search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 08:55
MENU CLOSE

Βερολίνο για Eurofighter: Υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία για τις εξαγωγές όπλων

17.11.2023 15:51
erdogan 6543- new

Για το ενδιαφέρον της Τουρκίας να αγοράσει 40 πολεμικά αεροσκάφη Eurofighter, τα οποία είναι συμπαραγωγή της Γερμανίας, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο Βερολίνο, Στέφεν Χέμπεστραϊτ, λέγοντας ότι αν τεθεί τέτοιο αίτημα, υπάρχει μία συγκεκριμένη διαδικασία που ακολουθείται στη Γερμανία για τις εξαγωγές όπλων, η οποία θα ακολουθηθεί και στην περίπτωση αυτήν.

Σύμφωνα με τον απεσταλμένο της ΕΡΤ στη Γερμανία, για τη διαδικασία καθ΄εαυτήν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε ότι οι εξαγωγές όπλων πρέπει να εγκριθούν από το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο Ασφαλείας, οι συνεδριάσεις του είναι απόρρητες. Στη συνέχεια ενημερώνει για τις αποφάσεις του την Ομοσπονδιακή Βουλή.

Ερωτηθείς, εάν στην απόφαση παίζει κάποιο ρόλο το γεγονός ότι η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι οι εξαγωγές όπλων εξετάζονται κάθε φορά κατά μόνας, η διαδικασία είναι ίδια για όλες τις περιπτώσεις, χωρίς αποκλίσεις.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στη Γάζα: Οι Ισραηλινοί ψάχνουν στο νοσοκομείο Αλ Σίφα το στρατηγείο της Χαμάς – Άκαρπες μέχρι στιγμής οι έρευνες (videos)

Financial Times: Καταδικασμένος σε δύο χώρες ο Στάινμετζ, που αγόρασε το μεγαλύτερο ιταλικό διυλιστήριο – Τι αναφέρει για την Αλεξία Μπακογιάννη

Φιλιππίνες: Ισχυρός σεισμός 6,7 Ρίχτερ στο νησί Μιντανάο – Δεν υπάρχει κίνδυνος για τσουνάμι (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 08:54