search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 05:38
MENU CLOSE

Τζανακόπουλος: Κασσελάκης και ηγετική ομάδα μας επιτέθηκαν με χυδαιότητα (video)

01.12.2023 12:09
Tzanakopoulos_dimitris112

Λίγο πριν την επίσημη ανακοίνωση του ονόματος της νεάς ΚΟ που θα συγκροτήσουν οι «11» αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος μίλησε για τους λόγους που η πολιτική συμπόρευση με τον Στέφανο Κασσελάκη κατέστη «αδύνατη», οδηγώντας τους στην έξοδο ενώ έκανε λόγω για χυδαίες επίθέσεις που δέχτηκαν οι 6+6 από τη νέα ηγεσία.

«Δεν είμαστε εμείς αυτοί που μετακινηθήκαμε»

Εωτηθείς αρχικά για το αν θα έπρεπε να παραδώσουν την έδρα, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε: «Καταρχάς, να ξεκινήσουμε με το νομικό του πράγματος. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα με βάση το Σύνταγμα. Δεν είναι όμως κυρίως νομικό το θέμα. Εδώ έχουμε να κάνουμε με μία μαζική αποχώρηση χιλιάδων στελεχών, σχεδόν της μισής ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε να κάνουμε την αποχώρηση της πλειοψηφίας νομαρχιακών επιτροπών, στην Α’ Αθήνας για παράδειγμα το 60-65% της νομαρχιακής επιτροπής αποχώρησε».

«Το αντίστοιχο έγινε σε πολλές άλλες επιτροπές σε όλη τη χώρα. Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα άλλο κόμμα. Επίσης, υπάρχει ένα ουσιαστικό πολιτικό επιχείρημα πέρα από τους αριθμούς. Δεν είμαστε εμείς αυτοί που μετακινηθήκαμε. Εμείς δεν το έχουμε κουνήσει ρούπι σε σχέση με τις απόψεις μας… Αυτός που έχει μεταλλαχθεί είναι ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ λόγω της ηγεσίας του κ. Κασσελάκη και της νέας ηγετικής ομάδας».

«Δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί με Μητσοτάκη»

«Για παράδειγμα, πώς εμείς θα μπορούσαμε να υπερασπιστούμε θέσεις όπως αυτές εκφράστηκαν για παράδειγμα στην εκδήλωση του ΣΕΒ ότι “το κεφάλαιο είναι εργαλείο ευημερίας και μείωσης των κοινωνικών ανισοτήτων”. Αυτές δεν είναι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ» πρόσθεσε.

«Όταν λέμε ότι το όραμά του είναι το ελληνικό όνειρο, αντιγράφοντας το αμερικάνικο όνειρο, είναι η πιο σκληρή εκδοχή της αμερικανικής δεξιάς. Είναι η ιδέα ότι ο καθένας από εμάς πορεύεται μόνος του στη ζωή, γίνεται επιχειρηματίας του εαυτό του και έτσι έχει τη δυνατότητα να πλουτίσει κλπ. Αυτά επικαλείται ο κ. Κασσελάκης και είναι απολύτως πολιτικά. Είναι άλλη πια η ιδεολογική κατεύθυνση του κόμματος» είπε σε άλλο σημείο.

«Φαίνεται κιόλας ότι δεν έχει τη δυνατότητα να παράξει έναν πολιτικό λόγο, ανταγωνιστικό, προοδευτικό, αριστερό, που θα έρθει σε ευθεία αντιπαράθεση με τον κ. Μητσοτάκη», πρόσθεσε.

«Η χυδαιότητά τους έκανε την πολιτική συμπόρευση αδύνατη»

«Το τι πολιτική επιλογή κάνει ο καθένας είναι ζήτημα του ίδιου και της συνείδησής του. Εγώ δεν πρόκειται να κρίνω κανέναν σύντροφο που έχει αποφασίσει να μείνει στο κόμμα. Σε ό,τι αφορά εμένα αλλά και τους άλλους χιλιάδες που αποχώρησαν, δεν μπορούσαμε να υπερασπιστούμε τις θέσεις έτσι όπως αυτές εκφράζονται πλέον από τον κ. Κασσελάκη».

«Η χυδαιότητα με την οποία μας επιτέθηκαν ο κ. Κασσελάκης και η ηγετική ομάδα τους τελευταίους δύο μήνες, έκανε την πολιτική συμπόρευση αδύνατη» είπε ακόμη.

«Ο Τσίπρας έκανε την επιλογή του»

«Όποιος περίμενε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα κάνει κάτι διαφορετικό, είναι ανόητος. Έχει κάνει τη δική του επιλογή, λαμβάνοντας υπόψη ότι ήταν και επί 15 χρόνια Πρόεδρος του κόμματος. Ας αφήσουμε τον κ. Τσίπρα έξω από αυτή την υπόθεση. Εμείς δεν τον έχουμε εργαλειοποιήσει ποτέ, δεν τον επικαλούμαστε, ακριβώς επειδή δεν θέλουμε να τον εμπλέξουμε σε αυτή την ιστορία και θέλουμε να επιμείνουμε σε μια πολιτική για την επόμενη μέρα που θα έρχεται να καλύψει το πολιτικό κενό στον προοδευτικό χώρο».

«Πολιτική μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ»

Σε άλλο σημείο επισήμανε ότι «πολιτικές συμπορεύσεις σε αυτή τη φάση με οποιοδήποτε κοινοβουλευτικό ή μη κόμμα, δεν βρίσκονται στον ορίζοντα».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε σε μια θέση επιθετικής εξαγοράς. Ένας άνθρωπος έρχεται από το πουθενά, υπάρχει το αποτέλεσμα που υπάρχει, από εκεί και πέρα ξεκινάει μία ταχύτατη πολιτική μετάλλαξη του κόμματος. εμείς κρίναμε ότι δεν μπορούμε να παραμείνουμε σε αυτό. Θα έπρεπε να βγαίνουμε και να υπερασπιζόμαστε θέσεις με τις οποίες δεν συμφωνούμε ή θα έπρεπε να σιωπούμε και να μας λένε μετά ότι δεν υποστηρίζουμε τις θέσεις το κόμματος».

Διαβάστε επίσης:

Σκέρτσος για επίσκεψη Ερντογάν: Θα προσπαθήσουμε να βρούμε έναν κοινό τόπο για να απομακλιμακώσουμε την ένταση (video)

Αλέκα Παπαρήγα: Εμείς στο ΚΚΕ δεν δώσαμε κανένα δαχτυλίδι στον Κουτσούμπα (video)

Πώς εννοούν στο ΠΑΣΟΚ την συνεργασία με τους «11» που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ – Οι σκέψεις Ανδρουλάκη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 03:36