search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 22:36
MENU CLOSE

Εξάρχεια: «Η 29χρονη έλεγε “πήγε να με βιάσει” και έτρεμε ολόκληρη» – Η δράση και το προφίλ του «Δράκου» (videos)

22.11.2023 08:45
drakos-12

Όπως αποκαλύφθηκε ο 23χρονος δράκος των Εξαρχείων, με αρχικά D.I., έχει ροπή στις σεξουαλικές επιθέσεις. Την Τρίτη συνελήφθη από την αστυνομία για επιθέσεις σε βάρος 4 γυναικών, μεταξύ αυτών και μίας 13χρονης.

Ο άνδρας εντοπίστηκε από αστυνομικούς στην πλατεία Κάνιγγος χθες το βράδυ και, όπως προέκυψε από την ταυτοποίησή του, είναι Σύρος και στο παρελθόν είχε μπει φυλακή στα Γρεβενά για απόπειρα βιασμού.

O 23χρονος αποφυλακίστηκε μόλις πριν από τρεις μήνες, τον περασμένο Αύγουστο, ενώ κατά το παρελθόν είχε προσαχθεί από την Ομάδα Δράση και η προσαγωγή αυτή συνετέλεσε καθοριστικά στην αναγνώρισή του από τα θύματα των επιθέσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρώτο περιστατικό έλαβε χώρα το μεσημέρι του Σαββάτου (18/11) όταν ο άγνωστος προσέγγισε μία 13χρονη, την έπιασε από τη μέση και προσπάθησε να προβεί σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της. Ευτυχώς το κορίτσι έβαλε τις φωνές και κατάφερε να ξεφύγει.

Στις 20 Νοεμβρίου, δυο μέρες μετά δηλαδή από την πρώτη επίθεση, μια κοπέλα 29 ετών μετέβη στο Τμήμα Ασφαλείας των Εξαρχείων και κατέθεσε ότι ενώ βρισκόταν στη συμβολή των οδών Εμμανουήλ Μπενάκη και Νικηταρά, ένας περίεργος άντρας με χρήση σωματικής βίας, την ακινητοποίησε, την πέταξε στο έδαφος και αφού της έκλεισε το στόμα, προέβη σε γενετήσιες πράξεις τις οποίες δεν ολοκλήρωσε καθώς το σημείο προσήλθαν κάτοικοι και διερχόμενοι πολίτες με αποτέλεσμα ο δράστης να τραπεί σε φυγή.

Δείτε το βίντεο από την επίθεση στην 29χρονη

Αυτόπτης μάρτυρας μίλησε στην ΕΡΤ και είπε: «άκουσα τις φωνές της κοπέλας για “βοήθεια” και βγήκα έξω από το κατάστημα ψιλικών που βρισκόμουν, ακριβώς απέναντι από το σημείο της επίθεσης και τους είδα να παλεύουν και αυτός ήταν πάνω της».

«Έβαλα μία φωνή και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να φοβηθεί και να την αφήσει. Παρόλα αυτά έφυγε ψύχραιμος προς την οδό Θεμιστοκλέους. Στην αρχή νόμιζα πως ήθελε να τη ληστέψει, πως ήταν κάποιος τσαντάκιας και ήθελε να της πάρει την τσάντα που είχε στον ώμο. Τελικά είχε άλλες προθέσεις…» πρόσθεσε ο κ. Τασόπουλος.

Πρόλαβε να δει τον δράστη όμως προτίμησε να μείνει στο πλευρό της κοπέλας «έδωσα περισσότερη βαρύτητα στην κοπέλα, γιατί ήταν σοκαρισμένη».

Περιγράφοντας την κατάσταση της 29χρονης είπε ότι «την βάλαμε μέσα στο κατάστημα, της δώσαμε νερό και να συνέλθει και αργότερα ενημερώθηκε η αστυνομία, όπου ήρθε με τις μηχανές. Έλεγε “πήγε να με βιάσει” και έτρεμε ολόκληρη» κατέληξε ο αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης στα Εξάρχεια.

Την ίδια ημέρα, 10 λεπτά αργότερα, μάλλον ο ίδιος δράστης, έστησε καρτέρι και στην Ζωοδόχου Πηγής. Την ώρα που περνούσε από το σημείο μία 27χρονη της όρμησε και της έκλεισε το στόμα. Το θύμα προέβαλε αντίσταση και κατάφερε να ελευθερωθεί, με τον άνδρα να αποχωρεί τρέχοντας.

Διαβάστε επίσης:

Εξάρχεια: Συνελήφθη ο 23χρονος «δράκος» – Είχε καταδικαστεί για απόπειρα βιασμού στο παρελθόν – Βίντεο των επιθέσεων

«Δράκος» των Εξαρχείων: Και τέταρτη επίθεση σε γυναίκα – Νέο βίντεο-ντοκουμέντο από τη δράση του

Εξάρχεια: «Δράκος» επιτέθηκε σε μία ανήλικη και δύο γυναίκες – Video από τη στιγμή της επίθεσης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 22:36