search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 20:31
MENU CLOSE

Συνεδριάζουν Ομπρέλα και ομάδα Τεμπονέρα για τις επόμενες κινήσεις τους

11.11.2023 19:30
tsakalwtos_teboneras

Μετά τις αποχωρήσεις των τριών ομάδων – Ομπρέλα, 6+6, και ομάδα Τεμπονέρα – η συνεδρίαση του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίστηκε ως το βράδυ, ενώ θα ολοκληρωθεί αύριο με την ψηφοφορία επί του Σχεδίου Πολιτικής Απόφασης,  το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες (σ.σ. μέχρι το βράδυ του Σαββάτου) δεν περιλαμβάνει αναφορά στο δημοψήφισμα, αλλά αναμένεται να περιέχει σκληρή πολιτική καταδίκη για τα στελέχη που παραπέμφθηκαν για διαγραφή.

Σημειώνεται πως σε δηλώσεις που έκανε ο Γιάννης Ραγκούσης μετά τις αποχωρήσεις των ομάδων (ο ίδιος δεν αποχώρησε από τη διαδικασία) ανέφερε: «Το πιο κρίσιμο θέμα που είναι το ζήτημα των διαγραφών ή του δημοψηφίσματος στη βάση είναι ένα θέμα που πρέπει να τεθεί και στο σχέδιο πολιτικής που θα τεθεί προς έγκριση ή απόρριψη από τα μέλη της ΚΕ. Αν δεν συμπεριληφθεί αυτή η πρωτοβουλία του Στέφανου Κασσελάκη στο τελικό κείμενο (…) σημαίνει ότι έχει ανακαλέσει».

Από αυτά πάντως στην αυριανή συνεδρίαση θα παρίσταται μόνο ο Στέφανος Τζουμάκας ο οποίος πάντως κατά πληροφορίες θα ανακοινώσει και αυτός την αποχώρησή του. Ως γνωστόν ο Πάνος Σκουρλέτης, έχει αποχωρήσει από το κόμμα, από το πρωί της Παρασκευής, ενώ και οι Φίλης και Βίτσας τελούν υπό αποχώρηση.

Οι ομάδες που αποχώρησαν δεν αναμένεται να επιστρέψουν προκειμένου να μην νομιμοποιήσουν την διαδικασία την οποία κατήγγειλαν βαθιά διχαστική, αντικαταστατική και αντιδημοκρατική, ενώ οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται για την στάση που θα κρατήσουν από εδώ και πέρα, καθώς η Ομπρέλα και η ομάδα Τεμπονέρα συνεδριάζουν το απόγευμα του Σαββάτου.

Η Ομπρέλα πάντως αναμένεται σύντομα να κάνει ανακοινώσεις για την αποχώρησή της από το κόμμα, και όχι απλώς από τη διαδικασία.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές οι αποχωρήσαντες ανέρχονται σε 85 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής. Από την άλλη πλευρά πάντως, ατύπως, κάποιοι μιλούν για αποχωρήσεις έως και 160 μελών.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Το σχέδιο απόφασης που θα ψηφίσει η κεντρική επιτροπή – Προβλέπει μόνο πολιτική καταδίκη και όχι διαγραφές ή δημοψήφισμα

Μωραΐτης κατά Αχτσιόγλου: «Είδε το μάτι της εξουσία και άστραψε!»

Σία Αναγνωστοπούλου για Τσίπρα: Αν ο πρώην πρόεδρος δεν μιλήσει τώρα, το κόμμα θα διαλυθεί

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 20:30