search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 11:32
MENU CLOSE

Εξαιρέθηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου από την Εξεταστική για τα Τέμπη

05.12.2023 15:19
konstantopoyloy 765- new

Με τις ψήφους της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ η εξεταστική επιτροπή αποφάσισε την εξαίρεση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, λόγω της ιδιότητας της ως συνηγόρου συγγενών θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών.

Στη συζήτηση που διεξήχθη σε υψηλότατους τόνους με την ανταλλαγή βαρύτατων προσωπικών εκφράσεων ανάμεσα στη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον πρόεδρο της επιτροπής Δημήτρη Μαρκόπουλο, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κατήγγειλε ότι μεθοδεύτηκε η αποβολή της και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισε υπέρ της αποπομπής της, ότι αποτελεί «υποστύλωμα της ΝΔ». 

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο, πρέπει να τεθεί και ζήτημα εξαίρεσης του Θάνου Πλεύρη από τη ΝΔ, καθώς ήταν υπουργός Υγείας όταν συνέβη το τραγικό δυστύχημα με τους 57 νεκρούς και μέλος του συντονιστικού οργάνου διαχείρισης της τραγωδίας. 

Οι συνεχείς διακοπές των ομιλητών σχολιάστηκε και από τον Βασίλη Κόκκαλη του ΣΥΡΙΖΑ. «Δείχνετε ότι δεν σέβεστε κανέναν», της είπε και αρνήθηκε την κατηγορία περί υποστυλώματος.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου σηκώθηκε όρθια και άρχισε να περνά ανάμεσα στα έδρανα κρατώντας έγγραφα. «Καθίστε κάτω, γίνεστε γελοία!» ανέφερε ο κ. Μαρκόπουλος με βουλευτές της πλειοψηφίας να γελούν.

Είχε προηγηθεί η δήλωση της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας ότι τίθεται θέμα ακυρότητας της διαδικασίας, καταλογίζοντας στην πλειοψηφία ασέβεια απέναντι στους 57 νεκρούς.  

Δ. Mαρκόπουλος (πρόεδρος): Δεν έχετε το λόγο κυρία Κωνσταντοπούλου
Ζ. Κωνσταντοπούλου: Υπάρχει εξώδικο εναντίον σας δεν πρέπει να προεδρεύετε 
Δ. Μαρκόπουλος: Δεν έχετε το λόγο
Ζ. Κωνσταντοπούλου: Δεν σέβεστε τους νεκρούς
Δ. Μαρκόπουλος: Αφήστε το εμπόριο νεκρών, μην χτίζετε πολιτική καριέρα πάνω σε νεκρούς. Το προεδρείο δεν θα ανεχθεί ειρωνείες, επιθέσεις, παροξυσμούς
Ζ. Κωνσταντοπούλου: Εσείς κάνετε επιθέσεις
Δ. Μαρκόπουλος: Είμαστε εδώ να ερευνήσουμε και να φωτίσουμε την αλήθεια δεν θα δεχθούμε παρελκυστικές τακτικές

Η κ. Κωνσταντοπούλου κατήγγειλε χυδαιότητα και μισογυνισμό και επέκρινε τον πρόεδρο της επιτροπής ότι μεθόδευσε δημοσίευμα στην εφημερίδα «Αξία» με τίτλο: «Προς ολοταχώς για το Δρομοκαΐτειο η Ζωή». Όπως είπε, ο κ. Μαρκόπουλος υιοθετεί  «φασιστική πρακτική» που σχετίζεται με τη ψυχιατρικοποίηση της πολιτικής.

Δ. Μαρκόπουλος: Ψεύδεστε για να δημιουργήσετε εντυπώσεις πάνω στα πτώματα 57 νέων ανθρώπων. Είστε χυδαία! Θα τα πούμε σε άλλες αίθουσες…

Για μπούλινγκ έκανε λόγο η κ. Κωνσταντοπούλου. 

Κατά της εξαίρεσης της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας τάχθηκε το ΠΑΣΟΚ με τον Παναγιώτη Δουδωνή να κάνει λόγο για πολιτική μεθόδευση και να αναφέρει ότι τη σύνθεση της επιτροπής την αποφασίζουν οι πρόεδροι των κομμάτων και όχι ένα επιστημονικό συμβούλιο. Για το ΠΑΣΟΚ η απόφαση που πρέπει να ληφθεί είναι πρωτίστως πολιτική στη λογική ότι η πολιτεία ούτως η άλλως υπερασπίζεται τους συγγενείς των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος.

Κατά των αποκλεισμών δήλωσε και ο Νίκος Καραθανασόπουλος απο το ΚΚΕ που πρότεινε να διεξαχθεί σήμερα και η ψηφοφορία για τον Θάνο Πλεύρη. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του Παύλου Σαράκη από την Ελληνική Λύση. Κατά της εξαίρεσης τάχθηκαν επίσης, οι Σπαρτιάτες, η Νίκη και η ανεξάρτητη βουλευτής  Πέτη Πέρκα.

Διαβάστε επίσης:

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Ομολογία ανοχής στη φοροδιαφυγή το φορολογικό της κυβέρνησης – Δεν μπορούν και δε θέλουν να εκφράσουν τη μεσαία τάξη

Νίκος Παπανδρέου: Δημογραφική Πραγματικότητα – Προκλήσεις και Προοπτικές στην Ελλάδα και την Ευρώπη

Τι είναι η εφαρμογή Threema, που η ΕΥΠ προτείνει στους υπουργούς να χρησιμοποιούν – Την έχουν χαρακτηρίσει «ελβετικό τυρί»!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 11:32