search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 20:06
MENU CLOSE

Τα πρώτα λεπτά μετά την επίθεση στους αστυνομικούς – «Στόχευσε τους μπάτσους» – Η συνομιλία του 18χρονου με τον «καθοδηγητή» (Video)

11.12.2023 19:14
rentis epithesi video

Βίντεο στο οποίο καταγράφεται η στιγμή της επίθεσης των οργανωμένων οπαδών στους αστυνομικούς στου Ρέντη, από την οποία τραυματίστηκε σοβαρά 31χρονος αστυνομικός, έχει δει το φως της δημοσιότητας.

Όπως φαίνεται στις εικόνες, οι οπαδοί έχουν μόλις εξαπολύσει επίθεση στους αστυνομικούς και κατευθύνονται τρέχοντας προς το γήπεδο, προκειμένου να χαθούν τα ίχνη τους ανάμεσα στο πλήθος.

Μεταξύ αυτών βρίσκεται και ο 18χρονος, ο οποίος ομολόγησε πως ήταν αυτός που εκσφενδόνισε τη φωτοβολίδα που καρφώθηκε στον «μηρό» του νεαρού αστυνομικού, τραυματίζοντάς τον σοβαρά.

«Στόχευσε τους μπάτσους»

Όπως κατέθεσε ο 18χρονος, είχε πάει στο γήπεδο μαζί με τον αδερφό του και δύο φίλους του. Όταν ξεκίνησαν κάποιοι από τους οπαδούς να βγαίνουν έξω από το γήπεδο και να κινούνται προς το μέρος των αστυνομικών, εκείνος τους ακολούθησε.

Μάλιστα, όπως είπε, ένας από αυτούς, ο οποίος είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, απευθυνόμενος προς τους υπόλοιπους οπαδούς, είπε χαρακτηριστικά «πάμε έξω στους μπάτσους».

Όταν βγήκαν από το γήπεδο, ο ίδιος άνδρας του έδωσε μία ναυτική φωτοβολίδα, προτρέποντάς τον να την ρίξει προς το μέρος των αστυνομικών, λέγοντάς του χαρακτηριστικά: «Πάρτη αυτή εδώ, βγάλε το καπάκι που έχει από πίσω, τράβα το σχοινί και στόχευσε τους μπάτσους».

Όταν πλησίασαν οι αστυνομικές δυνάμεις και βλέποντας ότι όλοι οι οπαδοί που ήταν δίπλα του έριχναν αντικείμενα στους αστυνομικούς, ο 18χρονος είπε ότι θέλησε να ρίξει τη φωτοβολίδα που κρατούσε στον αέρα, όμως, αφού την εκτόξευσε, εκείνη χτύπησε στο έδαφος και στη συνέχεια τραυμάτισε κάποιον αστυνομικό στο πόδι του.

Αμέσως, επέστρεψε μέσα στο γήπεδο, λέγοντας στον αδερφό του και στους φίλους του τι έγινε.

Στον 18χρονο ασκήθηκε ποινική δίωξη για βαριά κακουργήματα και πλημμελήματα και διώκεται μεταξύ άλλων για απόπειρα ανθρωποκτονίας, έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, και κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών.

«28χρονος που συνεργάζεται με γνωστό τράπερ έδωσε τον γιο μου στην ΕΛΑΣ»

Ο πατέρας του 18χρονου που συνελήφθη για την επίθεση στον αστυνομικό, μιλώντας στον Alpha, είπε ότι ο άνθρωπος που έδωσε το όνομα του γιου του στην αστυνομία, είναι «συνεργάτης γνωστού τράπερ».

«Είναι ένας 28χρονος ο οποίος συνεργάζεται με γνωστό τράπερ και έδωσε τον γιο μου στην αστυνομία. Ο γιος μου ντρέπεται να με δει. Ένας 30χρονος με μούσι του έδωσε τη φωτοβολίδα. Δεν έχει ξαναπιάσει τίποτα τέτοιο στα χέρια του», ανέφερε ο πατέρας του 18χρονου.

Αγώνας δρόμου για την ταυτοποίηση του «καθοδηγητή»

Οι Αρχές φαίνεται πως έχουν καταλήξει στην ταυτότητα του ανθρώπου που έδωσε τη φωτοβολίδα στον 18χρονο και έχουν συγκεντρώσει μαρτυρίες που δίνουν στοιχεία για το πρόσωπό του. Είναι πια στη διαδικασία να «δέσουν» τα στοιχεία και να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης τις επόμενες ημέρες.

Την ίδια ώρα, πρόοδος φαίνεται να υπάρχει και στην έρευνα για τα 20-25 άτομα που πήραν μέρος στην επίθεση, καθώς συγκεντρώνονται στοιχεία για την δράση και την ταυτότητά τους. Μάλιστα όλα δείχνουν πως πλέον οι έρευνες έχουν μπει στην ευθεία για νέες συλλήψεις.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Σοκάρει ο κηπουρός που βρήκε την 50χρονη – «Το σώμα της ήταν γεμάτο τρύπες»

Οι δημοφιλέστερες αναζητήσεις στη Google για το 2023: Από Sin Boy μέχρι Κασσελάκη έψαξαν οι Έλληνες

Καλά Νερά Μαγνησίας: Νεκρός 60χρονος άνδρας που καταπλακώθηκε από τοίχο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 20:06