδός, ο οποίος είχε «προβλέψει» τους σεισμούς σε Τουρκία και Συρία τον Φεβρουάριο του 2023, μεγέθους 7,8 και 7,7 Ρίχτερ αντίστοιχα, με ανάρτησή του στο Χ «έδειξε» το ελληνικό τόξο ως επικίνδυνο για Εγκέλαδο.

Ο Χούγκερμπετς, ανέφερε πως υπάρχει μέτρια σεισμική δραστηριότητα στα άκρα του ελληνικού τόξου και συγκεκριμένα από τα νοτιοδυτικά της Κρήτης μέχρι και ανοιχτά της Κύπρου.

Ο Ολλανδός κάνει και αναφορά στον μεγάλο σεισμό που είχε γίνει το 365 μ. Χ. νοτιοδυτικά της Κρήτης με μέγεθος 8,6 Ρίχτερ θέλοντας να τονίσει τη σεισμική δυναμική του ρήγματος.

Αμφιλεγόμενος για τις μεθόδους του

Ο Χούγκερμπετς προβλέπει, όπως αναφέρει ο ίδιος, τους σεισμούς με βάση τις κινήσεις των πλανητών.

Σχετικά με την Ελλάδα ο Χούγκερμπετς, εξηγεί ότι ο σεισμός νοτιοδυτικά της Κρήτης το 365 μ.Χ. έγινε με την ανατολή του ήλιου και ενώ κορυφώνονταν πλανητικές κινήσεις σε συνδυασμό και με πανσέληνο.

Ο συγκεκριμένος επιστήμονας ασχολείται με τις κινήσεις των πλανητών και σύμφωνα με αυτές εκφράζει τις εκτιμήσεις του για το εάν πρόκειται να υπάρξει σε κάποιο μέρος του πλανήτη ένα ισχυρό σεισμικό γεγονός.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στην Καλαμάτα: Νεκρή 43χρονη μητέρα δύο παιδιών – Έπεσε στο κενό από τον 4ο όροφο

Ο Κούγιας επιστρέφει στην υπεράσπιση της Πισπιρίγκου

Θεσσαλονίκη: Δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο στον 69χρονο που σκότωσε την κόρη του (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:31