search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 01:07
MENU CLOSE

Ιράν: «Αναπόφευκτη» η επέκταση του πολέμου

10.11.2023 19:53
iran oie

Η διεύρυνση του πολέμου στη Γάζα είναι «αναπόφευκτη» λόγω της αυξημένης επιθετικότητας του Ισραήλ, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν.

Ο Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν έκανε τη δήλωση σε τηλεφωνική συνομιλία με τον ομόλογό του του Κατάρ, σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν μπιν Τζασίμ Αλ Θάνι, μετέδωσε την Παρασκευή το ιρανικό Press TV.

«Λόγω της έντασης του πολέμου εναντίον των αμάχων κατοίκων της Γάζας, η επέκταση του εύρους του πολέμου έχει γίνει αναπόφευκτη», είπε ο Αμιραμπντολαχιάν .

Δεν είναι σαφές τι εννοούσε με την «αναπόφευκτη επέκταση» της σύγκρουσης.

Ξεχωριστά, ο Αμιραμπντολαχιάν έγραψε στον λογαριασμό του X την Πέμπτη: «Ο χρόνος τελειώνει γρήγορα για να συνεχιστούν τα εγκλήματα του Τελ Αβίβ».

«Το μόνο όφελος του Νετανιάχου ήταν ότι έκανε τα θεμέλια του ψεύτικου ισραηλινού καθεστώτος πιο σαθρά και έδειξε το εγκληματικό, βίαιο και επιθετικό πρόσωπο του σιωνιστικού καθεστώτος στη σφαγή γυναικών και παιδιών στη Γάζα», πρόσθεσε.

«Αναμφίβολα, το μέλλον ανήκει στην Παλαιστίνη», έγραψε.

Το Ισραήλ και η ένοπλη ομάδα της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, η οποία είναι σύμμαχος της Χαμάς, αντάλλαξαν επιθέσεις. Περισσότεροι από 60 μαχητές της Χεζμπολάχ και 10 άμαχοι έχουν σκοτωθεί, δήλωσαν αξιωματούχοι ασφαλείας του Λιβάνου. Επίσης έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον επτά Ισραηλινοί στρατιώτες και ένας άμαχος.

Τα στρατεύματα των Ηνωμένων Πολιτειών και του συνασπισμού έχουν δεχθεί επίθεση τουλάχιστον 40 φορές στο Ιράκ και τη Συρία από δυνάμεις που υποστηρίζονται από το Ιράν, καθώς οι εντάσεις εκτινάσσονται λόγω των βομβαρδισμών του Ισραήλ. Σαράντα πέντε στρατιώτες των ΗΠΑ έχουν τραυματιστεί.

Το κίνημα των Χούθι της Υεμένης που είναι ευθυγραμμισμένο με το Ιράν έχει επίσης εξαπολύσει επανειλημμένες επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Ισραήλ από τις 7 Οκτωβρίου, οι οποίες είτε καταρρίφθηκαν είτε απέτυχαν.

Σε μια κίνηση που θεωρείται επίδειξη δύναμης προς τους περιφερειακούς αντιπάλους, και ειδικά το Ιράν, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι ανέπτυξαν ένα πυρηνοκίνητο υποβρύχιο στη Μέση Ανατολή.

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: Σάλος με «πλαστό» βίντεο που δείχνει τον δήμαρχο του Λονδίνου να τάσσεται υπέρ φιλοπαλαιστινιακής διαδήλωσης 

Έλον Μασκ: Η ζωή του θα γίνει ταινία – Ποιος θα αναλάβει τη σκηνοθεσία

Επιμένει ο Νετανιάχου κόντρα σε ΗΠΑ και διεθνή κοινότητα: Θα ελέγχουμε τη Γάζα και μετά τον πόλεμο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 01:07