search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 09:34
MENU CLOSE

Τέσσερεις ηθοποιοί που έφτασαν στα άκρα για τους ρόλους τους

20.11.2023 06:00
leonardo-leto-pattinson

Όποιος νομίζει ότι η υποκριτική είναι εύκολη δουλειά, πρέπει να το ξανασκεφτεί. Εάν πετύχεις, πληρώνει καλά και σε γνωρίζει όλος ο κόσμος. Όμως έχει πολλές προκλήσεις, χρειάζεται ταλέντο και πολλή δουλειά.

 Πολλοί ηθοποιοί έχουν τον δικό τους τρόπο προσέγγισης ενός ρόλου και η απόλυτη πρόκληση είναι να γίνουν λίγο πολύ ένα με τον χαρακτήρα – σύμφωνα με την γνωστή Μέθοδο του Λη Στράσμπεργκ. Η προετοιμασία για έναν ρόλο μπορεί να φαίνεται σε κάποιους υπερβολική, καθώς πολλοί μπαίνουν στη διαδικασία να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους ακόμα και τον τρόπο της σκέψης τους. Ακολουθούν τέσσερεις ηθοποιοί που για να δώσουν μια εκπληκτική ερμηνεία, έκαναν κάποια πράγματα περίεργα!

Leonardo DiCaprio — The Revenant

Οι υπερβολές που κάνει ο DiCaprio για να τελειοποιήσει έναν ρόλο είναι γνωστές. Το ίδιο έκανε και για την ταινία The Revenant, η οποία αφηγείται την ιστορία του Χιου Γκλας που επιζεί από επίθεση αρκούδας και πρέπει να διασχίσει μια παγωμένη ερημιά για να εκδικηθεί τον φίλο του. Ο σκηνοθέτης Alejandro González Iñárritu ήθελε να κάνει την εμπειρία της υποκριτικής όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστική, επομένως ολόκληρο το συνεργείο έπρεπε πραγματικά να δουλέψει κάτω από εξαιρετικά ακραίες συνθήκες ψύχους. Αν και ο παγκοσμίου φήμης ηθοποιός θα μπορούσε να ζητήσει ειδική μεταχείριση, ο DiCaprio αποφάσισε να μην το κάνει, σε σημείο που έπαθε υποθερμία. Δεν σταμάτησε εκεί: παρά το γεγονός ότι ήταν χορτοφάγος, σύμφωνα με το Vanity Fair, στα γυρίσματα έφαγε κανονικά ωμό κρέας βίσωνα και κοιμόταν μέσα σε ένα κουφάρι ζώου!


Jared Leto — Requiem for a Dream

Ο Jared Leto είναι ένας από τους ηθοποιούς που είναι ευρέως γνωστός ότι έχει συγκεκριμένη μέθοδο στην υποκριτική του, προσπαθεί να γίνει αυτός που υποδύεται. Για τον ρόλο του ως Joker στο Suicide Squad, ο Leto καταδύθηκε στον πυρήνα  του ρόλου του στέλνοντας συνεχώς νεκρά ζώα στους συναδέλφους. Ωστόσο, ο ρόλος που τον συνεπήρε επικίνδυνα ήταν ο ρόλος του εθισμένου Χάρι Γκόλντφαρμπ στο ψυχολογικό δράμα Requiem for a Dream. Αφηγείται την ιστορία δύο εξαρτημένων εραστών από την ηρωίνη. Ο εθισμός τους χειροτερεύει συνεχώς και στο τέλος εγκαταλείπουν τα όνειρα που τους οδηγούσαν. Για να καταλάβει πώς είναι να ζεις ως τοξικομανής, ο Jared Leto περιπλανιώταν στη Νέα Υόρκη κάθε βράδυ και συναναστρεφόταν με άλλους χρήστες ναρκωτικών για να τους κατανοήσει καλύτερα και να πάρει εμπειρία από πρώτο χέρι. Αναγκάστηκε επίσης να χάσει ένα απίστευτο βάρος, γεγονός που τον οδήγησε να αναπτύξει μια διατροφική διαταραχή.


Robert Pattinson — The Lighthouse

Αν και ο Robert Pattinson έχει μιλήσει αρκετές φορές για την αντίθεσή του κατά της υποκριτικής της Μεθόδου, αποφάσισε να το δοκιμάσει για τον ρόλο του φαροφύλακα στην ταινία The Lighthouse στην οποία πρωταγωνιστεί μαζί με τον Willem Dafoe. Οι δυο τους εγκλωβίζονται στο φυλάκιο εξαιτίας μιας καταστροφικής καταιγίδας και αναγκάζονται να υποστούν ο ένας τον άλλον στη δίνη ψυχολογικών ανατροπών συνοδευμένων από πολύ ποτό. Ο χαρακτήρας του Pattinson, Ephraim Winslow, ιδιαίτερα, περνάει πολλές σκηνές στην ταινία στις οποίες φαίνεται διαταραγμένος. Για να γίνει ένα με τον ρόλο του, ο Pattinson προσπάθησε να κάνει εμετό και να ουρήσει. Μάλιστα, παραλίγο να κάνει εμετό στον  Νταφόε ενώ γύριζε μια σκηνή.


Shia LaBeouf — Fury

Ο Shia LaBeouf είναι γνωστό ότι έχει κάνει μερικά τρελά πράγματα όταν προετοιμάζεται για έναν ρόλο και ακολουθεί τη υποκριτική της Μεθόδου. Αν και έχει εξομολογηθεί ότι δεν το κάνει πια τόσο συχνά, σε παλιούς του ρόλους, έπινε τόσο πολύ στο πλατό που έκανε τους συναδέλφους του να ανησυχούν. Έκανε σε ολόκληρο τον κορμό του τατουάζ για τον ρόλο του στον Εφοριακό. Φυσικά, τα όρια τα ξεπέρασε για έναν ρόλο στην πολεμική ταινία Fury, όπου υποδύεται τον Τεχνικό Fifth Grade Boyd. Ο LaBeouf έφτασε στο σημείο να αγνοεί την υγιεινή, να αφαιρέσει ένα από τα δόντια του στον οδοντίατρο και να προκαλέσει μια πραγματική ουλή στο πρόσωπό του…   

Διαβάστε επίσης:

Ιταλία: Απόδραση στο χωριό Λέριτσι, την πρωτεύουσα του «Κόλπου των Ποιητών» (photos/videos)

Βίντεο: Απίστευτη προσγείωση αεροπλάνου ενώ το χτυπούν δυνατοί άνεμοι

Ιαπωνία: Πηγαίνουν τα κατοικίδιά τους με κιμονό για ευλογία λόγω έλλειψης παιδιών (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 09:33