search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 14:00
MENU CLOSE

Επίσκεψη Ερντογάν: Απροσπέλαστο το κέντρο – Ποιοι σταθμοί του μετρό είναι κλειστοί – Όλες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

07.12.2023 07:10
METROSYNTAGMA

Μεγάλη ταλαιπωρία περιμένει όσους κινηθούν στο κέντρο της Αθήνας σήμερα λόγω των μέτρων ασφαλείας που έχουν παρθεί για την επίσκεψη Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος έφτασε στο Ελευθέριος Βενιζέλος γύρω στις 10.30 το πρωί, με τους δρόμους, από όπου θα περάσει η πομπή να κλείνουν ο ένας μετά τον άλλον.

Kλειστός θα παραμείνει σήμερα, από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, ο σταθμός «Σύνταγμα» του Μετρό, 

Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι με εντολή της ΕΛΑΣ κλείνουν και οι σταθμοί του μετρό «Κατεχάκη», «Μέγαρο Μουσικής» και «Ευαγγελισμός».

Οι συρμοί θα διέρχονται από αυτόν τον σταθμό χωρίς στάση.

Το απόγευμα θα ισχύουν και πάλι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, κατά την αποχώρησή του από την πρωτεύουσα.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες, ενδεικτικά, σε τμήματα των κάτωθι οδικών αξόνων:

Λ. Κατεχάκη,

Λ. Μεσογείων,

Λ. Βασ. Σοφίας,

Λ. Κηφισίας,

Λ. Βασ. Κωνσταντίνου,

Λ. Βασ. Αμαλίας,

Λ. Αλεξάνδρας,

Μιχαλακοπούλου,

Σταδίου,

Πανεπιστημίου και

Ακαδημίας.

Στην ενημέρωση της αστυνομίας αναφέρεται επίσης για την απαγόρευση συναθροίσεων:

Ανακοινώνεται ότι με Απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης στη Χώρα μας του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απαγορεύεται κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση κατά το χρονικό διάστημα από 06:00’ ώρα έως και την 18:00’ ώρα της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου 2023 για λόγους δημόσιας ασφάλειας, στις ακόλουθες περιοχές:

Στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς/Λεωφόρους: Αλεξάνδρας – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – συνέχεια Παναγιώτη Κανελλόπουλου – δεξιά Κοκκινοπούλου – συνέχεια Γκανογιάννη – συνέχεια Γεωργίου Παπανδρέου – συνέχεια Ούλωφ Πάλμε – συνέχεια Υμηττού – συνέχεια Ηλία Ηλίου – δεξιά Βουλιαγμένης – αριστερά Βούρβαχη – συνέχεια Χατζηχρήστου – συνέχεια Ροβέρτου Γκάλη – συνέχεια Αποστόλου Παύλου – αριστερά Ηρακλειδών – συνέχεια Περσεφόνης – δεξιά Πειραιώς – συνέχεια Π. Τσαλδάρη – αριστερά πλ. Ομονοίας – αριστερά Πανεπιστημίου – αριστερά 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – δεξιά Αλεξάνδρας.

Στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με την οδό Κοκκινοπούλου, σε όλο το μήκος της Λ. Παναγιώτη Κανελλόπουλου, ως και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός έως Λ. Παναγιώτη Κανελλόπουλου), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών και
Στην περιοχή του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος».

Από τη Διεύθυνσή Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Την ίδια ώρα drones, ελικόπτερα, και ελεύθεροι σκοπευτές, θα επιστρατευτούν, ενώ σε όλη τη διαδρομή που θα ακολουθήσει από το αεροδρόμιο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την συνοδεία του θα υπάρχουν παρατεταγμένοι αστυνομικοί.

Στο κέντρο της Αθήνας θα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση στους δρόμους γύρω απο τη Βουλή, το υπουργείο Εξωτερικών, το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία και την τουρκική πρεσβεία.

Αλλαγές θα σημειωθούν και στα δρομολογια λεωφορείων και τρόλεϊ που περνάνε από το Κέντρο.

Διαβάστε επίσης

Πειραιάς: Αυτοκίνητο συγκρούστηκε μετωπικά με λεωφορείο – Γυναίκα ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της (Video)

Δήμαρχος Αράχωβας για τον βασανισμό του χάσκι: Αν δεν βρεθεί ο ένοχος δεν θα μπορούμε να κοιμηθούμε το βράδυ

«Βουνό» 657 δισ. το συνολικό χρέος της Ελλάδας – Αντιπροσωπεύει το 305,8% του ΑΕΠ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 14:00