search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 21:15
MENU CLOSE

Ρότζερ Γουότερς των Pink Floyd: «Η Χαμάς είχε ηθική υποχρέωση να αντισταθεί στην ισραηλινή κατοχή» (Photos)

08.11.2023 10:59
roger waters new

Η Χαμάς είχε «ηθική υποχρέωση να αντισταθεί στην κατοχή» και το Ισραήλ «φτιάχνει ιστορίες» για το τι συνέβη την 7η Οκτωβρίου, δήλωσε ο συνιδρυτής των Pink Floyd και αειθαλής ρόκερ, Ρότζερ Γουότερς, ο οποίος το καλοκαίρι είχε προκαλέσει έρευνα της γερμανικής αστυνομίας επειδή σε μία συναυλία στο Βερολίνο εμφανίστηκε ως Ναζί, με αυτόματο όπλο στο χέρι.

Ο 80χρονος μουσικός μιλώντας στο Rumble podcast System Update με τον Γκλεν Γκρίνβαλντ, είπε ότι «υπάρχει κάτι πολύ απλοϊκό» πίσω από το αφήγημα ότι το Ισραήλ δεν αντιλήφθηκε την εισβολή της Χαμάς και αμφισβήτησε τις αγριότητες που αποδίδονται στην Χαμάς, λέγοντας ότι «ήταν απόλυτα νόμιμο και ηθικά επιβεβλημένο να αντισταθεί» στην ισραηλινή κατοχή.

«Δεν ξέρουμε τι ακριβώς έκαναν, αλλά ήταν δίκαιο γι αυτούς να αντισταθούν στην κατοχή. Με βάση την συνθήκη της Γενεύης είναι απόλυτα νόμιμο και ηθικά επιβεβλημένο να αντισταθεί στην κατοχή που υπάρχει από το 1967. Είναι υποχρέωση», είπε ο Ρότζερ Γουότερς, αναφερόμενος στην αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ.

Ως προς τα θύματα της επίθεσης, ο Ρότζερ Γουότερς είπε ότι «οι πρώτοι 400 ήταν στρατιωτικοί- άρα δεν πρόκειται για έγκλημα πολέμου», για να συμπληρώσει ότι «αν διαπράχθηκαν εγκλήματα πολέμου τα καταδικάζω».

Ο σπουδαίος ρόκερ τόνισε ότι «οι Ισραηλινοί έφτιαξαν ιστορίες για αποκεφαλισμούς παιδιών» και υποστήριξε ότι ο ίδιος γίνεται στόχος επειδή εκφράζει απόψεις «που απειλούν εκείνους που βρίσκονται στην εξουσία».

«Δεν μπορείς να υπερασπιστείς το κράτος του Ισραήλ σε αυτή τη γενοκτονία που συμβαίνει σήμερα και αύριο και μεθαύριο στην Γάζα», είπε ο Ρότζερ Γουότερς.

«Δεν άκουσε ο ισραηλινός στρατός τις εκρήξεις, όταν ανατίναξαν οτιδήποτε είχαν να ανατινάξουν»

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις του την 7η Οκτωβρίου, είπε: «η πρώτη μου αντίδραση ήταν – ας περιμένουμε να δούμε τι συμβαίνει.

Η δεύτερη αντίδραση ήταν – πως οι Ισραηλινοί δεν γνώριζαν τι συνέβαινε και εξακολουθώ να βρίσκομαι σε αυτό τον λαβύρινθο – δεν άκουσε ο ισραηλινός στρατός τις εκρήξεις, όταν ανατίναξαν οτιδήποτε είχαν να ανατινάξουν περνώντας τα σύνορα; Εδώ υπάρχει κάτι πολύ απλοϊκό».

Ο Ρότζερ Γουότερς έχει κατηγορηθεί για αντισημιτισμό και ο επικεφαλής της Εκστρατείας Εναντίον του Αντισημιτισμού, Γεδεών Φάλτερ δήλωσε ότι «ο Ρότζερ Γουότερς έχει χρησιμοποιήσει κατ΄ επανάληψη τη θέση του για να προσβάλει τους εβραίους, αλλά ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν είναι αντισημίτης».

Ο Ρότζερ Γουότερς στις συναυλίες του και στα social media επικρίνει το Ισραήλ για τον τρόπο αντιμετώπισης των Παλαιστίνιων, αλλά τονίζει ότι το κίνητρό του δεν είναι ο αντισημιτισμός. «Η ιδέα ότι είμαι αντισημίτης είναι γελοία.

Έτσι χαρακτηρίζεται οποιοσδήποτε προσπαθεί να υψώσει τη φωνή του ενάντια στις πολιτικές της ακροδεξιάς ισραηλινής κυβέρνησης, που στηρίζεται στους εποίκους.

Αλλά αυτή είναι η τακτική- να φωνάζουν ότι ο Ρότζερ Γουότερς είναι αντισημίτης για να κάνουν τον κόσμο να το πιστέψει. Λοιπόν, όχι, δεν θα τα καταφέρετε γιατί αυτό είναι ψέμα», είπε ο Ρότζερ Γουότερς.

Διαβάστε επίσης

Παναμάς – Συγκλονιστικό βίντεο: Άνδρας εκτελεί εν ψυχρώ δύο διαδηλωτές σε αντικυβερνητική συγκέντρωση

ΗΠΑ: 23χρονος αποκεφάλισε την 64χρονη γιαγιά του (Video)

Ινδονησία: Απανωτοί σεισμοί 7,1 και 6,9 Ρίχτερ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 21:15