search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:42
MENU CLOSE

Οπαδική βία: Κατάλογο με 200 ονόματα χούλιγκαν κατέθεσαν στον Άρειο Πάγο Οικονόμου και Βρούτσης (video)

12.12.2023 12:24
oikonomou_vroutsis


Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης προσήλθαν σήμερα στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη κατέθεσαν φάκελο με 200 περίπου ονόματα φερόμενων ως χούλιγκαν και μη που δραστηριοποιούνται σε όλες ομάδες και σε πανελλαδική κλίμακα.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου δήλωσε, ότι «ο κατάλογος των ατόμων αυτών αφορά, όλα τα χρώματα και όλη την επικράτεια» ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι στο φάκελο που παραδόθηκε στη Γεωργία Αδειλίνη, περιλαμβάνονται πολλά περιστατικά, οπαδικής- και όχι μόνον- βίας που έχουν σημειωθεί την τελευταία χρονιά.

Ακόμη, προσκομίστηκαν στοιχεία για τη δράση πολλών προσώπων όχι μόνον για την τελευταία χρονιά αλλά και σε βάθος χρόνου. «Yπάρχουν πρόσωπα, διευκρίνισε ο κ. Βρούτσης, που εμπλέκονται σε πολλές υποθέσεις και σε βάθος χρόνου, δηλαδή που φθάνουν ακόμη ως την εποχή της δολοφονίας του Φιλόπουλου».

Εκβιασμοί, ναρκωτικά, προστασία και ξυλοδαρμοί διαιτητών και δημοσιογράφων

Ως προς τον επίμαχο κατάλογο των χούλιγκαν, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι η επιλογή τους έγινε από τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικές αρχές «και τους καθιστούν “υψηλού κινδύνου” πρόσωπα, σε ό,τι αφορά την οπαδική βία».

Τα στοιχεία που προσκομίστηκαν αφορούν και εγκληματικές δραστηριότητες των εμπλεκομένων προσώπων οι οποίες συνδέονται άμεσα και με το κοινό ποινικό έγκλημα, όπως εκβιασμοί, ναρκωτικά, προστασία κ.λπ.

 Ειδικότερα, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, πρόσθεσε ότι επίσης περιλαμβάνονται στο φάκελο που παραδόθηκε στις εισαγγελικές αρχές και καταγγελίες για ξυλοδαρμούς διαιτητών και δημοσιογράφων που έχουν καταγγελθεί κατά καιρούς από τον ΠΣΑΤ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου).

Ακόμη, ο κ. Οικονόμου διευκρίνισε ότι τα στοιχεία που προσκομίστηκαν είναι ενδεικτικά καθώς πρόκειται να προσκομιστούν και άλλα από τις αρμόδιες αρχές, εφόσον ζητηθούν από την Εισαγγελία

Οι δύο υπουργοί έφτασαν στον Άρειο Πάγο περίπου στις 12 το μεσημέρι.

Γιάννης Οικονόμου και Γιάννης Βρούτσης έφτασαν στον Άρειο Πάγο κρατώντας στα χέρια τους φακέλους με στοιχεία για τις υποθέσεις που αφορούν τη δράση των χούλιγκανς τα τελευταία χρόνια.

Αντιμετώπιση των χούλιγκανς ως «εγκληματική οργάνωση»

Ο Γιάννης Οικονόμου μιλώντας χθες το βράδυ στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 έδωσε ένα περίγραμμα των ερευνών που θα ζητήσει η κυβέρνηση από δω και πέρα από την δικαιοσύνη.

«Θα ζητήσουμε να εξεταστεί η υπόθεση αυτή σαν δράση εγκληματικών συμμοριών, με διασύνδεση, όχι μόνο με φαινόμενα οπαδικής βίας αλλά με μια σειρά παραβατικών συμπεριφορών που καλύπτουν ευρύτερα θέματα: εμπορία ναρκωτικών, προστασίες, διασυνδέσεις με ακραίες πολιτικές οργανώσεις, συμμετοχή σε περίεργες συμμορίες και μαφίες», είπε χαρακτηριστικά.

«Και με ένα βαθύ ιστορικό που δεν θα καλύπτει ούτε τους 2, 3 ή 6 μήνες ή 1 χρόνο, αλλά θα πηγαίνει και πολύ πιο πίσω σε δολοφονίες και σε πρόσωπα που η παρουσία τους, παρά το γεγονός ότι είχε επισημανθεί εκεί, εξακολουθούσε και εξακολουθεί να επισημαίνεται στους αθλητικούς χώρους και στο οικοσύστημα το οπαδικό», πρόσθεσε.

Μόλις έγιναν γνωστά τα επεισόδια στου Ρέντη η εντολή του πρωθυπουργού ήταν σαφής. Αυτή τη φορά πρέπει να ενεργοποιηθούν όλοι οι μηχανισμοί του κράτους και να εντοπιστούν όσοι δρουν ως εγκληματική οργάνωση. Είναι προφανές ότι εδώ υπάρχουν φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί των περιστατικών και οι ομάδες αυτών των παραβατικών οπαδών έχουν δομή και ιεραρχία και δρουν στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.

Γι’ αυτό η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να ενεργοποιήσει προς την ίδια κατεύθυνση την Δικαιοσύνη, την αστυνομία, το Ηλεκτρονικό Έγκλημα, την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και οποιοδήποτε άλλον χρειάζεται προς αυτή την κατεύθυνση.

Αυτό που θα ζητήσουν οι δύο υπουργοί από την δικαιοσύνη είναι να ενοποιηθούν πια όλες οι υποθέσεις παλιές και λιγότερο παλιές καινούργιες, γνωστές και άγνωστες που έχουν να κάνουν με την οπαδική βία, με τον χουλιγκανισμό και με άλλες παραβατικές συμπεριφορές τις οποίες όμως συνδέουν ενδεχομένως ίδιες μέθοδοι ή ίδια πρόσωπα.

Διαβάστε επίσης:

Δόμνα Μιχαηλίδου: Σάλος στα social media με το νέο «μαργαριτάρι» και τις συμβουλές στους μαθητές να γίνουν… μαραθωνοδρόμοι (video)

ΣΥΡΙΖΑ: Αποχώρησε και ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης με σκληρή κριτική σε Κασσελάκη

Πέτρος Παππάς: «Δεν έχουμε πλέον καπετανάτα στον ΣΥΡΙΖΑ» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06