search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 12:37
MENU CLOSE

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Χριστοδουλίδη: Συζήτησαν για το Κυπριακό μετά την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα

07.12.2023 20:39
MISTOTAKIS_XRISTODOULIDIS
Eurokinissi

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον με τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Χριστοδουλίδη είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την ολοκλήρωση του Ανώτατου Συμβουλίου Ελλάδας – Τουρκίας και την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το cyprustimes, Μητσοτάκης και Χριστοδουλίδης αντάλλαξαν απόψεις και συζήτησαν τα επόμενα βήματα στις προσπάθειες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων προς επίλυση του Κυπριακού, από το σημείο που έχουν διακοπεί.

H επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα ενώ ήδη από την πρώτη κιόλας συνάντηση που είχε με την Πρόεδρο της Ελλάδας Κατερίνα Σακελαροπούλου, ο Ερντογάν τόνισε ότι «θα είναι καλύτερο για το μέλλον και των δύο πλευρών να μιλήσουμε βλέποντας το γεμάτο μέρος του ποτηριού».

Ως προς το Κυπριακό υπενθυμίζεται ότι ήταν λακωνικός ενώ δεν έγινε αναφορά στη λύση δύο κρατών. Πιο συγκεκριμένα, ο κ.Μητσοτάκης επέμεινε σε λύση στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και επανεκκίνηση του διαλόγου, ενώ ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε τη θέση του περί μόνιμης και βιώσιμης λύσης που θα λαμβάνει υπόψη τις πραγματικότητες που έχουν διαμορφωθεί στο νησί (η θέση της Τουρκίας είναι για δύο ανεξάρτητα κράτη, κάτι που Ελλάδα και Κύπρος απορρίπτουν).

Διαβάστε επίσης:

Το Ρολόι της Αποκάλυψης θα «δείξει» το τέλος της ανθρωπότητας το 2024 – «90 δευτερόλεπτα πριν τα μεσάνυχτα»

Σάλος με τον εξευτελισμό γυμνών ανδρών στη Γάζα από Ισραηλινούς στρατιώτες (Videos)

Δυσεπίλυτο παζλ το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας: Διχασμένη η ΕΕ για χρέος και δημοσιονομικούς κανόνες – Τα «στρατόπεδα» και η στάση της Ελλάδας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 12:36