search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 09:37
MENU CLOSE

Χαλκιδική: Αίτημα να κηρυχθεί ο δήμος Κασσάνδρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης – Μεγάλης έκτασης ζημιές από την κακοκαιρία

26.11.2023 21:45
KAKOKAIRIA (2)

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει ζητήσει να κηρυχθεί ο Δήμος Κασσάνδρας στη Χαλκιδική, η δήμαρχος Αναστασία Χαλκιά, καθώς το πέρασμα της κακοκαιρίας έχει προκαλέσει τεράστιες καταστροφές σε αρκετές περιοχές στο παραλιακό μέτωπο. .

«Οι περισσότερες ζημιές έγιναν σε Σίβηρη, Πολύχρονο, Πευκοχώρι και στο Παλιούρι, όπου γκρεμίστηκε ένας δρόμος, ενώ στη Χανιώτη τα κύματα κάλυψαν ακόμη και τον πεζόδρομο. Ήταν τόσο τεράστια τα κύματα που και οι μεγαλύτερης ηλικίας κάτοικοι μου έλεγαν πως κάτι παρόμοιο δεν έχουν ξαναδεί» σημειώνει η δήμαρχος.

Οι θυελλώδεις άνεμοι που έφτασαν τα 11 μποφόρ προκάλεσαν τρομερή θαλασσοταραχή με τα κύματα, όπως λέει η δήμαρχος, να βγαίνουν μέχρι και 12 μέτρα στη στεριά, ενώ επισημαίνει ότι από τύχη δεν κινδύνευσε κανείς. «Είναι μια κατάσταση που δυστυχώς έχουμε ξαναζήσει, αφού το ίδιο συνέβη το 2019 και το 2021 σε ανάλογα ακραία καιρικά φαινόμενα στην περιοχή», επισημαίνει.

Από αύριο κλιμάκια της τεχνικής υπηρεσίας θα πραγματοποιήσουν αυτοψία στα σημεία όπου υπήρξαν ζημιές, αφού εδώ και λίγες ώρες υπάρχει ύφεση των φαινομένων, ενώ η δημοτική αρχή ζητά να ανταποκριθεί άμεσα η πολιτεία ώστε να γίνει η απαραίτητη χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των ζημιών.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία Bettina: 437 κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική

Πατήρ Αντώνιος: «Προσεύχομαι να φανεί η αδικία και να επιστρέψω στην Κιβωτό – Συμφέροντα θέλουν να καρπωθούν την περιουσία»

Άρση απαγορευτικού απόπλου – Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 09:37