search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 10:49
MENU CLOSE

Follow up Παπαδημητρίου κατά Κικίλια: «Δεν έχω ακούσει υπουργό να μιλά τόσο απαίσια»

05.11.2023 12:31
papadimitriou_kikilias

Νέο λάδι στη φωτιά για τη …διαφωνία του με τον Βασίλη Κικίλια έριξε ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, που πριν από λίγες ημέρες αποκάλυψε πως κινήθηκε απειλητικά εναντίον του.

«Δεν έχω ακούσει υπουργό να μιλά τόσο απαίσια», ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ στην εκπομπή «Τώρα Μαζί» του OPEN. «Ήταν απίθανο πράγμα! Να έχεις έναν άνθρωπο τόσο θυμωμένο να μιλάει τόσο απαίσια, τόσο να μην μπορεί να συγκρατήσει τα νεύρα του και τον εαυτό του», πρόσθεσε.

Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου επανέλαβε πως ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας λίγο έλειψε να του επιτεθεί. «Φτάσαμε περίπου αυτό, όταν ένας συνάδελφος χρειάστηκε να έρθει δίπλα μας, γιατί αντιλήφθηκε τη βία που εξέπεμπε η όλη κατάσταση. Ήταν απαράδεκτο! Εγώ προσπαθώ να το ξεχάσω», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η συμπεριφορά αυτή εμένα δεν με εξέπληξε απλώς, αλλά μου δημιούργησε ερωτηματικά. Αν ένας άνθρωπος, ο οποίος καλείται να αντιμετωπίσει καταστροφές και όχι οτιδήποτε, είναι τόσο εύκολος στον θυμό, είναι τόσο εύκολος στο να συγκρουστεί με έναν τέτοιο τρόπο, τι θα κάνει απέναντι στις δυσκολίες;», πρόσθεσε.

«Αν ήθελα να πω κάτι εναντίον του, δόξα τω Θεώ, έχω πάμπολλες ευκαιρίες και περιπτώσεις, δεν θα το έλεγα με αυτόν τον τρόπο», σημείωσε ο Μπάμπης Παπαδημητρίου για τον… «υπουργό – μπασκετμπολίστα». Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε πως χρησιμοποίησε την εν λόγω φράση για τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας & Κλιματικής Κρίσης, ορμώμενος από την πρόσφατη συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑΣτέφανο Κασσελάκη, με τον μπασκετμπολίστα, Νίκο Παππά.

«Η αντίδρασή σου πρέπει να είναι αναλογική. (…) Δυστυχώς, είναι χειρότερα απ’ ό,τι τα περιέγραψα. (…) Μία συγγνώμη δείχνει έναν άνθρωπο που έχει καταλάβει το λάθος του, μέχρι στιγμής δεν την έχουμε», επισήμανε.

Η ανάρτηση Παπαδημητρίου στο Facebook και η απάντηση Κικίλια

Στην ανάρτησή του για όσα έγιναν μπροστά και πίσω από τις κάμερες ο Μπάμπης Παπαδημητρίου έγραψε:

«Υπήρξα, σήμερα το πρωί, πίσω από τις κάμερες, θύμα απειλών, ύβρεων και σωματικής σκοπούμενης βίας από τον Βασίλη Κικίλια.

Με αφορμή σχόλιό μου για την εκμετάλλευση, που συστηματικά κάνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προβεβλημένων και συμπαθών προσωπικοτήτων, στη συγκεκριμένη περίπτωση του εξαιρετικού μπασκετμπολίστα Νίκου Παππά, ο παρών στο στούντιο υπουργός -μπασκετμπολίστας στα νιάτα του-, όταν έπεσαν οι διαφημίσεις, εκτός αέρα δηλαδή, κατευθύνθηκε προς το μέρος των δημοσιογράφων με άγριες διαθέσεις.

Αμέσως και σε απειλητικό τόνο, με κατηγόρησε ότι προσβάλω τους αθλητές και μου ζήτησε να μη τους πιάνω στο στόμα μου. “Κάτι παρεξήγησες” του είπα “και λυπάμαι γι αυτό”. Συνέχισε όμως: “Τι είσαι; Ενα τίποτα” και άλλα ακατανόητα φώναζε ενόσω όλοι οι παριστάμενοι προσπαθούσαν να τον ηρεμήσουν.

Δεν σταμάτησε εκεί. Κινήθηκε προς το μέρος μου επιθετικά, αναγκάζοντας συνάδελφο δημοσιογράφο να σπεύσει ανάμεσά μας για να εμποδίσει αυτό που όλοι φοβήθηκαν.

Τίποτε δεν ήταν αρκετό για να συγκρατήσει τον μαινόμενο υπουργό “Προστασίας”. Οταν οι κάμερες άνοιξαν και πάλι, μόνος πλέον στο στούντιο, έκανε μια βαρύγδουπη δήλωση (την οποία φρόντισε να διανείμει εντός δεκαλέπτου), όπου με χαρακτηρίζει “τυχάρπαστο πολιτικό και δημοσιογράφο, που τρέχει να πάρει αυτόγραφο και μια φωτογραφία με κάποιο από αυτά τα παιδιά” και ταυτόχρονα με ύβρισε λέγοντας πως είμαι σαν κι αυτούς που “δεν έχουν κολλήσει ένσημα ποτέ στη ζωή τους”.

Πρόκειται για απαράδεκτη, αναίτια, βίαιη και προσβλητική συμπεριφορά. Ένας υπουργός που υβρίζει δημοσιογράφο, για να παραλείψω τα υπόλοιπα, δεν μπορεί να περνά απαρατήρητο. Είναι καθήκον και δικαίωμά μου να σχολιάζω ελεύθερα και είναι δική του η επιλογή να κρύβεται πίσω από τη διαστρέβλωση των πραγματικών γεγονότων.

Δεν καταλαβαίνω τι προσβλητικό υπάρχει επειδή είπα ότι είναι κι αυτός μπασκετμπολίστας;

Ισως τελικά έπρεπε να έχω χάσει την ψυχραιμία μου, οπότε εγώ μεν θα είχα φάει καμία κι εκείνος, υποθέτω, το υπουργικό του κεφάλι. Ας κάνει τη σοβαρή δουλειά που του ανάθεσε ο Πρωθυπουργός κι ας μάθει να σέβεται τους άλλους…»

Στην απάντησή του, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας έκανε λόγο για «δειλία» και «ψέμα», αναφέροντας χαρακτηριστικά στο Facebook: «Ο κ. Παπαδημητριου αναλυτής-σχολιαστής και αφ υψηλού κριτής των πολιτικών στους οποίους εντάχθηκε αλλά δυστυχώς δεν επανεξελέγη, έχει μπερδευτεί: Νομίζει ότι μπορεί να απαξιώνει και να ειρωνεύεται ακόμη και επι προσωπικού, χωρίς αντίλογο με την υπεροψία διορισμένου κήνσορα. Κι όταν συμβεί να του απαντούν πρόσωπο με πρόσωπο καταφεύγει σε συκοφαντίες: Η υπεροψία δίνει τη θέση της στην δειλία και το ασύστολο ψέμα».

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΜΕ: Συλλαλητήριο αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη στο κέντρο της Αθήνας (Video)

«Σφάχτηκαν» Τζάκρη με Παπαδημητρίου και Βλάχο για τα τρολ (Video)

Μητσοτάκης: Η φοροδιαφυγή, τα χρήματα που θα επιστρέψουν στους πολίτες και η κινέζικη παροιμία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 10:49