search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 08:56
MENU CLOSE

Από θήραμα θηρευτής: Θαλάσσιο λιοντάρι «ξεσκίζει» μπλε καρχαρία (Video)

16.11.2023 20:55
VIDEO_KARXARIAS


Μια συνταξιούχος νοσοκόμα απαθανάτισε τη στιγμή που ένα μεγάλο θαλάσσιο λιοντάρι «σκίζει» το λαιμό ενός μπλε καρχαρία στον κόλπο Monterey της Καλιφόρνια.

Το σύντομο βίντεο δείχνει το θαλάσσιο λιοντάρι να πετάει τον μικρότερο καρχαρία έξω από το νερό και να αφαιρεί ένα μέρος του σαγονιού του.

«Οι καρχαρίες είναι σίγουρα στο μενού», όπως είπε στην DailyMail.com ένας εκπρόσωπος μιας τοπικής μη κερδοσκοπικής οργάνωσης για τη διατήρηση των θαλάσσιων θηλαστικών, το Κέντρο Φροντίδας Θαλάσσιων Θηλαστικών.

Αλλά πρόσθεσε: «Σίγουρα θα έλεγα ότι είναι ενδιαφέρον να βλέπεις ένα θαλάσσιο λιοντάρι με έναν μπλε καρχαρία τόσο μεγάλο […] Είναι πάντα ενδιαφέρον να βλέπεις ένα θαλάσσιο λιοντάρι να τρώει κάτι μεγαλύτερο από το μέγεθος της μπουκιάς».

Ο πληθυσμός των παράκτιων θαλάσσιων λιονταριών της Καλιφόρνια παρατηρείται συχνότερα να τρώει μικρά ψάρια, όπως οι σαρδέλες, σύμφωνα με επιστήμονες, αν και η βίαιη μάχη μεταξύ θαλάσσιων λιονταριών και καρχαριών δεν είναι ασυνήθιστη.

Διαβάστε επίσης:

O Μπιν Λάντεν γοητεύει τους νεαρούς Αμερικανούς: «Είχε δίκιο» – Ο Guardian αποσύρει το σχετικό δημοσίευμα

Bloomberg: Ο Ερντογάν θα ζητήσει από τη Γερμανία μαχητικά Eurofighter – Αρνητικός ο Σολτς

Η Τουρκία «παγώνει» τη συζήτηση για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ – «Να τερματιστούν οι διαπραγματεύσεις»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 08:55