search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 22:52
MENU CLOSE

Super League: Πρόταση μομφής από ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Άρη κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη (videos)

11.12.2023 15:41
v-marinakis_1112_1920-1080_2_new

Μετά τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Άρης κατέθεσαν πρόταση μομφής κατά του προέδρου της Super League, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Με κοινή επιστολή που υπογράφουν, οι τέσσερις ΠΑΕ ζητούν να αποχωρήσει από την προεδρία της Λίγκας ο Μαρινάκης.

Η πρόταση μομφής κατατέθηκε και το θέμα αναμένεται να τεθεί υπό συζήτηση στο ΔΣ της Super League, που είναι προγραμματισμένο για την Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου.

Εφόσον υπάρξει συγκατάθεση κατά πλειοψηφία και από τις υπόλοιπες ΠΑΕ (συμφωνία τουλάχιστον 8 συνολικά), θα έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την καθαίρεση του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός από τη θέση του επικεφαλής της διοργανώτριας αρχής.

Τα μέτρα κατά της οπαδικής βίας

Χωρίς την παρουσία φιλάθλων, θα διεξάγονται για τους επόμενους δύο μήνες, οι αγώνες της Super League, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κ. Μαρινάκης, το συγκεκριμένο μέτρο θα ισχύσει μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου 2024, ενώ θα επεκταθεί και στις αναμετρήσεις των ομάδων Β που ανήκουν στις ΠΑΕ της Super League και συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της SL2.

Παράλληλα, ο κ. Μαρινάκης ανακοίνωσε ότι το μέτρο «κεκλεισμένων των θυρών», θα ισχύσει κατά περίπτωση και στους εντός έδρας ευρωπαϊκούς αγώνες των ελληνικών ομάδων, σημειώνοντας μάλιστα, ότι η πρώτη σχετική απόφαση αφορά τον αγώνα Ολυμπιακός-Μπάτσκα Τόπολα, το βράδυ της προσεχούς Πέμπτης (14/12, 22:00) στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Κεκλεισμένων των θυρών και τα ντέρμπι για το Κύπελλο

Κεκλεισμένων των θυρών θα διεξαχθούν και τα παιχνίδια για το Κύπελλο Ελλάδας ως τις 12 Φεβρουαρίου.

Στην ανακοίνωση της κυβερνητικής απόφασης να κλείσουν τα γήπεδα το επόμενο δίμηνο έγινε αναφορά μόνο στα ματς του πρωταθλήματος.

Σε συμπληρωματική ενημέρωση, επισημαίνεται ότι το μέτρο της απαγόρευσης διάθεσης εισιτηρίων και της παρουσίας θεατών έως και τις 12 Φεβρουαρίου 2024, όπως προβλέπεται και στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ισχύει και στους αγώνες ποδοσφαίρου του Κυπέλλου Ελλάδος, καθώς και φιλικών αγώνων, εφόσον η γηπεδούχος ομάδα συμμετέχει στο επαγγελματικό πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών (Super League 1) περιόδου 2023-2024.

Κεκλεισμένων των θυρών θα πραγματοποιηθούν τα εξής παιχνίδια:

Τετάρτη, 10/1

ΑΕΚ – Άρης
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

Ρεβάνς των «16»

Τρίτη, 9/1 – Τετάρτη, 10/1 – Πέμπτη, 11/1

Κηφισιά – ΟΦΗ
Βόλος – ΠΑΟΚ
Πανσερραϊκός – Αστέρας
Νίκη Βόλου – Λεβαδειακός
Καλλιθέα – Παναιτωλικός
Ατρόμητος – ΑΕΛ

Τετάρτη, 17/1

Άρης – ΑΕΚ
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Διαβάστε επίσης:

Μέτρα για την οπαδική βία: Κεκλεισμένων των θυρών και τα ντέρμπι για το Κύπελλο – Ποιους αγώνες της Super League θα παίξουν χωρίς κόσμο οι Big 5

Το γκολ που έβαλε ο μικρός Παύλος και τρέλανε τον πατέρα του, Δημήτρη Γιαννακόπουλο (Video)

Ρινγκ στο παρκέ του Παπάγου: Εν ψυχρώ γροθιά παίκτη του Πανερυθραϊκού σε αντίπαλο (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 22:47