search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 05:51
MENU CLOSE

Η σειρά «So long Marianne» για τον έρωτα  Λέοναρντ Κοέν και Μαριάν σε Star και Cosmote TV

01.12.2023 14:13
Untitled design

Την άνοιξη του  1960 ο Λέοναρντ Κοέν «κατέβηκε» στην Ύδρα, εντάχθηκε στην αυξανόμενη καλλιτεχνική κοινότητα του νησιού και στα καλντερίμια της «συνάντησε» το πεπρωμένο του. Την Μαριάν Ιλεν. Είχε προσέξει τότε ένα ζευγάρι να περπατά χέρι-χέρι, φαινομενικά τρελά ερωτευμένο και στοργικό,  χωρίς να γνωρίζει εκείνη τη στιγμή ότι επρόκειτο για τον μυθιστοριογράφο Άξελ Τζένσεν και την συζυγό του την 25αχρονη Μαριαν. «Δεν είχα ιδέα ότι θα περνούσα την επόμενη δεκαετία με τη γυναίκα αυτού του άνδρα», είχε γράψει ο Κοέν.

Αναπόφευκτα γνωρίστηκαν. Η σχέση τους αρχικά φιλική. Μετεξελίχθηκε σε ρομαντική σχέση. Η Ιλέν τον ερωτεύθηκε  βαθειά.  Έστειλε τον γιο της  στη Νορβηγία, να ζήσει με τη γιαγιά του, και μετά μετακόμισε με τον- 26αχρονο τότε-Κοέν, ο οποίος είχε αγοράσει στο μεταξύ το σπίτι στην Ύδρα.

Το ειδύλλιό τους ήταν έντονο. Ο έρωτάς τους έγινε αγάπη, παντοτινή, η οποία εκφράστηκε μέσα από την ταινία «Το Παιδί και το Δελφίνι», αλλά και από τον Κοέν, ρομαντικά και βαθιά, στα τραγούδια του. Μεταξύ τους το «So long, Marianne» αλλά και το «Bird on a Wire».

Ο θυελλώδης έρωτας του Κοέν με την Ιλέν τροφοδοτεί την τηλεόραση μέσα από τη σειρά μυθοπλασίας «So long, Marianne», διεθνούς συμπαραγωγής, δικαιώματα μετάδοσης της οποίας εξασφάλισαν το Star,  η συνδρομητική Cosmote TV και το Movies Best HD της Κύπρου.

Η σειρά σε σενάριο  Γιού ΝέσμπεΌσταϊν Κάρλσεν, που αναπτύσσουν οι Ίνγκεμπροργκ Κλάιβ, Όσταϊν Κάρλσεν  και Τόνι Γούντ, «αφηγείται τη θρυλική ιστορία αγάπης του Καναδού τραβαδούρου και συγγραφέα Λέοναρντ Κοέν και της  μούσας του Μαριάν Ίλεν που ενέπνευσε το ομώνυμο τραγούδι. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη ιστορία δύο μοναχικών ανθρώπων οι οποίοι ερωτεύονται σε μια περίοδο της ζωής τους, ενώ προσπαθούν να καταλάβουν ποιοι είναι και ποια είναι η θέση τους στον κόσμο, και  ο ένας γίνεται ένας από τους πιο διάσημους τραγουδιστές όλων των εποχών», σύμφωνα με την επίσημη περιγραφή της παραγωγής. Η σκηνοθεσία είναι των Όσταϊν Κάρλσεν και Μπρόουν Χιούζ.

Η ιστορία ακολουθεί τους δύο ερωτευμένους σε όλο τον κόσμο – στη Νορβηγία, την Ελλάδα, τη Νέα Υόρκη και το Μόντρεαλ – με το μεγαλύτερο μέρος της σειράς να έχει  κινηματογραφηθεί στην Ύδρα.

Στους πρώτους ρόλους θα δούμε τους Άλεξ Βλοφ και Θια Σοφι Λοχ Νάς όπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ.

Η σειρά είναι συμπαραγωγή των Fabfiction, ARD, NRK, Crave, Redpoint Productions, Tanweer Productions και C3 Media και τα δικαιώματα διανομής της Cineflix.

Διαβάστε επίσης

Google Doodle: Η Google γιορτάζει την έναρξη της περιόδου των Χριστουγέννων

Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης «εισβάλλει» στον Σασμό

Η ΕΣΗΕΑ αποχαιρετά τον Βασίλη Βασιλικό – Μετονομάζει το Μορφωτικό της Ίδρυμα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 01:32