search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 22:42
MENU CLOSE

Ανδρουλάκης: Το φορολογικό πλήττει τη μεσαία τάξη και τη νέα γενιά

06.12.2023 14:27
androulakisnikos612

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο εξαπέλυσε ο Νίκος Ανδρουλάκης υπογραμμίζοντας ότι αντί να πολεμά τη φοροδιαφυγή, τη νομιμοποιεί ευνοώντας τους μεγάλους φοροφυγάδες.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ότι η κυβέρνηση με την πολιτική της πλήττει τη μεσαία τάξη και τη νέα γενιά και τόνισε ότι στοχεύει σε ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα που θα δίνει ελπίδα στη νέα γενιά.

«Αιφνιδιάστε τους πάντες φέρνοντας προ τετελεσμένου τους ελεύθερους επαγγελματίες, επιβάλετε φόρο για μη υπαρκτό εισόδημα», ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ζητώντας -μεταξύ άλλων- να επεκταθεί η εξαίρεση από το τεκμαρτό όχι μόνο για τους πολύτεκνους αλλά και για τους τρίτεκνους.

Ανεβάζοντας περισσότερο τους τόνους απέναντι στην κυβέρνηση επέκρινε με δριμύτητα την κυβέρνηση ότι προεκλογικά χάιδευε τα αφτιά και ελεύθερων επαγγελματιών και δημοσίων υπαλλήλων. «Μας λέτε λαϊκιστές γιατί εσείς ήσασταν λαϊκιστές», είπε και δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ απορρίπτει τον πυρήνα του νομοσχεδίου γιατί δεν εξασφαλίζει φορολογική δικαιοσύνη. Σημείωσε ωστόσο, ότι θα στηριχθούν άρθρα που κινούνται προς τη θετική κατεύθυνση, «δεν είναι όλα άσπρο-μαύρο», είπε, όπως π.χ. αυτά που αφορούν στις βραχυχρόνιες μισθώσεις.

Ενόψει της αυριανής επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα ο Νίκος Ανδρουλάκης κάλεσε την κυβέρνηση να πρωτοστατήσει σε μια συζήτηση για να σταματήσει η κοροϊδία της δήθεν ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας, όπως είπε, ζητώντας να ανοίξει ένας διάλογος για μια νέα ευρωπαϊκή συμφωνία με αυτοματοποιημένες οικονομικές κυρώσεις στη γείτονα.

«Προτείνουμε διάλογο μιας νέας εμπορικής συμφωνίας με την Τουρκία κι όποτε καταπατά ανθρώπινα δικαιώματα ή παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα να υπάρχουν οικονομικές συνέπειες για να μην πληρώνει ο λαός σε όπλα και εξοπλισμούς», είπε.

Σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Τούρκου προέδρου στην Καθημερινή, εκτίμησε ότι αύριο θα θέσει το θέμα της αποστρατικοποίησης των νησιών μας και ότι θα διατυπώσει τη θέση ότι στην Χάγη θα πρέπει να μπουν όλα στο τραπέζι και όχι η μια και μοναδική διαφορά που αναγνωρίζει η Ελλάδα. «Τούρκικο παζάρι», επεσήμανε είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Διαβάστε επίσης:

Φάμελλος για φορολογικό: Δεν καταπολεμά τη φοροδιαφυγή, αλλά την ενισχύει

Παπαδημούλης για «Νέα Αριστερά»: Πιο κοντά στις ιδρυτικές αρχές του ΣΥΡΙΖΑ – Θα υπάρξουν και άλλες αποχωρήσεις (video)

Κασσελάκης για δολοφονία Γρηγορόπουλου: «Αν το τραύμα μένει τόσο βαθύ, είναι γιατί ποτέ δεν ήρθε η κάθαρση»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 22:36