search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 08:07
MENU CLOSE

Έρχονται νέες συλλήψεις για τα επεισόδια στου Ρέντη – Έχει κατονομαστεί ο «καθοδηγητής», έχουμε στοιχεία και τον αναζητούμε, λέει ο Οικονόμου

12.12.2023 20:57
epeisodia-volei-1

Για την πορεία των ερευνών της αστυνομίας για τον εντοπισμό του «καθοδηγητή» που προμήθευσε τον 18χρονο και τους υπολοίπους με τα εφόδια με τα οποία επιτέθηκαν στους αστυνομικούς την περασμένη Πέμπτη στον αγώνα βόλει Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στου Ρέντη, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ο υπουργός, Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου.

Όπως ανέφερε ο κ. Οικονόμου θα υπάρξουν κι άλλες συλλήψεις πέρα από αυτή του 18χρονου επισημαίνοντας πως ο άνθρωπος που τους προμήθευσε με φωτοβολίδες, πέτρες και ξύλα έχει κατονομαστεί και όλα τα στοιχεία που έχουν οι Αρχές στη διάθεσή τους αξιοποιούνται.

«Θα έχουμε συλλήψεις, δεν θα μείνουμε μόνη στη συγκεκριμένη σύλληψη του καθομολογία δράστη. Υπάρχει πλήθος στοιχείων. Θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια να φτάσουμε στον καθοδηγητή. Έχει κατονομαστεί από το δράστη άνθρωπος που παρακίνησε τα μέλη αυτής της συμμορίας να βγουν από την εξέδρα και να επιτεθούν τους αστυνομικούς. Είναι ο άνθρωπος που εφοδίασε με όπλα, φωτοβολίδες, ξύλα, πέτρες τα οποία είχε κρύψει σε χώρο εκτός γηπέδου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε: 

«Αναζητούμε τον άνθρωπο αυτό αξιοποιώντας με βάση πληροφορίες και αξιοποιώντας μια σειρά από στοιχεία. Υπάρχουν ενδείξεις και στοιχεία, η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη» κατέληξε.

Νωρίτερα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης προσήλθαν στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη κατέθεσαν φάκελο με 200 περίπου ονόματα φερόμενων ως χούλιγκαν και μη που δραστηριοποιούνται σε όλες τις ομάδες και σε πανελλαδική κλίμακα.

Στο στόχαστρο μπαίνουν συνδεσμίτες

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ονοματολογία στους φακέλους πήγαινε «πίσω» έως και 15 χρόνια, με όλα τα αιματηρά επεισόδια, ακόμα και την δολοφονία του Φιλόπουλου.

Στο στόχαστρο μπαίνουν συνδεσμίτες, ενώ μεταξύ αυτών βρίσκονται και 90 «σεσημασμένοι» χούλιγκαν του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, με τους περισσότερους εξ αυτών να είναι… φακελωμένοι στις Αρχές για υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται ναρκωτικά, ληστείες, όπως και υποθέσεις που αφορούν ξυλοδαρμούς κατά παραγγελία, εκβιασμούς, προστασία μαγαζιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ερευνώνται πέντε εγκληματικές οργανώσεις, οι οποίες αντιστοιχούν σε πέντε ομάδες σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Ο πυρήνας της κάθε μιας φαίνεται να απαρτίζεται από περίπου 30 άτομα. Σύμφωνα με πηγές, τα συγκεκριμένα άτομα πρωταγωνιστούν σε οπαδικά επεισόδια και αποτελούν τη δεξαμενή για τη λεγόμενη greek mafia.

Η συνομιλία του 18χρονου με τον «καθοδηγητή»

Όπως κατέθεσε ο 18χρονος, ο οποίος ομολόγησε πως ήταν αυτός που εκσφενδόνισε τη φωτοβολίδα που καρφώθηκε στον «μηρό» του νεαρού αστυνομικού, τραυματίζοντάς τον σοβαρά, με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστεί το πόδι του, είχε πάει στο γήπεδο μαζί με τον αδερφό του και δύο φίλους του. Όταν ξεκίνησαν κάποιοι από τους οπαδούς να βγαίνουν έξω από το γήπεδο και να κινούνται προς το μέρος των αστυνομικών, εκείνος τους ακολούθησε.

Μάλιστα, όπως είπε, ένας από αυτούς, ο οποίος είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, απευθυνόμενος προς τους υπόλοιπους οπαδούς, είπε χαρακτηριστικά «πάμε έξω στους μπάτσους».

Όταν βγήκαν από το γήπεδο, ο ίδιος άνδρας του έδωσε μία ναυτική φωτοβολίδα, προτρέποντάς τον να την ρίξει προς το μέρος των αστυνομικών, λέγοντάς του χαρακτηριστικά: «Πάρτη αυτή εδώ, βγάλε το καπάκι που έχει από πίσω, τράβα το σχοινί και στόχευσε τους μπάτσους».

Όταν πλησίασαν οι αστυνομικές δυνάμεις και βλέποντας ότι όλοι οι οπαδοί που ήταν δίπλα του έριχναν αντικείμενα στους αστυνομικούς, ο 18χρονος είπε ότι θέλησε να ρίξει τη φωτοβολίδα που κρατούσε στον αέρα, όμως, αφού την εκτόξευσε, εκείνη χτύπησε στο έδαφος και στη συνέχεια τραυμάτισε κάποιον αστυνομικό στο πόδι του.

Αμέσως, επέστρεψε μέσα στο γήπεδο, λέγοντας στον αδερφό του και στους φίλους του τι έγινε.

Στον 18χρονο ασκήθηκε ποινική δίωξη για βαριά κακουργήματα και πλημμελήματα και διώκεται μεταξύ άλλων για απόπειρα ανθρωποκτονίας, έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, και κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών.

Απειλές και δωροδοκία καταγγέλλει ο πατέρας του

Την ώρα που η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τους καθοδηγητές των επεισοδίων στο κλειστό γήπεδο Μελίνα Μερκούρη στου Ρέντη, ο πατέρας του 18χρονου που συνελήφθη για τον βαρύτατο τραυματισμό του αστυνομικού καταγγέλλει ότι ο γιος του δέχθηκε απειλές αλλά και δωροδοκία.

Μιλώντας στον Alpha, τόνισε ότι κάποιοι φέρονται να είπαν στον 18χρονο «Πάρ΄ το πάνω σου και θα πάρεις λεφτά», ενώ έκανε λόγο για απειλές σε βάρος του γιου του ώστε να ομολογήσει ότι αυτός ήταν υπεύθυνος για την ρίψη της ναυτικής φωτοβολίδας κατά του αστυνομικού.

«Ο… πήγε και είπε ότι αυτός το έκανε. Πώς το έκανε; Τον είδες; Ή βρήκατε θύμα και βάλατε ένα παιδάκι που δεν ξέρει. Έχω ακούσει ότι τον απείλησαν. Ότι του είπαν ”πάρτο πάνω σου και θα σου δώσουμε και λεφτά’‘», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μητέρα 18χρονου: «Το παιδί μου το έμπλεξαν»

Αλλά και η μητέρα του 18χρονου, μιλώντας στο Star, ισχυρίστηκε πως «τον έμπλεξαν».

«Με πήρε τηλέφωνο ο γιος μου και έκλαιγε. Ήταν φοβισμένος και τρομοκρατημένος. Δεν είχε αυτά τα πράγματα το παιδί μου. Όλα αυτά ήταν εκεί από τους οργανωτές», περιέγραψε.

«Το παιδί μου ούτε παραβατικό είναι, ούτε χούλιγκαν ούτε οργανωμένος οπαδός ούτε τίποτα από όλα αυτά. Δεν είμαστε κακοί άνθρωποι, παρακαλάμε να γίνει καλά ο αστυνομικός», συνέχισε η μητέρα. 

Τέλος, αναφερομένη στη φωτοβολίδα, που ο ίδιος ο 18χρονος παραδέχτηκε στην αστυνομία πως έριξε, είπε πως: «Ενδεχομένως να μην είναι η δικιά του αυτή που χτύπησε τον αστυνομικό. Το παιδί μου το έμπλεξαν».

Διαβάστε επίσης:

mAIgov: Όσα πρέπει να ξέρετε για τον ψηφιακό βοηθό στο gov.gr – Πώς λειτουργεί η τεχνητή νοημοσύνη – Πώς θα λαμβάνετε απαντήσεις

Ξάνθη: Κατέληξε η 19χρονη που παρέσυρε και εγκατέλειψε αστυνομικός

Βριλήσσια: Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο κομμωτής που είχε βάλει κρυφές κάμερες – «Νιώθω αηδία» λέει η θετή του κόρη (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 08:06