search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 08:27
MENU CLOSE

Υεμένη: Τουριστικό αξιοθέατο, το ισραηλινών συμφερόντων πλοίο που κατέλαβαν οι αντάρτες Χούθι

07.12.2023 06:06
ploio antartes yemen – new

Τουριστική ατραξιόν έγινε το ισραηλινών συμφερόντων εμπορικό πλοίο Galaxy Leader, το οποίο κατέλαβαν οι αντάρτες Χούθι τον περασμένο μήνα.

Το πλοίο είναι αγκυροβολημένο ανοιχτά του λιμανιού αλ-Σαλίφ, στην Ερυθρά Θάλασσα, σε ένα τμήμα της Υεμένης που ελέγχουν οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν, Χούθι και καθημερινά δεκάδες άνθρωποι σπεύδουν να το επισκεφτούν.

Οι … τουρίστες φτάνουν μέχρι το Galaxy Leader με ψαρόβαρκες και στο εμπορικό πλοίο τους υποδέχονται οι αντάρτες. Στο κατάστρωμα του πλοίου οι αντάρτες έχουν απλώσει αμερικανικές και ισραηλινές σημαίες,  πάνω στις οποίες πατούν οι Υεμενίτες και βγάζουν selfies. Από τα μεγάφωνα ακούγονται τραγούδια των Χούθι και επικρατεί πανηγυρική ατμόσφαιρα. Οι επισκέπτες έχουν πρόσβαση μόνο στο κατάστρωμα .

Ο εκπρόσωπος Τύπου των ανταρτών, Σαίρ αλ Ράμπιτ δήλωσε στο alarabiya.net ότι το πλοίο είναι πλέον τουριστικό αξιοθέατο .

Οι Χούθι επιτρέπουν στο πλήρωμα του  Galaxy Leader κάποιες επαφές με συγγενείς τους, καθώς διάφορες χώρες ασκούν πιέσεις για την απελευθέρωση των ναυτικών, όπως έγινε γνωστό από την πλοιοκτήτρια εταιρία. Οι ναυτικοί είναι από την Βουλγαρία, την Ουκρανία, τις Φιλιππίνες, το Μεξικό και την Ρουμανία, σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρία Galaxy Maritime. Το πλοίο μετέφερε αυτοκίνητα και είχε ναυλωθεί από ιαπωνική εταιρία.

Το  Galaxy Leader κατελήφθη στις 19 Νοεμβρίου από αντάρτες και οδηγήθηκε αρχικώς στο λιμάνι Χοντέιντα και στη συνέχεια στο γειτονικό Αλ-Σαλφί, στο βόρειο τμήμα της Υεμένης που ελέγχουν οι Χούθι.  

Διαβάστε επίσης:

Στην Κύπρο το FBI για το ξέπλυμα Ρώσων ολιγαρχών

Bloomberg: Αυτό είναι το μήνυμα του βασιλιά Καρόλου, με τη γραβάτα – ελληνική σημαία (photos)

Τραμπ: Δεν θα είμαι δικτάτορας όταν επιστρέψω στον Λευκό Οίκο, παρά μόνο… την πρώτη ημέρα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 08:27