search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 17:16
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Οι λεπτομέρειες της αποχώρησης στη σύσκεψη της Ομπρέλας – Στην Κεντρική Επιτροπή η έξοδος

10.11.2023 00:55
Untitled design – 2023-11-10T004108.714
Eurokinissi

Θέμα ωρών είναι πλέον η αποχώρηση της Ομπρέλας η οποία σε συνεδρίασή της που ξεκίνησε αργά το απόγευμα της Πέμπτης συζήτησε τις λεπτομέρειες της «εξόδου» της. Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο ήταν τα βασικά σενάρια, αυτό της συντεταγμένης εξόδου το Σαββατοκύριακο στην ΚΕ, ενώ από την άλλη υπήρξε η πρόταση για αποχώρηση την Παρασκευή. Αναμένονται τελικές αποφάσεις.

Σε κάθε περίπτωση, η αποχώρηση θεωρείται δεδομένη και προαναγγέλθηκε και με το κείμενο 1.300 υπογραφών (εκ των οποίων οι 41 είναι από μέλη της Κεντρικής Επιτροπής) που δόθηκε στην δημοσιότητα το πρωί.

Ειδικότερα, στην διαδικτυακή σύσκεψη της τάσης – όπου μετείχαν τα μέλη της στην ΚΕ – συζητήθηκαν οι επιλογές αποχώρησης, καθώς υπήρξε και η πρόταση, αυτή να γίνει την Παρασκευή, δηλαδή πριν τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, κάτι που θα σήμαινε αποφυγή της μετωπικής σύγκρουσης μέσα σε αυτό το εκρηκτικό κλίμα που κυριαρχεί. Η άλλη άποψη που κατά πληροφορίες ήταν κυρίαρχη λέει πως η τάση θα πρέπει να πάει στην Κεντρική Επιτροπή, να τοποθετηθεί, καταρχάς δια του επικεφαλής της Ευκλείδη Τσακαλώτου και στη συνέχεια να αποχωρήσει συντεταγμένα.

Και η τάση των 6+6 πραγματοποίησε την δική της διαδικτυακή σύσκεψη προκειμένου να συζητήσει τις λεπτομέρειες της στάσης της στην επικείμενη συνεδρίαση και σενάρια αντίδρασης σε πιθανά ενδεχόμενα. Από την πλευρά αυτή πάντως διαμηνύεται ότι δεν συζητείται αποχώρηση.

Διαβάστε επίσης:

Δένδιας στη Σαουδική Αραβία: Παράταση της παρουσίας των ελληνικών Patriot

Εν αναμονή «διαζυγίου» στον ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν θα κάνουν ζημιά αν φύγουν, έχασαν κάτι που θεωρούσαν ιδιοκτησία τους» λέει ο Κουρουμπλής

Αλαφούζος: Προσφεύγω στη Δικαιοσύνη εναντίον του Βελόπουλου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 17:15