search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 09:18
MENU CLOSE

Δουβλίνο: Άγρια επεισόδια μετά το μαχαίρωμα πέντε ανθρώπων – Βανδαλισμοί, λεηλασίες και φωτιές (Videos)

24.11.2023 00:08
dublin 1

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Ιρλανδίας δήλωσε απόψε ότι δεν έχει αποκλείσει κανένα ενδεχόμενο, ούτε αυτό της τρομοκρατίας, όσον αφορά το κίνητρο της επίθεσης με μαχαίρι που σημειώθηκε νωρίτερα σε πλατεία του Δουβλίνου και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν πέντε άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά.

«Ποτέ δεν απέκλεισα κανένα πιθανό κίνητρο για αυτήν την επίθεση. Όπως είπα εξαρχής, εξετάζονται όλες οι πιθανότητες», δήλωσε ο Ντριου Χάρις. Λίγο νωρίτερα, ένας υψηλόβαθμος αστυνομικός είπε σε δημοσιογράφους ότι η αστυνομία είναι πεπεισμένη ότι το συμβάν δεν σχετιζόταν με τρομοκρατική ενέργεια.

«Δεν θα κάνω περαιτέρω εικασίες όσον αφορά το τρομοκρατικό κίνητρο. Μέχρι να σιγουρευτούμε για ποιο είναι το κίνητρο (του δράστη) θα πρέπει να είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα ενδεχόμενα», πρόσθεσε ο Χάρις.

Στο μεταξύ, επεισόδια ξέσπασαν αργά το βράδυ στο Δουβλίνο και ένα περιπολικό της αστυνομίας πυρπολήθηκε κοντά στο σημείο της επίθεσης, σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Στη συνοικία αυτήν, όπου ζει μεγάλος αριθμός μεταναστών, συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες διαδηλωτές που κρατούσαν ιρλανδικές σημαίες και πλακάτ με το σύνθημα «Οι ζωές των Ιρλανδών μετρούν».

Η αστυνομία είπε ότι μια «φράξια χούλιγκαν που οδηγείται από ακροδεξιά ιδεολογία» βρισκόταν πίσω από τις βίαιες διαδηλώσεις στο Δουβλίνο το βράδυ της Πέμπτης που ξέσπασαν αφού πέντε άτομα – ανάμεσά τους τρία παιδιά – τραυματίστηκαν σε επίθεση με μαχαίρι.

Βίαιες σκηνές σημειώθηκαν στο κέντρο της πόλης, με αυτοκίνητο της αστυνομίας και τραμ να πυρπολούνται και αστυνομικοί να επιτίθενται. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ορισμένοι από τους διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα κατά των μεταναστών.

Οι ακροδεξιοί έβαλαν φωτιά και σε ξενοδοχείο της πόλης όπου συνήθως διαμένουν αιτούντες άσυλο.

Από την επίθεση συνολικά πέντε άτομα έχουν τραυματιστεί, ανάμεσά τους τρία παιδιά με το ένα να βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση.

Ένα κορίτσι έχει τραυματιστεί σοβαρά από την επίθεση και τα άλλα δύο παιδιά νοσηλεύονται με λιγότερο σοβαρά τραύματα, ανέφερε η αστυνομία. Μια ενήλικη γυναίκα νοσηλεύεται επίσης με σοβαρούς τραυματισμούς και ένας ενήλικος άνδρας έχει υποστεί λιγότερο σοβαρά τραύματα, πρόσθεσε η αστυνομία.

Η ιρλανδική αστυνομία ανέφερε σε αρχική ανακοίνωσή της ότι αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο ενός σοβαρού περιστατικού στην πλατεία Πάρνελ στο Δουβλίνο ενώ και άλλες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης βρέθηκαν στο σημείο.

Η εφημερίδα Irish Times ανέφερε ότι ο βασικός ύποπτος της επίθεσης συνελήφθη και φέρει τραύματα που πιστεύεται να προκάλεσε ο ίδιος στον εαυτό του. Η εφημερίδα ανέφερε ότι οι πρώτες ενδείξεις υποδηλώνουν ότι ο άνδρας προσπάθησε να επιτεθεί σε νεαρά άτομα και ότι περαστικοί επενέβησαν.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στο Ισραήλ: Κλιμάκωση συγκρούσεων λίγες ώρες πριν την εφαρμογή της εκεχειρίας – Δεκάδες νεκροί από πλήγμα σε σχολείο

Να «τιμωρήσει» την εφημερίδα Haaretz θέλει ισραηλινός υπουργός – Πρόταση για κλείσιμο της στρόφιγγας εσόδων

ΗΠΑ: Εκκενώθηκε κοινότητα στο Κεντάκι – Εκτροχιάστηκε αμαξοστοιχία που μετέφερε θείο σε υγρή μορφή (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 09:17