search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 07:22
MENU CLOSE

Αυστραλία: Καρχαρίες επιτέθηκαν σε καταμαράν – Διάσωση τριών ατόμων (Video)

06.09.2023 14:56
karxarias-new

Τρεις άνδρες που επέβαιναν σε καταμαράν στη βορειοανατολική ακτή της Αυστραλίας διασώθηκαν από παραπλέον εμπορικό πλοίο, όταν το καταμαράν δέχτηκε επίθεση κατά κύματα από καρχαρίες, με συνέπεια να καταστραφούν τμήματα του σκάφους.

Η αυστραλιανή Αρχή Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας (AMSA) ανακοίνωσε ότι οι τρεις ναυτικοί – δύο Ρώσοι και ένας Γάλλος – διασώθηκαν νωρίς σήμερα, από το εμπορικό πλοίο Dugong Ace, που έπλεε στην Θάλασσα των Κοραλλιών, 835 χιλιόμετρα από το Κερνς της Αυστραλίας.

Από τις δορυφορικές φωτογραφίες και το βίντεο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της  AMSA φαίνονται οι σοβαρές ζημιές που έγιναν στο μήκους εννέα μέτρων γιοτ.

«Υπέστησαν ζημιές και τα δύο τμήματα του κύτους του σκάφους, μετά από αρκετές επιθέσεις καρχαριών», ανακοίνωσε η AMSA.

Οι τρεις ναυτικοί, ηλικίας από 28 έως 64 ετών, είχαν αποπλεύσει από τα νησιά Βανουάτου με προορισμό το Κερνς της Αυστραλίας, μία απόσταση 2000 χιλιομέτρων και επρόκειτο να καταπλεύσουν στο Μπρίσμπεϊν την Πέμπτη. Ωστόσο λόγω των επιθέσεων καρχαριών  εξέπεμψαν σήμα κινδύνου τις πρώτες πρωινές ώρες.

«Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους καρχαρίες επιτίθενται σε σκάφη. Ωστόσο τα κίνητρα αυτών των καρχαριών είναι ασαφή», δήλωσε η Τζόι Ζέλερ, διευθύντρια στο Κέντρο Υποδοχής Κλήσεων της AMSA. Πρόσθεσε ότι οι τρεις ναυτικοί «είναι πολύ ευτυχείς που σώθηκαν και είναι καλά στην υγεία τους».

Η Θάλασσα των Κοραλλιών όπου έγινε η επίθεση, είναι το μέρος όπου συναντώνται οι περισσότεροι καρχαρίες από οποιοδήποτε άλλο μέρος του πλανήτη, σύμφωνα με τις αυστραλιανές αρχές.

Διαβάστε επίσης:

Μαυροβούνιο: Η μικροσκοπική χώρα των Βαλκανίων που θέλει να γίνει το «Σεν Τροπέ της Αδριατικής» (Videos)

Frontex: Στο απυρόβλητο από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις επαναπροωθήσεις

Πότε και γιατί το ανθρώπινο είδος έφτασε κοντά στην πλήρη εξαφάνιση από τον πλανήτη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 07:22