search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 12:57
MENU CLOSE

ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: «Πράσινο φως» στο Έκτακτο Συνέδριο – Κασσελάκης: Η πορεία θα είναι δύσκολη, «πέσαμε, αλλά από εδώ και πέρα πάμε να σηκωθούμε»

09.12.2023 20:42
KASSELAKIS

Το σήμα της εκκίνησης για το Έκτακτο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε η Κεντρική Επιτροπή η οποία επικύρωσε την διεξαγωγή του στις 23,24, 25 Φεβρουαρίου 2024. Η απόφαση ψηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία (υπήρξαν 1 λευκό και 1 άκυρο) ενώ όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα εγκρίθηκε η πρόταση οι εκλογές νέων συντονιστικών στις οργανώσεις Μελών, αλλά και οι εκλογές συνέδρων θα γίνουν το διάστημα 15 – 17 Φεβρουαρίου.

Στο κλείσιμο της συνεδρίασης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης πήρε και πάλι το λόγο προτρέποντας σε δράση μέσα στην κοινωνία και εξωστρέφεια το επόμενο διάστημα. Αρχικώς, ξεχώρισε τους 4 θεματικούς άξονες που έθεσε και με την ομιλία του ως βάση στην οποία πρέπει να επικεντρώσει το επόμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ: α) την δίκαιη φορολογία, β) την διαβίωση του πολίτη, άξονας στον οποίο εντάσσονται και θέματα όπως η ακρίβεια, το κοινωνικό κράτος, η υγείας, κλπ. γ) την ασφάλεια του πολίτη (στο σημείο αυτό αναφέρθηκε στον 31χρονο αστυνομικό τον οποίο επισκέφθηκε νωρίτερα στη Νίκαια) και δ) στην στεγαστική πολιτική.

Σημείωσε ωστόσο ότι η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ από εδώ και πέρα «δεν είναι εύκολη». Πρόβλεψε ότι ο  ΣΥΡΙΖΑ θα δεχτεί επιθέσεις, «θα μας πολεμήσουνε» ανέφερε. Μάλιστα κάνοντας συγκρίσεις με την μεταχείριση που έχει το κόμμα από τα μέσα σημείωσε χαρακτηριστικά: «Υποκλίνεται ο ΥΠΕΞ; Δεν κουνιέται φύλλο. Σε εμάς, το παραμικρό γίνεται υπέρογκο θέμα». «Μπορούμε», αναρωτήθηκε «να κερδίσουμε τα ΜΜΕ; Όχι. Θα μπορέσουμε να τα παρακάμψουμε; Σε ένα βαθμό ναι, μέσα από τη διάδραση με την κοινωνία» και τα σόσιαλ μήντια.

Προέτρεψε τα μέλη της να αγκαλιάσουνε τα νέα μέλη στην εξόρμησή τους στις οργανώσεις και τις Νομαρχιακές που ξεκινά από αύριο και πρόσθεσε πως «ένα γραμμάριο δράσης ισούται με ένα τόνο θεωρία». Σημείωσε πως ο έβδομος της Κουμουνδούρου είναι ανοιχτός σε όλους «η Κουμουνδούρου δουλεύει για σας». Κλείνοντας παρέπεμψε στον Αλέξη Τσίπρας τονίζοντας πως τον Ιούνιο στις περιοδείες που τον ακολουθούσε ο πρώην πρόεδρος έλεγε πως «επιτρέπεται να πέσεις επιβάλλεται να σηκωθείς». «Πέσαμε, και από εδώ και πέρα σηκωνόμαστε. Πάμε! Εξωστρέφεια» κατέληξε.

Αντιπροσωπευτική σύνθεση στις επιτροπές του Συνεδρίου

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση που άνοιξε με ομιλία Κασσελάκη, προσδιορίστηκαν η οργανωτική Επιτροπή (Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου – ΚΟΕΣ) και η Επιτροπή Θέσεων, οι οποίες είναι αντιπροσωπευτικές εφόσον ουσιαστικά συμμετέχουν σχεδόν όλα τα κορυφαία και προβεβλημένα στελέχη, από όλες τις ομαδοποιήσεις. Σημειώνεται πως η ΚΕ συνεδρίασε σε πλήρη σύνθεση καθώς αναπληρώθηκαν οι περίπου 104 θέσεις των μελών που αποχώρησαν.

Την Επιτροπή Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) αποτελούν οι  Σβίγκου Ράνια, Βασιλειάδης Γιώργος,  Αλεξιάδης Τρύφωνας,  Αραχωβίτης Σταύρος, Βουλγαράκης Γιάννης, Γενιδούνιας Κώστας,   Γιακουμάκη Ελένη,  Δουίτσης Χρήστος,   Ζαχαριάδης Κώστας,  Καλπάκης Στέργιος,  Καραγιάννη Χρύσα, Καραντιλιόν Νίκος, Καρβούνης Δημήτρης, Καρκούλια Ζωή, Κάτσης Μάριος,  Λαμπρινίδης Φώτης,  Μαδεμλής Νίκος,  Μπαλάφας Γιώργος,  Μπελώνη Γιώτα, Μωραϊτης Θάνος, Παναγιωτόπουλος Κωνσταντίνος, Ρήγας Πάνος,  Σπίρτζης Χρήστος, Συμεωνίδου Ελένη, Τελιγιορίδου Ολυμπία, Τζάκρη Θεοδώρα,  Τσιόκας Χάρης,  Χατζοπούλου Αγγελίνα, Χριστόπουλος Αλέξης.

Την Επιτροπή Θέσεων αποτελούν οι   Γεροβασίλη Όλγα,  Γκαρά Νατάσα,    Γκίβαλος Μενέλαος, Δανέλλης Σπύρος,   Δούρου Ρένα, Ελευθεριάδης Αντώνης,  Θεοχαρόπουλος Θανάσης, Καλαματιανός Διονύσης, Κασιμάτη Νίνα, Κορμάς Τάκης, Κουβέλη Μαρία, Κρέτσος Λευτέρης,  Ματζουράνης Γιάννης,  Μπαλάφας Γιάννης,  Μπουρνούς Γιάννης, Νοτοπούλου Κατερίνα,  Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα, Παναγιωτόπουλος Γιώργος,  Παναγιώτου Παναγιώτης, Παππάς Νίκος,  Πολάκης Παύλος,  Ρεπούση Μαρία, Σαπουνά Αναστασία, Σαρακιώτης Γιάννης,  Σκορίνης Νίκος, Τεμπονέρας Διονύσης,  Τσίπρας Γιώργος,  Φάμελλος Σωκράτης,  Φλαμπουράρης Αλέκος,  Χατζησωκράτης Δημήτρης.

Διαβάστε επίσης:

Γεωργιάδης: «Η εφαρμογή των τριετιών δεν είναι εθελοντική, αλλά υποχρεωτική»

ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Καμπανάκι Ραγκούση για ευρωεκλογές, απάντηση Θεοχαρόπουλου για τους «αυλικούς», αιχμές Παππά για τους αποχωρήσαντες

Γιώργος Παπανδρέου: «H συγκέντρωση πλούτου σε χέρια λίγων υπονομεύει τη δημοκρατία»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 12:56