search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 15:45
MENU CLOSE

Lavipharm: Συμφωνία με Boehringer για την εξαγορά των Lonarid και Lonalgal σε Ελλάδα – Κύπρο

04.12.2023 14:23
Lavipharm-logo-wall

Σε συμφωνία με την Boehringer ήρθε η Lavipharm για την εξαγορά των δύο αναλγητικών Lonarid και Lonalgal στην Ελλάδα και την Κύπρο, με τη δυνατότητα να τα αξιοποιήσει και διεθνώς. Ο τζίρος χονδρικής των εν λόγω φαρμάκων διαμορφώνεται περίπου στα 8 εκατ. ευρώ ετησίως.

Η συναλλαγή θα χρηματοδοτηθεί με ίδια κεφάλαια της εταιρείας ενώ και τα δύο προϊόντα διατίθενται κανονικά στην ελληνική αγορά. Η διάθεσή τους από την Lavipharm αναμένεται να ξεκινήσει εντός του α’ τριμήνου 2024 με την ολοκλήρωση της διαδικασίας μεταφοράς των αδειών κυκλοφορίας τους.

Απώτερος στόχος, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι τα δύο φάρμακα να εξαχθούν και σε άλλες αγορές της Ευρώπης. Επειδή όμως η μονάδα της Lavipharm δεν έχει την δυναμικότητα να παράγει τα δύο σκευάσματα, αυτά θα συνεχίσουν να παράγονται στις εγκαταστάσεις της Γερμανικής φαρμακευτικής στο Κορωπί.

Παράλληλα, η Lavipharm συνεχίζει να υλοποιεί πρόγραμμα αναδιάρθρωσής, με στόχο την ενίσχυση της κερδοφορίας και σχεδιάζοντας τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων της.

Υπενθυμίζεται ότι στο 9μηνο η εταιρεία κατέγραψε 45,9 εκατ. ευρώ κύκλο εργασιών, από 37,9 εκατ. πέρυσι, 7,47 εκατ. ευρώ EBITDA από 5,350 εκατ. πέρυσι και 2,1 εκατ. ευρώ καθαρά κέρδη από 2,680 εκατ. κατά την αντίστοιχη χρονική περίοδο το 2022.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση αποτελεσμάτων της εταιρίας η εξέλιξη του ρυθμού ανάπτυξης των EBITDA, σε σχέση με την αύξηση που είχε σημειωθεί κατά το Α εξάμηνο του 2023, δεν είναι ενδεικτική για την ετήσια πορεία του Ομίλου, καθώς οφείλεται κατά κύριο λόγο σε τρεις παράγοντες του Γ’ τριμήνου 2023:

1) Πωλήσεις εκτός Ελλάδας ύψους Ευρώ 1,1 εκατ. δεν πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με τον προγραμματισμό λόγω καθυστερήσεων στην παροχή ειδικών εξαγωγικών αδειών που απαιτούνται. Οι πωλήσεις αυτές θα συμπεριληφθούν με το ανάλογο αποτύπωμα στο Δ’ τρίμηνο του έτους.

2) Στο Γ’ τρίμηνο του 2022 είχαν συμπεριληφθεί μη επαναλαμβανόμενα έσοδα ύψους Ευρώ 0,45 εκατ., τα οποία αφορούσαν επιστροφή επενδυτικού clawback προηγουμένων ετών.

3) Οι παροχές προς το προσωπικό έχουν επιβαρυνθεί κατά το ποσό των Ευρώ 0,3 εκατ. που αποτελεί την μη ταμειακή (λογιστική) απεικόνιση που αναλογεί στη συγκεκριμένη περίοδο και αφορά την αποτίμηση των προγραμμάτων stock award plan και stock option plan.

Διαβάστε επίσης:

Παγκρήτια Τράπεζα: Αναβαθμίζονται οι υπηρεσίες factoring με νέα θυγατρική

Dimand: Σε «πυρετό» διαπραγματεύσεων για το Μινιόν – Οι αλυσίδες που βρίσκονται κοντά σε συμφωνία

COP: Δημιουργεί παγκόσμιο Hub στην Αθήνα – Στόχος η ανάπτυξη αιολικών πάρκων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 15:44