search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 08:09
MENU CLOSE

Κόντρα για το «μαξιλάρι Τσακαλώτου»: «Διάβασε για να μην εκτίθεσαι, μην υπονομεύεις τον άθλο Τσίπρα» απαντά ο Δραγασάκης στον Κασσελάκη

14.11.2023 22:08
dragasakis-kasselakis-NEW

Την έντονη αντίδρασή του για τα όσα είπε νωρίτερα ο Στέφανος Κασσελάκης για το δημοσιονομικό «μαξιλάρι» που άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε ο Γιάννης Δραγασάκης με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, μίλησε νωρίτερα στην εκπομπή Live News όπου μεταξύ άλλων στόχευσε τον πρώην υπουργό Οικονομίας λέγοντας πως το «μαξιλάρι του κ. Τσακαλώτου» ήταν η πιο μνημονιακή απόφαση από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ιστορικό στέλεχος του κόμματος του επισημαίνει μεταξύ άλλων πως «ο Αλέξης Τσίπρας επανειλημμένα έχει δηλώσει υπερήφανος» αφήνοντας την αιχμή πως όσα είπε ο νυν πρόεδρος στρέφονται και κατά το πρώην προέδρου και πρωθυπουργού.

Αναφέρει επίσης ότι ο Απολογισμός του ΣΥΡΙΖΑ για την περίοδο 2012 – 2019 αναφέρεται στο «μαξιλάρι» ως επίτευγμα και συστήνει στον Στ. Κασσελάκη να διαβάσει τις σχετικές σελίδες προκειμένου να μην εκτίθεται. Τον καλεί δε να μην υπονομεύει τον «συλλογικό άθλο του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015 – 2019 υπό την καθοδήγηση και πρωθυπουργία του Αλέξη Τσίπρα».

Αναλυτικά η ανάρτηση Δραγασάκη:

Πρόεδρε, σήμερα είπες «Δεν έχει γίνει πιο μνημονιακή απόφαση από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, από αυτό το μαξιλάρι του κ. Τσακαλώτου».

Επίτρεψέ μου λοιπόν, κάποιες αναγκαίες επισημάνσεις:

• Ο Αλέξης Τσίπρας επανειλημμένα έχει δηλώσει υπερήφανος για το μαξιλάρι, θεωρώντας το επίτευγμα του #ΣΥΡΙΖΑΠΣ.

Αυτή, μάλιστα, δεν ήταν απόφαση κάποιου υπουργού, αλλά συλλογική κυβερνητική επιλογή. Το μαξιλάρι δεν ήταν μνημονιακή υποχρέωση, αλλά αναγκαίο μέτρο για διευκολύνουμε την έξοδο της χώρας στις αγορές. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Οι επιλογές που είχαμε ήταν “μαξιλάρι ή προληπτική πιστωτική γραμμή” που ζητούσε πχ ο Γιάννης Στουρνάρας & προϋπέθετε νέο μνημόνιο.

• Ο επίσημος δε απολογισμός του ΣΥΡΙΖΑ για την περίοδο 2012-19, ο πρώτος & μόνος που έχει κάνει κυβερνητικό κόμμα στην Ελλάδα, μιλούσε για το επίτευγμα του μαξιλαριού, με το οποίο ανακτήθηκε η δημοσιονομική κυριαρχία της χώρας. Ο Απολογισμός ψηφίστηκε σχεδόν ομόφωνα από την ΚΕ του κόμματος.

Πρόεδρε, σου προτείνω να διαβάσεις τις συγκεκριμένες σελίδες (σ.σ. 72-74). Και γενικότερα εφόσον θέλεις ν’ αναφέρεσαι στο κυβερνητικό έργο, είναι απαραίτητο να διαβάσεις τον Απολογισμό του κόμματος του οποίου ηγείσαι, ώστε να μην εκτίθεσαι & να μη δίνεις λαβή στη ΝΔ με τα συκοφαντικά επιχειρήματα του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου. Σε κάθε περίπτωση να μην υπονομεύεις τον συλλογικό άθλο του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015-19 υπό την καθοδήγηση & την πρωθυπουργία του Αλέξη Τσίπρα. Συλλογικό άθλο που διέσωσε τη χώρα & είναι ιστορικό κεκτημένο & παρακαταθήκη της Αριστεράς για το μέλλον.

Στήριξη Χαρίτση σε Δραγασάκη

Στήριξη στον Γιάννη Δραγασάκη έδωσε ο στενός συνεργάτης της Έφης Αχτσιόγλου, Αλέξης Χαρίτσης, μετά την επίθεση που εξαπέλυσε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στον Στέφανο Κασσελάκη για τις απόψεις που εξέφρασε ο τελευταίος για το «μαξιλάρι» των 37 δισ. ευρώ.

«Όπως ακριβώς τα λέει ο Γιάννης Δραγασάκης. Περήφανοι μέχρι τέλους για τη μεγάλη προσπάθεια του ελληνικού λαού και της κυβέρνησης μας για έξοδο από τα Μνημόνια και την ανόρθωση της κοινωνίας μας» έγραψε ο Αλέξης Χαρίτσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Καρφιά Κασσελάκη σε Τσακαλώτο, χείρα φιλίας σε Αχτσιόγλου

Νωρίτερα, συνέντευξη έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης στην εκπομπή Live News του Mega, περπατώντας στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι τόσο μεγάλη έκπληξη για ανθρώπους που είναι στην πολιτική να περπατούν μέσα στον κόσμο» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απευθύνοντας παράλληλα πρόσκληση στον Κ. Μητσοτάκη να περπατήσουν μαζί «σε όποια λαϊκή αγορά θέλει, όποιο πρωί θέλει, σε όποια πόλη της Ελλάδας θέλει».

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης παράλληλα με τη συνέντευξη, είχε ολιγόλεπτες συνομιλίες με πολίτες και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Αναφερόμενος στις εσωκομματικές εξελίξεις τόνισε πως δεν καταλαβαίνει γιατί κάποιος που αυτοαποκαλείται αριστερός αντιδρά στην άμεση δημοκρατία.

«Κώδικα δεοντολογίας δεν είχαν συμφωνήσει; Το καταστατικό λέει ότι πρέπει να παραδώσουν την έδρα τους. Προφανώς το καταστατικό ισχύει μόνο όταν βολεύει τον καθένα», είπε για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την Πέτη Πέρκα που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά αρνούνται να επιστρέψουν τις έδρες τους.

Παράλληλα, χαρακτήρισε το μαξιλάρι των 37 δισ. ευρώ που άφησε ο κ. Τσακαλώτος ως την πιο μνημονιακή απόφαση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υποστήριξε ότι κατά τη συνάντησή του με τον Νίκο Φίλη, ο πρώην υπουργός Παιδείας του ζήτησε να μην χρησιμοποιεί τον όρο «πατριωτική Αριστερά». 

Για το τηλεφώνημα στην Έφη Αχτσιόγλου είπε ότι την πήρε τηλέφωνο για να τείνει χείρα φιλίας. Είπε ακόμα ότι πρέπει να στρωθεί στη δουλειά για να φτιάξει πρόγραμμα και να μπορέσει να κυβερνήσει. 

Σημείωσε αναφερόμενος στην Έφη Αχτσιόγλου, τον Νάσο Ηλιόπουλο και τον Αλέξη Χαρίτση ότι θα ήταν μεγάλη τιμή για τον ίδιο να παραμείνουν στο κόμμα και «να συνεργαστούμε».

Συνεχίζοντας, ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε ότι “θέλω να έχω στην ομάδα μου καλά παιδιά. Καλούς ανθρώπους. Δεν υπάρχει στενός κύκλος. Ελάτε να δουλέψουμε… Προφανώς το κόμμα είχε παθογένειες”, ενώ με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου, σχολίασε ότι “πρέπει αυτοί οι αγώνες, αυτή η αντίσταση, να είναι η πυξίδα της πολιτικής μας”. 

Ο Στέφανος Κασσελάκης είπε ακόμα ότι «υπάρχει η βάση που εκφράστηκε όχι μόνο τώρα αλλά και στις προηγούμενες εκλογές. Χάσαμε κόσμο. Χάσαμε 600.000 ψήφους. Χάσαμε 600.000 συμπολίτες μας στην αποχή, αυτό κάποιοι πρέπει να το πάρουν χαμπάρι. Εγώ δεν ήμουν στέλεχος της πρώτης γραμμής, τότε, αλλά κάποιοι ήταν μέρος μιας πολιτικής στρατηγικής η οποία έλαβε την απάντησή της. Θέλω να έχουμε μια κυβερνητική σύγχρονη αριστερά, το οποίο σημαίνει και πατριωτική αριστερά. Θέλουμε στιβαρή άμυνα θέλουμε να μην αποστρατικοποιούνται τα νησιά μας όπως γίνεται τώρα».

Στ. Κασσελάκης ξεκαθάρισε ότι «το κόμμα μας θα γίνει κυβέρνηση. Χρειάζεται σχεδιασμός, ξεκάθαρες πολιτικές, καινούργια ομάδα που μαζί με τα έμπειρα στελέχη μας μπορούν να δώσουν εναλλακτική και σοβαρή λύση. Χρειάζονται όλοι και όλες».

Για τον χαρακτήρα του ΣΥΡΙΖΑ και πως θα είναι από εδώ και πέρα είπε: «Βεβαίως και είμαστε υπέρ της έπαρσης της σημαίας. Θέλουμε στιβαρή άμυνα. Να μην αποστρατιωτικοποιούνται τα νησιά μας».

«Θέλουμε να έχουμε παρεμβατικό κράτος για το περιβάλλον, στη στέγαση, στη φτώχεια, θέλουμε να χτίσουμε κοινωνικό κράτος πρόνοιας το οποίο να έχει δημόσια υγεία και δημόσια παιδεία» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισημαίνοντας ότι «υπάρχει ανάγκη από τον λαό να μπορούμε να μιλάμε με απλά λόγια και να δίνουμε λύσεις. Για εμένα αυτό πάει να πει σύγχρονη αριστερά. Να μπορέσουμε να είμαστε μέσα στην κοινωνία και μετά τα όργανα να δουλέψουν για να παράξουν πολιτική προτάσεις νόμου».

«Δεν γίνεται ένα άτομο σε δυο μήνες να το κάνει κυβερνώσα παράταξη. Θέλει υπομονή γιατί γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος», ανέφερε.

Είπε ακόμα ότι ο Αδωνις Γεωργιάδης δεν έχει ενσυναίσθηση και πως αν ήταν πρωθυπουργός θα του είχε ζητήσει την παραίτησή του.

Αμέσως μετά τόνισε πως “πρέπει να έχουμε μεγάλες επενδύσεις σε στέγη, σε περιβάλλον, στο θέμα της φτώχειας και εννοείται και στα δικαιώματα. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι οι ανάγκες του ελληνικού λαού. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία στυγνή δεξιά κυβέρνηση. Η αριστερή πολιτική μου είναι ξεκάθαρη. Δεν θέλω ο Έλληνας να χρειάζεται μια λαμογιά για να πάει μπροστά”. 

Αναφερόμενος στη ακρίβεια που λυγίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις ο Στ. Κασσελάκης σχολίασε ότι «δεν βγαίνε ο μήνας μετά τις 20» και κάλεσε τον πρωθυπουργό να μειώσει του έμμεσους φόρους.

Διαβάστε επίσης:

Αλλαγή στάσης ΣΥΡΙΖΑ για Τέμπη: Λέει «ναι» στην Εξεταστική Επιτροπή του ΚΚΕ, την Τετάρτη η συζήτηση στη Βουλή

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Επίσημη αργία η 17η Νοεμβρίου»

Νίκος Παππάς: Η Ομπρέλα δεν ήθελε ούτε τον Τσίπρα – Αιχμές κατά Αχτσιόγλου (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 08:07