search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 04:05
MENU CLOSE

Επιμένει ο Κασσελάκης: «Δώστε πίσω τις έδρες σας» – «Όχι» απαντούν Πέρκα, Τσακαλώτος

12.11.2023 17:04
kasselakis_tsakalwtos_perka

Να επιστρέψουν τις βουλευτικές τους έδρες κάλεσε ο Στέφανος Κασσελάκης τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την Πέτη Πέρκα, τα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που αποχώρησαν από το κόμμα μαζί με την ομάδα της Ομπρέλας. Την ίδια έκκληση έκανε και στον ευρωβουλευτή Στέλιο Κούλογλου, που πρόσφατα αποχώρησε επίσης από το κόμμα.

Στην ομιλία του, μετά την αποχώρηση των 46, της Ομπρέλας ο κ. Κασσελάκης επισήμανε πως πλέον δεν υπάρχει λόγος για διαγραφές και δημοψήφισμα.

Πλέον δεν υπάρχουν διαγραφές” άρα δεν υπάρχει πλέον κανένας λόγος δημοψηφίσματος, σημείωσε.

Παραπέμποντας στην πολιτική καταδίκη για τους 4 που περιλαμβάνεται στην Πολιτική Απόφαση ανέφερε ότι συμφωνεί πλήρως με τη διατύπωση που περιλαμβάνεται στο κείμενο που συνέταξαν οι δύο γραμματείς.

Η διατύπωση αυτή αναφέρει: «Τα άτομα που εκτοξεύουν τέτοιες ύβρεις και συκοφαντίες δεν μπορούν να φέρουν την ιδιότητα του μέλους του ΣΥΡΙΖΑ και δεν μπορούν να εκπροσωπούν το κόμμα».

Επιπλέον, συμπεριλαμβάνεται η διευκρίνηση πως «Οι πειθαρχικές κυρώσεις επιβάλλονται από την Επιτροπή Δεοντολογίας».

«Σήμερα αρχίζει η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει στενός κύκλος. Θέλετε να δουλέψετε, Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα», τόνισε και στη συνέχεια απηύθυνε κάλεσμα ενότητας προς τα στελέχη που υποστήριζαν την Ομπρέλα. «Έχετε χώρο εδώ μέσα και η μόνη τάση είναι η δημοκρατική από τη βάση».

Πέρκα: «Δεν παραδίδω την έδρα μου»

Με δήλωσή της, η ανεξάρτητη πλέον βουλευτής Πέτη Πέρκα ξεκαθαρίζει πως δεν σκοπεύει να παραδώσει την έδρα της.

«Έχω νωπή εντολή να υπηρετήσω την περιοχή μου με το πρόγραμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς. Αυτός που έχει μετακινηθεί από αυτή τη γραμμή είναι ο νέος πρόεδρος και ο νέος ΣΥΡΙΖΑ», τονίζει.

Σύμφωνα με πληροφορίες ούτε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προτίθεται να παραδώσει την έδρα του.

Επανέρχεται ο Κασσελάκης

Με ανάρτησή του στο Χ (πρώην Twitter) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε εκ νέου τους δύο ανεξάρτητους βουλευτές να παραδώσουν τις έδρες τους.

«Υπάρχουν δύο βουλευτές που έχουν υπογράψει την αποχώρησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τους θυμίζω το άρθρο 2β του κώδικα δεοντολογίας, στον οποίο έχουν συμφωνήσει, που λέει: “Όλοι και όλες οι βουλευτές που εκλέγονται με ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύονται πολιτικά και ηθικά ότι η έδρα που καταλαμβάνουν ανήκει στο κόμμα και όχι στους ίδιους και στις ίδιες”. Τους καλώ να δώσουν την έδρα πίσω στον ΣΥΡΙΖΑ. Διότι στις πλάτες του Αλέξη και του ΣΥΡΙΖΑ έχουν τις έδρες», έγραψε.

Διαβάστε επίσης:

Ραγκούσης: «Μεροληπτικός ο Κασσελάκης – Παρέλαβε άρρωστη αξιωματική αντιπολίτευση, ελπίζω να μην την παραδώσει μονοψήφια και νεκρή»

Τεμπονέρας στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ: «Παραμένουμε στο κόμμα, αλλά δεν δίνουμε λευκή επιταγή»

Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Τζουμάκας – Τι αναφέρει στο κείμενο παραίτησής του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50