search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 13:00
MENU CLOSE

Πώς εννοούν στο ΠΑΣΟΚ την συνεργασία με τους «11» που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ – Οι σκέψεις Ανδρουλάκη

01.12.2023 07:49
nikos_androulakis_new

Έντονη συζήτηση ανοίγει στα της Κεντροαριστεράς η χθεσινή συνέντευξη του Νίκου Ανδρουλάκη στο Mega.

O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ανοιχτός σε μία συνεργασία με τους 11 αποχωρήσαντες του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι θα συγκροτήσουν σύντομα τη νέα τους Κοινοβουλευτική Ομάδα

Τι εννοούν για συνεργασία

Ο Νίκος Ανδρουλάκης – όπως είναι φυσικό ρωτήθηκε – για τη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα των 11 ανεξάρτητων βουλευτών που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως δίνει χείρα συνεργασίας, αρκεί να συμφωνούν σε επίμαχα ζητήματα, όπως οι ανισότητες, η Υγεία και η Παιδεία. 

Συγκεκριμένα, είπε: «Είμαι έτοιμος να δώσω χέρι συνεργασίας σε οποιαδήποτε πολιτική δύναμη που μπορεί να συζητήσει και να συμφωνήσει μαζί μας στα τεράστια ζητήματα που υπάρχουν στην Ελλάδα. Μιλάω για τις πολύ μεγάλες ανισότητες, την ανάγκη μίας ισχυρής δημόσιας Υγείας και Παιδείας, θέματα ρύθμισης της αγοράς, θέματα θεσμών και δημοκρατίας».

Η παραπάνω δήλωση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ σηκώνει πολύ σκόνη, ωστόσο όπως λένε συνεργάτες του στο topontiki.gr ο Νίκος Ανδρουλάκης  δεν διαφοροποιείται από την κεντρική του γραμμή, η οποία όπως εξηγούν δεν αποκλείει καμία συνεννόηση. Για να υποστηρίξουν το παραπάνω παρουσιάζουν και το non paper που είχε δώσει η Χαριλάου Τρικούπη στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση που είχε ο Νίκος Ανδρουλάκης με τον Στέφανο Κασσελάκη. 

Η άτυπη ενημέρωση μετά την συνάντηση των δυο πολιτικών αρχηγών ανάφερε (06/11/23): Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, δέχτηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο γραφείο του στη Βουλή τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Στέφανο Κασσελάκη κατόπιν αιτήματός του. Οι δυο άνδρες συζήτησαν για την οικονομία, τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή,  τα ζητήματα του κράτους δικαίου, της ενίσχυσης των ανεξάρτητων αρχών  και τις εξελίξεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών. Ο κ. Ανδρουλάκης ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την επικείμενη κατάθεση εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αιτήματος σύστασης προανακριτικής επιτροπής για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Οι κ. κ. Ανδρουλάκης και Κασσελάκης συμφώνησαν να υπάρξει συνεννόηση προκειμένου να πέσει άπλετο φως τόσο στην τραγωδία των Τεμπών όσο και στην υπόθεση των υποκλοπών.

Δηλαδή, όπως έγινε με τον Στέφανο Κασσελάκη, όπου είχε συμφωνηθεί η συνεννόηση για τα Τέμπη και τις υποκλοπές, αυτό είπε και ο Νίκος Ανδρουλάκης και στη συνέντευξη του. Ότι δηλαδή μπορεί να υπάρξει πλαίσιο συνεννόησης αλλά και συνεργασίας στη Βουλή σε μία σειρά από ζητήματα όπως η Υγεία, η Παιδεία καθώς και θέματα ρύθμισης της αγοράς, θέματα θεσμών και Δημοκρατίας. 

«Δεν είναι τοξικά πρόσωπα»

Πριν λίγες μέρες η στήλη των παραπολιτικών του topontiki.gr είχε γράψει για την άποψη που έχει ο Νίκος Ανδρουλάκης για τον Αλέξη Χαρίτση και πως τον εκτιμά. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει εκφραστεί πολύ θετικά για τον Αλέξη Χαρίτση. Οι δυο τους δεν γνωρίζονται, ωστόσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης έχει μεταφέρει σε συνεργάτες του ότι εκτιμά το γεγονός πως ο κ. Χαρίτσης δεν έχει τοξικό λόγο ενώ αναγνωρίζει και τη δουλειά που έχει κάνει στο Υπουργείο Ανάπτυξης.

Η συμπάθεια αυτή είναι πραγματική και απλώνεται και στα υπόλοιπα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑΚορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο «νέο σχηματισμό» των «6+6» τόνισε πως σε αυτόν δεν συμπεριλαμβάνονται «τοξικά» πρόσωπα. Με λίγα λόγια η συμπάθεια βουλευτών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ προς τους αποχωρήσαντες του ΣΥΡΙΖΑ, δεν κρύβεται. 

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Προσπάθεια Κασσελάκη για «ριστάρτ» με συσπείρωση των 36 και «πυρά» στους 11 –  Ανακούφιση για το «παρών» Τσίπρα μετά τη διάσπαση

ΚΚΕ: Ανεβάζει αντιπολιτευτικές στροφές με φόντο τον εντεινόμενο ανταγωνισμό

Σίγουρη θεωρεί ο Ανδρουλάκης τη δεύτερη θέση, όχι όμως το ποσοστό

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 13:00