ΣΑΒΒΑΤΟ 19.07.2025 03:32
MENU CLOSE

Συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στις 7 Δεκεμβρίου στην Αθήνα

14.11.2023 09:46

Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συναντηθούν στις 7 Δεκεμβρίου στην Αθήνα και όχι στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας -Τουρκίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος αναμένεται να συνοδεύεται από πολυπληθή αποστολή με υπουργούς και άλλους αξιωματούχους, ενώ, όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης, αναμένεται να υπογραφούν και διάφορες συμφωνίες.

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν είχε γίνει στη Νέα Υόρκη, τον περασμένο Σεπτέμβριο, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, παρουσία των Υπουργών Εξωτερικών, κκ. Γιώργου Γεραπετρίτη και Χακάν Φιντάν.

Χθες οι αντιπροσωπείες της Ελλάδας και της Τουρκίας διεξήγαγαν νέο γύρο συζητήσεων σχετικά με τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν κατ’ αρχήν, να υλοποιήσουν ή να επανενεργοποιήσουν δραστηριότητες ΜΟΕ κατά τη διάρκεια του έτους 2024, από τον συμφωνημένο προηγουμένως κατάλογο ΜΟΕ.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης στη Γερμανία: Τα βασικά θέματα της ατζέντας στη συνάντηση με Σολτς

Θετικό κλίμα στη συνάντηση αντιπροσωπειών Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ – Τι συμφώνησαν

Νίκος Δένδιας: Μπορούμε να φτιάξουμε δικά μας drones, πυραύλους και ραντάρ

ΣΑΒΒΑΤΟ 19.07.2025 00:55
Exit mobile version