search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 04:18
MENU CLOSE

Ταξίδι στην «Βενετία της Πορτογαλίας»

08.11.2023 11:15
portogalia

Υπάρχει μια πόλη στην Ευρώπη που την συνδέουν με την Βενετία, αλλά έχει μια μεγάλη διαφορά από την γοητευτική πόλη της Ιταλίας: είναι πιο φιλική για τον τραπεζικό σας λογαριασμό. Είναι η πόλη Αβέιρο, που αποκαλείται «Βενετία της Πορτογαλίας» για το μεγάλο δίκτυο καναλιών και τις πολύχρωμες βάρκες που πλέουν σε αυτά. Κι έχει το πλεονέκτημα ότι είναι πιο προσιτή για τον μέσο επισκέπτη.

Το Αβέιρο βρίσκεται στην κεντρική ακτή της Πορτογαλίας και την χαρακτηρίζουν τα κανάλια, οι πολύχρωμες βάρκες, η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική των κτηρίων και η ακμάζουσα αλιευτική βιομηχανία.

Η τοπική εφημερίδα Portugal News, περιγράφει το Αβέιρο σαν μια πόλη «που μοιάζει με την Βενετία, με κανάλια που περνούν από το κέντρο της πόλης, όπου πλέουν οι βάρκες που λέγονται Μολισέιρος και με αυτές οι επισκέπτες μπορούν να δουν την περιοχή».

Το Αβέιρο χωρίζεται σε τρία τμήματα από τα κανάλια: στην βόρεια ζώνη, στην παλιά περιοχή των ψαράδων και στο νότιο τμήμα με τα ιστορικά κτήρια. Η εικόνα αυτή θυμίζει Βενετία, αλλά με μια βασική διαφορά: οι τιμές στα μπαρ, τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία είναι πολύ πιο χαμηλές από την ιταλική πόλη και γι αυτό η επίσκεψη στην «πορτογαλική Βενετία» αξίζει κάθε σεντς που ξοδεύεις.

Η Sun Online Travel έκανε έρευνα αγοράς και βρήκε δίκλινο δωμάτιο σε τετράστερο ξενοδοχείο μπροστά στην παραλία, με 30 ευρώ το άτομο, αλλά υπάρχουν ακόμα φτηνότερα καταλύματα. Στην Βενετία ένα αντίστοιχο δωμάτιο κοστίζει τουλάχιστον διπλάσια.

Το φαγητό και το ποτό είναι επίσης φτηνό στην πορτογαλική πόλη, με ένα ποτήρι μπύρας να κοστίζει 2 ευρώ και το φαγητό σε ένα φτηνό εστιατόριο να φτάνει περίπου στα 10 ευρώ το άτομο. Αν και το Αβέιρο δεν είναι τόσο μεγάλο όσο η Βενετία, υπάρχουν αρκετά πράγματα για να κάνει ο επισκέπτης.

Η βασική ατραξιόν είναι η βόλτα με τις πολύχρωμες βάρκες, τις Μολισέιρο, στη λιμνοθάλασσα Ρία δε Αβέιρο. Οι βάρκες λειτουργούν από τα ξημερώματα μέχρι τη δύση του ήλιου και η βόλτα κοστίζει 12 ευρώ ανά άτομο.

Για τους λάτρεις των γλυκών, υπάρχει η Oficina do Doce, ένα εργαστήρι όπου οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να μάθουν πως φτιάχνονται παραδοσιακά πορτογαλικά γλυκά, όπως το ovos moles. Η διάρκειας 30 λεπτών συμμετοχή στο εργαστήρι ζαχαροπλαστικής κοστίζει 4,30 ευρώ.

Πολλοί επισκέπτες προτιμούν τους περιπάτους κατά μήκος του ποταμού Πάιβα, όπου έχει στηθεί ένα ευρύ δίκτυο με ξύλινες πλατφόρμες που ακολουθούν τη μορφολογία του εδάφους. Στην παλιά πόλη βρίσκεται το Μουσείο του Αβέιρο, για τους λάτρεις της ιστορίας.

Για όσους προτιμούν την θάλασσα, το Αβέιρο έχει να προσφέρει πολλές ευκαιρίες για μπάνιο σε αμμουδερές παραλίες, μεταξύ των οποίων η Μπάρα και η Σάο Γιακίντο.

Στο Αβέιρο πηγαίνει κάποιος μέσω του Πόρτο, όπου βρίσκεται το πλησιέστερο αεροδρόμιο. Από το Πόρτο μέχρι το Αβέιρο είναι μιας ώρας δρόμος με αυτοκίνητο.

Διαβάστε επίσης

Παναμάς – Συγκλονιστικό βίντεο: Άνδρας εκτελεί εν ψυχρώ δύο διαδηλωτές σε αντικυβερνητική συγκέντρωση

ΗΠΑ: 23χρονος αποκεφάλισε την 64χρονη γιαγιά του (Video)

Tik Tok: Πώς αντιδρά η Gen-Z στο νέο τραγούδι των θρυλικών Beatles «Now and Then» (photos/videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06