search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 15:53
MENU CLOSE

Σταϊκούρας για Τέμπη: Μέχρι τέλος Φεβρουαρίου το πόρισμα του ανεξάρτητου φορέα

12.12.2023 21:58
tempi_1707_1920-1080_new

Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα πρέπει ο ανεξάρτητος φορέας Διερεύνησης των Σιδηροδρομικών και Αεροπορικών Ατυχημάτων- Δυστυχημάτων να έχει παραδώσει το πόρισμά του για την τραγωδία των Τεμπών, ανέφερε στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας.

Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης με αφορμή τις ποινικές διώξεις για κακουργήματα που ασκήθηκαν σε 23 άτομα από την ευρωπαϊκή εισαγγελία για την σύμβαση “717”, ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε στις διαδικασίες που έχουν δρομολογηθεί, λέγοντας πως ζητήθηκε γραπτώς με επιστολή προς την Ευρώπη να υπάρξει συμβολή του Ευρωπαϊκού φορέα “για να μην θεωρήσει κανένας ότι προσπαθούμε να κάνουμε την οποιαδήποτε συγκάλυψη”.

Όπως είπε, θα υπάρξουν, από ότι φαίνεται, τρεις διερευνητές από την Ευρώπη. “Προσπαθούμε εντός 12 μηνών να υλοποιηθεί το αντικειμενικό πόρισμα, άρα κι  εμείς ως Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών συμβάλουμε σε αυτό που είναι υποχρέωσή μας και είναι υποχρέωσής μας πρώτα από όλα στις οικογένειες των θυμάτων”, ανέφερε ο Χρήστος Σταϊκούρας για να προσθέσει ότι ευθύνη όλων είναι να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση. 

Σε ότι αφορά στην επανέναρξη των επιβατικών δρομολογίων στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη στις 16 Δεκεμβρίου, ο κ. Σταϊκούρας εξήγησε πως βρέθηκαν οι πόροι ύψους 14 εκατ. ευρω ώστε να υπάρξει μια προσωρινή αποκατάσταση της μονής γραμμής στην κάθοδο από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα. Η μόνιμη αποκατάσταση των ζημιών ωστόσο στον άξονα Αθήνα- Θεσσαλονίκη, Λάρισα- Βόλος και στα Παλαιοφάρσαλα θα στοιχίσει περίπου, μαζί και με την αποκατάσταση της ηλεκτροκίνησης, 200 εκατ. ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2025.

Διαβάστε επίσης:

Τεμπη – ΣΥΡΙΖΑ για διώξεις της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας: Οι πολιτικοί στο απυρόβλητο εξαιτίας της ΝΔ

Έρχονται νέες συλλήψεις για τα επεισόδια στου Ρέντη – Έχει κατονομαστεί ο «καθοδηγητής», έχουμε στοιχεία και τον αναζητούμε, λέει ο Οικονόμου

Ανδρουλάκης: «Στόχος του ΠΑΣΟΚ το 16-17% στις ευρωεκλογές» – Τι είπε για την οπαδική βία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 15:52