search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:25
MENU CLOSE

Κορσική: Ο ηλιόλουστος παράδεισος της Μεσογείου

23.11.2023 18:16
Untitled design (17)

Γραφικά χωριά, 1200 χιλιόμετρα ακτογραμμής, εκπληκτικής ομορφιάς παραλίες, δάση και φιλόξενος κόσμος: η Κορσική είναι ένας παράδεισος στην Μεσόγειο.

Αν και η γενέτειρα του Ναπολέοντα Βοναπάρτη είναι στην γαλλική επικράτεια από το 1768, η Κορσική θυμίζει περισσότερο … Ιταλία. Εξάλλου και τα θερμόμετρα δείχνουν ότι το νησί είναι πιο κοντά στην ιταλική… ζεστασιά: ο υδράργυρος κατά μέσον όρο τον χειμώνα είναι στους 17 βαθμούς Κελσίου.

Η Κορσική είναι από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για διακοπές ακόμα και τους χειμερινούς μήνες, ακριβώς λόγω της ηλιοφάνειας. Οι δύο μεγαλύτερες πόλεις στο νησί είναι η Μπαστιά και το Αγιάτσο (Αζαξιό, για τους Γάλλους και Αιάκειο, στα ελληνικά), που είναι η πρωτεύουσα και η ιδιαίτερη πατρίδα του Βοναπάρτη.

Βόλτα στο Αιάκειο

Το Αιάκειο είναι μια πόλη όπου η πλούσια ιστορία και η πολιτιστική κληρονομιά συνδέονται άρρηκτα με την φυσική ομορφιά του τοπίου.

Περπατήστε στους δρόμους με τους φοίνικες, μπείτε στα στενά δρομάκια που βγάζουν στο λιμάνι με τα εστιατόρια και τα μπαρ. Επισκεφτείτε τον καθεδρικό ναό του 16 ου αιώνα, τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους. Οι ντόπιοι είναι περήφανοι για την ιστορία τους και την φροντίζουν. Οι Κορσικανοί φημίζονται για την φιλοξενία τους και είναι θαυμάσιοι οικοδεσπότες.

Στα εστιατόρια δοκιμάστε κρασί «φιαντόνε» και συνοδεύστε το με το ντόπιο κατσικίσιο τυρί με την ιδιαίτερη γεύση. Οπωσδήποτε για γλυκό γευτείτε το τσιζ-κέικ «μπρότσιου».

Ανυπέρβλητη φυσική ομορφιά

Για κολύμπι, ή βόλτα δίπλα στη θάλασσα υπάρχουν 200 παραλίες για να διαλέξετε, με κρυστάλλινα νερά και λευκή άμμο και κάποιες να θυμίζουν Σεϊχέλες, ή Καραϊβική.

Προγραμματίστε ορεινό περίπατο στη Σκάντολα, ένα προστατευόμενο από την UNESCO μνημείο της φυσικής ιστορίας . Για τους έμπειρους ορειβάτες είναι πρόκληση ο μήκους περίπου 170 χιλιομέτρων ορεινός δρόμος από το βόρειο στο νότιο τμήμα του νησιού, που θεωρείται από τους πιο δύσκολους στην Ευρώπη.

Αν δεν σας αρέσει η ορεινή πεζοπορία, δοκιμάστε το «μικρό τραίνο» της Κορσικής, που διασχίζει ένα πανέμορφο τοπίο με δάση και πεδιάδες, συνδέοντας τα δυτικά με τα βορειοανατολικά τμήματα του νησιού.

Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ο επισκέπτης διαπιστώνει ότι η Κορσική είναι ένα απέραντο πάρκο ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς, με βραχώδη βουνά, πυκνά δάση από πεύκα, οξιές, καστανιές και βελανιδιές. Μεγάλες κοιλάδες με θάμνους, κουμαριές, σκίνα, μυρτιές, λεβάντες και δεντρολίβανο. Κι όλα να καταλήγουν στην θάλασσα, σε μερικές από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες στη Μεσόγειο.

Διαβάστε επίσης

Είναι ο Χοακίν Φίνιξ ο καλύτερος ηθοποιός της γενιάς του; Λέμε πως είναι!

Εκλογές στην Ολλανδία: Πανηγυρίζουν Όρμπαν και Λε Πεν για τη νίκη του ακροδεξιού Βίλντερς

Ερντογάν: Έδωσε σε παιδιά το μεγαλύτερο σε αξία χαρτονόμισμα της Τουρκίας – «Ήρθε ο παππούς Ταγίπ» (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06