search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 02:17
MENU CLOSE

Κεντροαριστερή σύναξη σε εκδήλωση για τον Ηλία Νικολακόπουλο: Παρόντες Χαρίτσης, Σακελλαρίδης, Μάντζος και Σπυρόπουλος

28.11.2023 19:01
kentroaristera hlias nikolakopoulow 765- new

Σε κοινή εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών εθεάθησαν ανεξάρτητοι βουλευτές προερχόμενοι από τον ΣΥΡΙΖΑ και στελέχη του ΠΑΣΟΚ σε μια… κεντροαριστερή σύναξη στη μνήμη του εκλιπόντα Ηλία Νικολακόπουλου.

Και μπορεί ο Στέφανος Κασσελάκης, να γευμάτιζε με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά στην Καστέλλα και αργότερα να αντάλλαξε μια αμήχανη χειραψία με τον Νίκο Ανδρουλάκη στην εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, ωστόσο η «γενιά των σαραντάρηδων» ενώθηκε στο κέντρο της Αθήνας.

Οι «40ρηδες» της διάσπασης, δηλαδή οι Αλέξης Χαρίτσης και Νάσος Ηλιόπουλος, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, αλλά και η νέα γενιά των στελεχών της Χαριλάου Τρικούπη, οι Ανδρέας Σπυρόπουλος, Δημήτρης Μάντζος, Μανώλης Χριστοδουλάκης και Παύλος Χρηστίδης παρακολουθούσαν από κοινού στον ίδιο χώρο την παρουσίαση του συλλογικού τόμου «Μισός αιώνας εκλογές» από τους τους επιμελητές της έκδοσης Πέτρο Ιωαννίδη και Ηλία Τσαουσάκη και τους δημοσιογράφους Γιάννη Αλμπάνη, Ξένια Κουναλάκη και Νίκη Λυμπεράκη.

«Πολλές φορές οι βιβλιοπαρουσιάσεις μελετών αποκτούν ένα προφίλ στενά ακαδημαϊκό, πρόσφορο για μια ημερίδα, ή ένα συνέδριο, αλλά, και που παρά τη, συνήθως, σοβαρότητά του, είναι μάλλον ακατάλληλο για την ουσιαστική συνομιλία του βιβλίου με ένα κοινό που δεν απαρτίζεται μόνο, ούτε καν κυρίως, από ειδικούς…» ανέφεραν για τη χθεσινή εκδήλωση οι Εκδόσεις Πόλις, που έχουν την επιμέλεια του τόμου, συμπληρώνοντας για τους ομιλητές πως «παρακολουθήσαμε με αμείωτο ενδιαφέρον τις αναλύσεις τους για το τότε και το σήμερα και φύγαμε, πιστεύω, πιο ενημερωμένοι για τα θετικά και αρνητικά μιας πενηντάχρονης Δημοκρατίας, πιο προβληματισμένοι για το μάλλον δύσκολο μέλλον που διαγράφεται, και πιο συνειδητοποιημένοι ως πολίτες».

Παρόντες ακόμη στην εκδήλωση ήταν οι: Πάρις Κουκουλόπουλος, Φίλιππος Σαχινίδης, Στέφανος Τζουμάκας, αλλά και πολλά στελέχη του ευρύτερου χώρου, όπως και οι βουλευτές της «Ομπρέλας», δηλαδή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η Πέτη Πέρκα.

Στο τέλος της παρουσίασης (αλλά και κατά την διάρκεια) δεν ήταν λίγοι εκείνοι που προσπάθησαν να εκμαιεύσουν το όνομα του νέου κόμματος από τους τέσσερις ανεξάρτητους βουλευτές, που παρά τα συγκρατημένα χαμόγελα δεν έλεγαν πολλά επί του θέματος.

Την κεντροαριστερή ατμόσφαιρα έσπαγαν δύο νεοδημοκράτες: η Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Θόδωρος Λιβάνιος, ο οποίος διατηρούσε και στενές σχέσεις με τον εκλιπόντα Ηλία Νικολακόπουλο, πάνω στην ιδέα του οποίου βασίστηκε το βιβλίο.

Διαβάστε επίσης:

KKE για Γλυπτά Παρθενώνα: Η μόνιμη επιστροφή, μοναδική επίλυση στο διαχρονικό ζήτημα

Ποινικός Κώδικας: Τέλος το «ακαταδίωκτο» στους τραπεζίτες – Αυστηροποίηση για εμπρησμό, βιασμό, ενδοοικογενειακή βία

Άδωνις Γεωργιάδης στο BBC: Η άποψη του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα Γλυπτά είναι η γνώμη 11 εκατομμυρίων Ελλήνων (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06