search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 02:51
MENU CLOSE

Δουβλίνο: Ακροδεξιοί έκαψαν την πόλη μετά την επίθεση «Αλγερινού» που τελικά ήταν… Ιρλανδός (photos/videos)

24.11.2023 09:47
douvlino_slider

Στο χάος παραδόθηκε χθες το Δουβλίνο, όταν μετά από επίθεση με μαχαίρι έξω από σχολείο, ακροδεξιοί ξεχύθηκαν στους δρόμους βάζοντας φωτιές, σπάζοντας καταστήματα και απειλώντας τη ζωή μεταναστών.

Όλα ξεκίνησαν όταν μετά την επίθεση άρχισαν να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου fake news που ανέφεραν ότι ο δράστης είναι αλλοδαπός και συγκεκριμένα μετανάστης χωρίς χαρτιά από την Αλγερία.

Η κατάσταση ξέφυγε γρήγορα με τους ακροδεξιούς χούλιγκαν να βγαίνουν στους δρόμους και να κάνουν πλιάτσικο σε καταστήματα, να προκαλούν ζημιές και να βάζουν φωτιές…

Ένα περιπολικό της αστυνομίας πυρπολήθηκε κοντά στο σημείο της επίθεσης, στη συνοικία όπου ζει μεγάλος αριθμός μεταναστών.

Εκεί, συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες διαδηλωτές που κρατούσαν ιρλανδικές σημαίες και πλακάτ με το σύνθημα «Οι ζωές των Ιρλανδών μετρούν».

Η αστυνομία μετά το ξέσπασμα των επεισοδίων είπε ότι η αναταραχή προκλήθηκε από μια «τρελή φατρία χούλιγκαν που οδηγείται από μια ακροδεξιά ιδεολογία» και κάλεσε τους πολίτες να μην πιστεύουν τα όσα γράφονται στο διαδίκτυο.

Όπως αποδείχτηκε, ο δράστης που επιτέθηκε και τραυμάτισε τρία παιδιά και μια 30χρονη γυναίκα έξω από σχολείο είναι ένας 40χρονος Ιρλανδός πολίτης που ζει στη χώρα τα τελευταία 20 χρόνια και όχι Αλγερινός…

Μετανάστης αφόπλισε τον δράστη

Ο «ήρωας» που έβγαλε νοκ άουτ τον δράστη είναι, όπως αποκαλύπτει ιρλανδική εφημερίδα «The Journal», ένας 43χρονος μετανάστης από τη Βραζιλία, ο οποίος περνούσε με τη μηχανή του όταν είδε μια νεαρή κοπέλα να δέχεται επίθεση από έναν άνδρα με μαχαίρι και «χτύπησε τον δράστη με το κράνος του».

«Δεν το σκέφτηκα καν, ήταν καθαρό ένστικτο και όλα τελείωσαν σε δευτερόλεπτα. Έπεσε στο έδαφος», είπε ο Caio Benicio στο TheJournal.ie.

«Έχω δύο παιδιά ο ίδιος, οπότε έπρεπε να κάνω κάτι. Έκανα ό,τι θα έκανε ο καθένας. Οι άνθρωποι ήταν εκεί αλλά δεν μπορούσαν να παρέμβουν επειδή ήταν οπλισμένος, αλλά ήξερα ότι μπορούσα να χρησιμοποιήσω το κράνος μου ως όπλο».

Ο κ. Benicio είπε ότι τώρα προσευχόταν για το πεντάχρονο κορίτσι που είδε να δέχεται επίθεση. Είπε επίσης στο TheJournal.ie ότι ήταν λυπημένος που βλέπει ταραχοποιούς με αντιμεταναστευτικά αισθήματα στους δρόμους.

«Φαίνεται ότι μισούν τους μετανάστες. Λοιπόν, είμαι μετανάστης και έκανα ό,τι μπορούσα για να προσπαθήσω να σώσω αυτό το κοριτσάκι»

Διαβάστε επίσης:

Σομαλία: Τουλάχιστον 96 οι νεκροί από τις πλημμύρες – Εικόνες απόλυτης καταστροφής (photos/videos)

Δυτική Όχθη: Νεκρός 12χρονος Παλαιστίνιος από ισραηλινά πυρά – Τον πυροβόλησαν στο στήθος

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ξεκινά η 4ήμερη εκεχειρία στη Γάζα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09