search
ΚΥΡΙΑΚΗ 02.06.2024 02:10
MENU CLOSE

ΕΡΤ: Τίτλοι τέλους για την ΕΡΤ2- Την Παρασκευή αναλαμβάνει η νέα διευθύνουσα σύμβουλος

27.11.2023 18:43
ERT
Eurokinissi

Στο τέλος της εβδομάδας, έχει σχεδιαστεί να αναλάβει καθήκοντα διευθύνουσας συμβούλου στην ΕΡΤ η Κατερίνα Κασκανιώτη και να σχηματιστεί η νέα σύνθεση του ΔΣ της εταιρείας με δύο ακόμη μέλη (από μια μικρή λίστα επτά υποψηφίων) τα οποία θα καλύψουν τις θέσεις των Δημήτρη Παπαδημητρίου και Νίνου Ελματζιόγλου. Ο ορισμός, για να είναι νομότυπος, θα πραγματοποιηθεί με fast track διαδικασία.

Κανονικά έπρεπε να είχε ήδη προκηρυχθεί ανοιχτός διαγωνισμός πρόσκλησης ενδιαφέροντος από τον αρμόδιο υπουργό να έχουν υποβληθεί (κλειστοί) φάκελοι υποψηφίων (με πρότυπα που προβλέπει ο σχετικός νόμος). Kατόπιν έπρεπε να γίνει αξιολόγηση και ο «εκλεκτός» πριν από την ανάληψη καθηκόντων να ενημερώσει την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, η οποία έχει απλώς γνωμοδοτικό ρόλο.

Στο πλαίσιο αυτό εκτιμάται πως την ερχόμενη Πέμπτη το νέο στέλεχος της ΕΡΤ θα έχει συνάντηση, στο Κοινοβούλιο, με τα μέλη που αποτελούν την αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Την Δευτέρα, ελάχιστα 24ωρα από την ανάληψη καθηκόντων της Κατερίνας Κασκανιώτη, η ΕΡΤ θα καταργήσει και τυπικά την ΕΡΤ2, υποστηρίζουν τηλεοπτικοί κύκλοι περι την κρατική ραδιοτηλεόραση, όπως έχει αποφασιστεί εδώ και καιρό.

Επίσημη ενημέρωση ακόμα για στους εργαζόμενους για την «αναδιάρθρωση» δεν έχει γίνει κάτι που κατήγγελλε νωρίτερα (Δευτέρα, 27/11) η Ένωση Εργαζόμενων ΕΡΤ.

Με την συγχώνευση της ΕΡΤ2 από την ΕΡΤ3 αποδεσμεύεται συχνότητα του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα στον πρώτο πολυπλέκτη του για να «μετακομίσει» σε αυτήν το ΕΡΤNews, το πρόγραμμα του οποίου εκπέμπεται στη συχνότητα της δορυφορικής Deutsche Welle, αντιμετωπίζοντας ζητήματα πανελλαδικής κάλυψης.

Από την ΕΡΤ στο μεταξύ δεν διαψεύδεται ούτε επιβεβαιώνεται κάτι από όσα το τελευταίο διάστημα έρχονται στην δημοσιότητα και αφορούν στην- λεγόμενη και- «αφομοίωση» της ΕΡΤ2 από την ΕΡΤ3.

Πάντως για τη εβδομάδα 2 εως 8 Δεκεμβρίου δημοσιοποιήθηκε πρόγραμμα για την ΕΡΤ2, αν και «δεν σημαίνει κάτι αυτό», υποστηρίζουν κύκλοι από το εσωτερικό της εταιρείας. Το πρόγραμμα αυτό, αποτελείται από επαναλήψεις ξένων εκπομπών, ντοκιμαντέρ, σειρών και ταινιών και αντιστοίχως ελληνικών παραγωγών (επίσης σε επανάληψη) . Όπως άλλωστε συμβαίνει εδώ και καιρό.

Διαβάστε επίσης:

ΕΡΤ: Καταγγελίες εργαζομένων για «λουκέτο» στην ΕΡΤ2 και κλίμα αβεβαιότητας

Ελεονώρα Μελέτη για #metoo: «Τα στόματα άνοιξαν αλλά δεν έγινε καμιά απολύτως κίνηση» (Video)

Survivor: Άρχισαν οι προετοιμασίες – «Κράχτης» το βδομαδιάτικο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 02.06.2024 01:14