search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 23:01
MENU CLOSE

Αθλητική βία: Συναγερμός στην κυβέρνηση, όλα τα σενάρια στο τραπέζι

09.12.2023 06:04
kivernisi-new

Σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» έχει τεθεί η κυβέρνηση μετά τον σοβαρό τραυματισμό αστυνομικού από ναυτική φωτοβολίδα στον αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού στο γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη.

Το νέο κρούσμα βίας σε αθλητικούς χώρους, μόλις λίγους μήνες μετά την… κάθοδο των Κροατών ακροδεξιών χούλιγκαν και τη δολοφονία φιλάθλου της ΑΕΚ, έχει θορυβήσει το Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να συγκαλεί το πρωί του Σαββάτου εκτάκτως σύσκεψη στην οποία θα συμμετάσχουν όλοι οι συναρμόδιοι υπουργοί, προκειμένου να εξεταστεί η κατάσταση όπως διαμορφώνεται μετά το επεισόδιο στου Ρέντη, αλλά και τα μέτρα που έχουν ληφθεί ως τώρα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στα σενάρια που θα εξεταστούν κατά τη σύσκεψη είναι και αυτό της προσωρινής διακοπής των πρωταθλημάτων, καθώς συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. εκφράζουν την οργή τους μετά τον τραυματισμό του συναδέλφου τους, αλλά και μετά την εξαιρετικά οξεία ανακοίνωση του ερασιτέχνη Ολυμπιακού για τα όσα συνέβησαν στο κλειστό του Ρέντη, η οποία θεωρείται ότι «έριξε λάδι στη φωτιά» μιας ήδη τεταμένης κατάστασης που επικρατεί στο χώρο του αθλητισμού.

Βέβαια, τις όποιες αποφάσεις θα τις λάβει ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης, ωστόσο το γεγονός ότι εξετάζεται ένα τέτοιο σενάριο δείχνει πόσο έχει θορυβηθεί η κυβέρνηση από την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο του αθλητισμού, παρά τις διαρκείς εξαγγελίες της για μέτρα καταπολέμησης της βίας και αυστηροποίηση των ποινών κατά των χούλιγκαν. Πόσο μάλλον όταν το τελευταίο θύμα είναι ένας άνδρας των σωμάτων ασφαλείας, ο οποίος δίνει μάχη για τη ζωή του.

Στην πραγματικότητα, το νέο περιστατικό βίας σε αθλητικό χώρο αποτελεί νέο σοβαρό πλήγμα για μια «πυρηνική» πολιτική της κυβέρνησης, αυτής της εμπέδωσης του αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες και της εφαρμογής του δόγματος «νόμος και τάξη». Η πολιτική αυτή ήδη υπέστη σοβαρό πλήγμα από τους Κροάτες χούλιγκαν πριν από μερικούς μήνες, ωστόσο, τώρα τα πράγματα φαίνονται πιο δύσκολα για την κυβέρνηση, καθώς υποτίθεται ότι είχε υπάρξει κινητοποίηση για αποτροπή τέτοιων φαινομένων.

Από την άλλη, οι δημόσιες και επώνυμες καταγγελίες για προσαγωγές «στο σωρό» από την αστυνομία, μετά το περιστατικό του τραυματισμού του αστυνομικού, αλλά και οι αντιδράσεις των συγγενών των προσαχθέντων προσθέτουν άλλη μια παράμετρο σε μια συνάρτηση που προκαλεί σοβαρούς «πονοκεφάλους» στην κυβέρνηση, ενώ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε ότι «μετά τη δολοφονική απόπειρα κατά του 31χρονου αστυνομικού, και ενώ όλη η Ελλάδα προσεύχεται για τη ζωή του, επιχειρείται από ορισμένους μια αχρεία απόπειρα επίρριψης ευθυνών στην ΕΛ.ΑΣ., με ισχυρισμούς που προκαλούν τη λογική και το δημόσιο αίσθημα».

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, αναφερόμενος στο περιστατικό και συνολικά στο σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό, είπε ότι «με τις παρεμβάσεις μας σε επίπεδο ποινικού κώδικα, αλλά κυρίως τη στάση μας σε επίπεδο εφαρμογής του νόμου θα συνεχίσουμε να δίνουμε αυτήν την αυτονόητη μάχη με κάθε μας θεσμικό όπλο μέχρι τέλους», αν και παραδέχθηκε ότι «δεν έχουμε αυταπάτες ότι θα αντιμετωπιστεί δια μαγείας».

Διαβάστε επίσης:

Προδιαγεγραμμένες τραγωδίες σε μία χώρα παραδομένη στο έγκλημα – Κι ο υπουργός ακόμα να παραιτηθεί   

Απάντηση Οικονόμου στον Ολυμπιακό: «Επιχειρείται αχρεία απόπειρα επίρριψης ευθυνών στην ΕΛΑΣ»

Βουλή: Επικυρώθηκε η συμφωνία Ελλάδας – Κύπρου για την αμοιβαία αναγνώριση πανεπιστημιακών σπουδών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 22:57