search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 15:48
MENU CLOSE

Ισραήλ: Αντάρτες Χούθι κατέλαβαν εμπορικό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα – «Πολύ σοβαρό περιστατικό σε παγκόσμιο επίπεδο»

19.11.2023 18:50
cargo_ship
Φωτογραφία αρχείου

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα (19/11) ότι οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης έχουν καταλάβει εμπορικό πλοίο νοτίως της Ερυθράς Θάλασσας, ενώ έπλεε από την Τουρκία στην Ινδία.

Σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ έκαναν λόγο για «πολύ σοβαρό περιστατικό σε παγκόσμιο επίπεδο», σημειώνοντας πως στο πλοίο -τα στοιχεία του οποίου δεν γνωστοποίησαν- δεν έχει ισραηλινούς στο πλήρωμά του.

Στο 25μελές πλήρωμα του πλοίου περιλαμβάνονται άνθρωποι διαφόρων υπηκοοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας, της Βουλγαρίας, των Φιλιππίνων και του Μεξικό.

Σημείωσαν πάντως πως το πλοίο δεν είναι είναι ισραηλινής ιδιοκτησίας.

Το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου, σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι «το Ισραήλ καταδικάζει σθεναρά την ιρανική επίθεση εναντίον διεθνούς σκάφους».

«Πρόκειται για άλλη μια πράξη ιρανικής τρομοκρατίας και αποτελεί ένα άλμα προς τα εμπρός στην επιθετικότητα του Ιράν εναντίον των πολιτών του ελεύθερου κόσμου, με διεθνείς συνέπειες όσον αφορά την ασφάλεια των παγκόσμιων ναυτιλιακών λωρίδων», ανέφερε το δελτίο τύπου.

Διαβάστε επίσης:

Γάζα: «Βαθύτατα σοκαρισμένος» ο Αντόνιο Γκουτέρες από τα πλήγματα στα σχολεία του ΟΗΕ

Καλιφόρνια: Κακοποιούσε σεξουαλικά τα παιδιά που φρόντιζε – Ποινή φυλάκισης 700 ετών

Ουκρανία – Πολωνία: Ακινητοποιήμενα στα σύνορα 3.000 φορτηγά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 15:46