search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 13:28
MENU CLOSE

Βαριά τραυματισμένη νοσηλεύεται η 16χρονη που τραυματίστηκε στο Νέο Ηράκλειο – Θύμα επίθεσης φασιστών ή αστυνομικής βίας; (videos)

30.10.2023 08:04
neo_irakleio_new

Σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλεύεται η 16χρονη κοπέλα η οποία τραυματίστηκε το Σάββατο στο Νέο Ηράκλειο και ενώ συμμετείχε σε αντιφασιστική συναυλία, την ώρα που στην περιοχή είχαν συγκεντρωθεί μέλη ναζιστικών οργανώσεων,  που πέταξαν τρικάκια στη διαδήλωση.

Όλα αυτά με ισχυρή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.

Η 16χρονη, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» με κάταγμα στην ινιακή χώρα αριστερά, υποσκληρίδιο αιμάτωμα δεξιά καθώς και αιμορραγικές θλάσεις στο εγκεφαλικό παρέγχυμα.

Καταγγελίες που κάνουν και το γύρο του διαδικτύου αναφέρουν ότι η κοπέλα έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από άνδρες της ΟΠΚΕ, που όχι μόνο δεν αντιμετώπισε την έφοδο των ναζιστών, αλλά επιδόθηκε στην καταδίωξη των νεαρών που έφταναν στην πλατεία του Νέου Ηρακλείου, για να παρακολουθήσουν την αντιφασιστική συναυλία.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. προσπαθεί να αποσείσει από πάνω της οποιαδήποτε ευθύνη και ισχυρίζεται ότι οι άνδρες της δέχθηκαν επίθεση από κουκουλοφόρους και μάλιστα με «με σφοδρότητα με πέτρες και μπουκάλια και αμέσως διασπάστηκαν, χωρίς οι αστυνομικοί να προβούν σε χρήση του εξοπλισμού τους».

Η αστυνομία ισχυρίζεται πως οι άνδρες της προσπάθησαν να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες στην 16χρονη πριν την μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. με τη δική της εκδοχή για το αιματηρό επεισόδιο.

«Χθες (28/10) και περί ώρα 20.15 αστυνομικοί ομάδας Ο.Π.Κ.Ε., που διενεργούσαν αναζητήσεις για τον εντοπισμό ομάδας ατόμων που προηγουμένως είχαν εισέλθει σε κατάστημα προκαλώντας φθορές και τραυματίζοντας δύο άτομα, δέχθηκαν απρόκλητα επίθεση από 50 περίπου άτομα στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου.

·         Τα ανωτέρω άτομα, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, επιτέθηκαν με σφοδρότητα με πέτρες και μπουκάλια και αμέσως διασπάστηκαν, χωρίς οι αστυνομικοί να προβούν σε χρήση του εξοπλισμού τους.

·         Κατά την αποχώρηση των προναφερθέντων ατόμων, οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν γυναίκα που φορούσε μαύρα ρούχα, γάντια, χειρουργική μάσκα και κουκούλα, να βρίσκεται στο έδαφος, ενώ διαπίστωσαν ότι ήταν τραυματισμένη στο κεφάλι.

·         Στην προσπάθεια των αστυνομικών να της παράσχουν τις πρώτες βοήθειες, ομάδα 100 έως 150 ατόμων, έχοντας ομοίως καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και φέροντας καδρόνια, ξύλινα και μεταλλικά κοντάρια και λοιπά αντικείμενα, εξαπέλυσε νέα σφοδρή επίθεση σε βάρος των αστυνομικών,  που είχε ως αποτέλεσμα εκτεταμένες φθορές σε 2 υπηρεσιακά οχήματα και τον τραυματισμό 2 αστυνομικών.

·         Για την αντιμετώπιση της νέας επίθεσης οι αστυνομικοί έκαναν χρήση ενδεδειγμένων μέσων, με αποτέλεσμα τα άτομα να τραπούν σε φυγή, ενώ στο σημείο κλήθηκε σταθμός Ε.Κ.Α.Β. που μετέφερε, συνοδεία των αστυνομικών, τη γυναίκα σε Νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται. Διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για 16χρονη, η οποία συνελήφθη για τη συμμετοχή της στη ανωτέρω επίθεση και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη κατόπιν εντολής του αρμόδιου Εισαγγελέα. Παράλληλα, εξετάστηκε από ιατροδικαστή εντός του Νοσοκομείου.

·         Από τον τόπο της επίθεσης εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν προστατευτικό κάλυμμα κράνους, με μαύρες μπογιές, 3 πέτρες, γυάλινο μπουκάλι πλαστικό μπουκάλι».

Η ανακοίνωση αναφέρεται και στα όσα έγιναν στα Εξάρχεια ξημερώματα της Κυριακής, μετά από εκδηλώσεις διαμαρτυρίας νεαρών κατά της αστυνομίας για τον τραυματισμό της 16χρονης:

«Σήμερα (29/10), πρώτες πρωινές ώρες, ομάδα 200 περίπου ατόμων συγκεντρώθηκαν στα Εξάρχεια, όπου διασπάστηκαν σε μικρότερες ομάδες. Από αυτές μια ομάδα 80 ατόμων προέβη σε ρίψη 8 μολότοφ, -από τις οποίες οι 4 εκρηκτικές, ενώ έβαλαν φωτιά σε δύο κάδους απορριμμάτων- πετρών, ξύλων και μπουκαλιών σε βάρος αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης, που βρισκόταν στο σημείο και έκαναν χρήση ενδεδειγμένων μέσων. Κατασχέθηκαν 3 άσκαστες μολότοφ, οι οποίες θα αποσταλούν για εργαστηριακή διερεύνηση.

Προανάκριση για τα περιστατικά διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Προκαταρκτικής Διοικητικής Εξέτασης».

Διαλεύκανση

Ωστόσο και υπό το βάρος των καταγγελιών ότι η κοπέλα τραυματίστηκε από αστυνομικούς, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Οι τομεάρχες Υγείας και Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Παναγιωτόπουλος και Κώστας Μπάρκας, μετά από «προσωπικό ενδιαφέρον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη», επισκέφτηκαν τη 16χρονη στο νοσοκομείο και ενημερώθηκαν για την κατάσταση της υγείας της. Είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον Διοικητή του νοσοκομείου Λευτέρη Μπούλια.

«Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στη νεαρή ασθενή και περιμένουμε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης», σημείωσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Έλευση ναζί στο Νέο Ηράκλειο

Σημειωτέο ότι την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου θα γίνει στο Νέο Ηράκλειο συγκέντρωση νεοναζιστικών και ακροδεξιών ομάδων με αφορμή τα δέκα χρόνια από τις δολοφονίες των χρυσαυγιτών Μανώλη Καπελώνη και Γιώργου Φουντούλη.

Αντιφασιστικές κινήσεις και αντιρατσιστικές συλλογικότητες έχουν καλέσει σε αντιδιαδήλωση την Τετάρτη.

Η Αστυνομία έχει απαγορεύσει για εκείνη τη μέρα «κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση» στο Νομό Αττικής. Όπως αναφέρει «επαπειλείται σοβαρά η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής, τόσο στις περιοχές εξαγγελίας πραγματοποίησης συναθροίσεων, όσο και στις υπόλοιπες περιοχές του Νομού Αττικής, όπου πιθανολογείται τόσο η διεξαγωγή ανάλογων συναθροίσεων, όσο και η ταυτόχρονη παρουσία σε κλίμα πόλωσης συγκεντρωμένων ομάδων».

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: 13 συλλήψεις και δύο τραυματίες σε συμπλοκή ανάμεσα σε οπαδούς ποδοσφαιρικών ομάδων

Συλλαλητήρια σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες διαδηλωτές φώναξαν «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» (Photos)

Φωτογραφίες των ομήρων της Χαμάς τοποθετήθηκαν στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 13:27