search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 00:17
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Προβληματισμός στα κανάλια για την εισήγηση Κασσελάκη – «Συντονισμός στις εμφανίσεις» 

27.10.2023 06:34
kasselakis-new

Μόνο μπελάς μπορεί να είναι για τα κανάλια η χθεσινή απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη για ενιαίο συντονισμό στις εμφανίσεις στελεχών στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «διαχρονικό το πρόβλημα της εικόνας» και σημείωσε: «Δεν θέλω να λογοκρίνω κανένα, αλλά την ίδια στιγμή έχουμε ένα σύστημα που μετατρέπει τον πλουραλισμό σε κακοφωνία. Αυτό πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Να δημιουργήσουμε έναν μηχανισμό έκφρασης της οποίας διαφωνίας μέσα στα όργανα, και ενιαία έκφραση έξω, στα ΜΜΕ. Οι όποιες διαφωνίες να τίθενται σε πολιτικό επίπεδο στα όργανα. Το Εκτελεστικό Γραφείο συμφώνησε ότι απαιτείται η συντονισμένη παρουσία των στελεχών και μελών του ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ. Για να έχουμε προς τα έξω μια ενιαία φωνή».

Η εισήγηση του Στέφανου Κασσελάκη έσκασε σαν βόμβα στα κανάλια αφού μέχρι τώρα μόνο ένα κόμμα έχει ενιαίο συντονισμό στις εμφανίσεις των στελεχών του και αυτό είναι το ΚΚΕ. 

Δηλαδή, για να προγραμματιστεί μία εμφάνιση ενός στελέχους οι δημοσιογράφοι επικοινωνούν με το Γραφείο Τύπου, λένε ημερομηνία ώρα εμφάνισης και αργότερα το Γραφείο απαντά θετικά ή αρνητικά στο αίτημα. Βέβαια στην περίπτωση του ΚΚΕ όλα τα αιτήματα έχουν θετική κατάληξη. 

Σε όλα τα υπόλοιπα κόμματα υπάρχει επικοινωνία των δημοσιογράφων με το πρόσωπο που δέχεται την πρόσκληση. Αυτό φαίνεται ότι στον ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξει. Θα έχει θετική κατάληξη; Θα δείξει. Ο προβληματισμός πάντως στα κανάλια είναι έντονος.  

Διαβάστε επίσης:

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση, απώλεια 2 μονάδων για τον ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε ένα μήνα

Μητσοτάκης σε Αμπάς: Νόμιμος εκπρόσωπος του παλαιστινιακού λαού η Παλαιστινιακή Αρχή – Τρομοκρατική οργάνωση η Χαμάς

ΣΥΡΙΖΑ: Επιμένει στις διαγραφές ο Κασσελάκης – «Ξεπεράστηκαν τα όρια, δεν μπορεί να γίνει ανεκτό αυτό από κανέναν» – Το αίτημα της Αχτσιόγλου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 00:15