search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 04:03
MENU CLOSE

Matt Rife: Η άνοδος και η πτώση ενός stand-up κωμικού (videos)

22.11.2023 13:30
matt-rife

Η επιτυχία δεν έρχεται αμέσως. Αντίθετα, θέλει κόπο. Έτσι ο Matt Rife πέρασε 11 χρόνια κάνοντας guest σε comedy clubs και πουλούσε περίπου 70 εισιτήρια σε κάθε παράσταση, μερικές φορές έβγαζε μόνο 150 δολάρια το βράδυ. Δεν ήταν από τα μεγάλα ονόματα που προσκλήθηκαν στο φεστιβάλ Just for Laughs στο Μόντρεαλ (σ.σ.: έκθεση κόμικς και ανερχόμενων κωμικών), για να κερδίσει την πρόσκλησή του αλλά πήγε έτσι κι αλλιώς.

Κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού, ο κ. Rife μεταμορφώθηκε από μέτριο κωμικό και μικρό όνομα σε πραγματικό sensation στο TikTok.

Έχοντας μιλήσει ανοιχτά για την απέχθειά του προς τα social media είπε πως η ιδέα να αρχίσει να ποστάρει υλικό του στο TikTok του φαινόταν χαζή. «Τον περασμένο Ιούλιο ήμουν στο Μόντρεαλ, σε ένα Φεστιβάλ που δεν με είχαν καλέσει. Έπρεπε να πληρώσω μόνος μου το αεροπορικό εισιτήριο και να παρουσιάσω υλικό μου χωρίς καμία αμοιβή. Καθόμουν για φαγητό με έναν φίλο και τον μάνατζέρ μου. Ήμουν έτοιμος να ποστάρω ένα βίντεο όπου έχω αλληλεπίδραση με το κοινό. Το έβλεπα και σκέφτηκα ότι είναι τόσο ηλίθιο. Γιατί το κάνω αυτό;»

Το εν λόγω βίντεο ήταν από τη σκηνή του Φοίνιξ της Αριζόνα και τον δείχνει να πηγαίνει πέρα ​​δώθε μιλώντας με μια γυναίκα που είπε ότι χώρισε με τον φίλο της επειδή, όπως το έθεσε, «δεν έκανε τίποτα» όταν γυρνούσε σπίτι από τη δουλειά του. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, ο Rife έμαθε ότι ο πρώην της γυναίκας ήταν εργαζόμενος στα επείγοντα.

«Ω, συγγνώμη – χώρισες με έναν ήρωα;» είπε και το κοινό ξέσπασε σε γέλια.

Παρά τις επιφυλάξεις του, ο Rife δημοσίευσε το βίντεο διάρκειας δυόμισι λεπτών στο TikTok, στο οποίο είχε κάνει λογαριασμό λίγους μήνες νωρίτερα. Ο τίτλος του κλιπ ήταν «The Lazy Hero».

«Αυτό το βίντεο έκανε 20 εκατομμύρια προβολές σε δύο ή τρεις ημέρες», είπε. «Έγινε μια η μαζική αλυσιδωτή αντίδραση και μια έκρηξη των ατόμων που το είδαν. Από τότε, κάθε βίντεο που δημοσίευσα, έγινε viral».

@sparklinggarbage1 #repost @Matt Rife #thelazyhero #mattrife #mattrifecomedy #mattrifetok #standupcomedy #standupcomedian #funny #comedy #comedian #foryoupageofficiall #foryou #viral #tiktok #foryoupage #fyp #fypシ ♬ alkuperäinen ääni – Heidi Kyrölä

Τόσο γρήγορα ήρθε η επιτυχία. Για τους επόμενους μήνες, ο Matt Rife, στα 27 του χρόνια, συγκέντρωσε 15,6 εκατομμύρια ακολούθους στο TikTok. Η διαδικτυακή επιτυχία τού επέτρεψε να γίνει περιζήτητος.  

Όταν ανακοίνωσε την «Παγκόσμια Περιοδεία του ProbleMATTic» τον περασμένο μήνα, πούλησε 260 ημερομηνίες σε Βόρεια Αμερική, Ευρώπη και Αυστραλία μέσα σε 48 ώρες. Οι πωλήσεις των εισιτηρίων εκτοξεύτηκαν – 600.000 εισιτήρια συνολικά, το καθένα από τα οποία κυμαίνεται μεταξύ περίπου $50 και $95, σύμφωνα με το Live Nation – «έριξε» τον ιστότοπο Ticketmaster. Ορισμένα εισιτήρια μεταπώλησης κοστίζουν περισσότερα από $500.

Ο Matt Rife είναι χαρισματικός στη σκηνή, χάρη στις αμέτρητες ώρες που έχει περάσει πάνω σε σκηνές – μικρές ή μεγάλες – κρατώντας το μικρόφωνο και κάνοντας πετυχημένα αστεία. Όμως μέρος της επιτυχίας του έχει να κάνει με τα ζυγωματικά του, το μπουκλέ καστανόξανθο μαλλί του και τα μπλε μάτια του. Είναι γεννημένος καρδιοκατακτητής.

Το κοινό του είναι κατά βάση νεαρές γυναίκες. Φωνάζουν το όνομά του όταν είναι στη σκηνή, του πετάνε δώρα πολλές φορές πιο ιδιαίτερα – μέχρι και πρόταση γάμου έχει δεχτεί. Πιο πολύ θυμίζει Magic Mike show παρά Comedy show.  

Η επιτυχία αλλά και οι πολλές γυναίκες που κατακλύζουν τους χώρους στους οποίους εμφανίζεται, δημιούργησαν την ανάγκη να αλλάξει κάτι στο πρόγραμμά του ώστε να προσελκύσει και το αντρικό κοινό. Κι εκεί έγινε το λάθος.

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Τετάρτη όταν κυκλοφόρησε στο Netflix το μαγνητοσκοπημένο σόου του 28χρονου (πλέον), το οποίο «ανοίγει» με ένα αστείο για την ενδοοικογενειακή βία. Ο κωμικός διερωτάται γιατί η διεύθυνση ενός εστιατορίου αποφάσισε να βάλει μια σερβιτόρα με μαυρισμένο μάτι να εξυπηρετεί τον κόσμο αντί να της πει να δουλέψει στην κουζίνα. «Ναι, αλλά θεωρώ ότι αν ήξερε να μαγειρεύει δεν θα είχε καν μαυρισμένο μάτι» συμπληρώνει ο κωμικός.

Οι αντιδράσεις για το «αστείο» έπεσαν σαν τσουνάμι πάνω στον κωμικό. Τα σχόλια στα social media χαρακτήρισαν το καινούργιο υλικό του κωμικού ως «θλιβερό», «καθόλου αστείο» και «τοξικό».

Η απάντηση του κωμικού στις επικρίσεις ήρθε με ένα story του στο Instagram όπου έγραφε την εξής φράση: «Αν προσβληθήκατε ποτέ με ένα αστείο που είπα, ακολουθεί ένας σύνδεσμος με την επίσημη συγγνώμη μου».

Όποιος πάτησε ωστόσο το επίμαχο link διαπίστωσε ότι οδηγούσε σε έναν ιστότοπο που πουλάει κράνη για άτομα με αυτισμό.

@matt_rife They really are better than us in every way 🥰🥹 #comedy #standup #standupcomedy #funny #improv #crowdwork #mattrife #art #autism ♬ original sound – Matt Rife

O κύριος Rife πίσω από την καραμέλα του καταπιεστικού πολλές φορές politically correct κάνει αστεία για αυτιστικά παιδιά, την παιδοφιλία και την αναπηρία παίζοντας στα όρια του αστείου και του προσβλητικού. Ο Matt Rife είναι ένα ζωντανό παράδειγμα για το πώς μπορεί η επιτυχία να τυφλώσει έναν έξυπνο άνθρωπο, πώς μπορεί να τον κάνει να νιώσει άτρωτος και παντοδύναμος. Όμως έτσι όμορφος και αψεγάδιαστος όπως στέκεται στη σκηνή, όλη η «ασχήμια» που κοροϊδεύει, «bitted him in the ass» που λένε κι οι Αμερικάνοι!

Διαβάστε επίσης:

Παλαιστίνη: Οι όροι της συμφωνίας Χαμάς και Ισραήλ – Για κάθε 10 ομήρους μία επιπλέον μέρα στην 4ήμερη κατάπαυση πυρός (videos)

Ποια είναι η ιστορία πίσω από την Black Friday; (photos)

Βασιλιάς Κάρολος: Υποδέχτηκε τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας φορώντας γραβάτα με ελληνικές σημαίες (photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 03:24