search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 08:49
MENU CLOSE

Ημερολόγιο Pirelli 2024: Ναόμι Κάμπελ και Ίντρις Έλμπα στη «διαχρονική» συλλογή «σούπερ ηρώων» (Photos/Videos)

01.12.2023 19:58
naomi pirelli

Η Ναόμι Κάμπελ είναι ανάμεσα στα αστέρια του νέου ημερολογίου της Pirelli που αποκαλύφθηκε στο Λονδίνο την Πέμπτη.

Το ημερολόγιο του 2024 με τίτλο Timeless είναι δημιουργία του εικαστικού καλλιτέχνη της Γκάνας Prince Gyasi και αποτελεί φόρο τιμής στους ανθρώπους που έχουν αφήσει το στίγμα τους και προορίζονται να εμπνεύσουν τις μελλοντικές γενιές.

Άλλα αστέρια περιλαμβάνουν τους ηθοποιούς Άντζελα Μπάσετ και Ίντρις Έλμπα, τη συγγραφέα Μάργκοτ Λι Σέτερλι και την ποιήτρια Αμάντα Γκόρμαν.

«Δεν γεννιόμαστε “άχρονοι”, αλλά γινόμαστε», είπε ο καλλιτέχνης. «Όλοι οι άνθρωποι που φωτογραφήθηκαν κατάφεραν να αναγνωρίσουν τις ικανότητές τους και να καθιερωθούν. Έχουν βρει τη δύναμή τους, αλλάζοντας τη μοίρα τους. Αυτό σημαίνει να είσαι διαχρονικός».

Πρόσθεσε ότι τα θέματά του, φωτογραφημένα με τα ζωηρά χρώματα και τις έντονες αντιθέσεις που τον έχουν κάνει διάσημο, είναι γι ‘αυτόν «σαν υπερήρωες, αλλά ταυτόχρονα οικείοι».

Για τη Ναόμι Κάμπελ που εμφανίζεται στο ημερολόγιο με τον τίτλο «Time Stopper», λέει: «Όταν κοιτάς φιγούρες όπως η Ναόμι, δεν είναι της γενιάς μου, αλλά εξακολουθεί να είναι ένα σύμβολο στη γενιά μου. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο αν αφοσιωθείς στη δουλειά και τις πεποιθήσεις σου».

Ο Gyasi είναι ο τελευταίος από τους 39 καλλιτέχνες που δημιούργησαν ένα Ημερολόγιο Pirelli στην 60χρονη ιστορία του, είναι επίσης ο πρώτος μαύρος φωτογράφος.

Μιλώντας για αυτήν την ιστορική στιγμή, είπε στη βρετανική Vogue ότι η εμπλοκή του δεν ήταν καθόλου αισιόδοξη.

«Συμβαίνει εδώ και 60 χρόνια και κανένας Μαύρος [φωτογράφος] δεν μπόρεσε να το αγγίξει, οπότε ήταν σημαντικό για μένα να ανοίξω την πύλη για αφρικανούς δημιουργικούς – ή μαύρους δημιουργικούς γενικά», είπε στη δημοσίευση.

«Είναι σημαντικό να δείξω ότι οι άνθρωποί μου μπορούν να τα κάνουν όλα… Έχει να κάνει με την ενδυνάμωση των Μαύρων. Αυτή ήταν πάντα η αποστολή μου».

Διαβάστε επίσης:

Δώρα Χρυσικού για την υπόθεση Κιμούλη: «Δεν έχω μετανιώσει – Όλα θα τα βρούμε στα δικαστήρια» (Video)

2,5 εκατ. δολάρια από τον Weeknd για επισιτιστική βοήθεια στη Γάζα

Ανδρέας Μικρούτσικος: Συγκινήθηκε μιλώντας για τη σύντροφό του – «Δούλευε καθαρίστρια για να με συντηρεί» (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 08:43