search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 10:37
MENU CLOSE

«Θέμα χρόνου» νέες συλλήψεις, στο μικροσκόπιο και υπόθεση του 2019 – Καταγγελίες για απειλές σε βάρος της οικογένειας του 18χρονου

13.12.2023 17:51
renti astynomikos traymatismos 876- new

Νέα εντάλματα σύλληψης βρίσκονται στην τελική ευθεία για να εκδοθούν για τα άγρια επεισόδια στου Ρέντη που κατέληξαν στον σοβαρότατο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού από ναυτική φωτοβολίδα που ομολόγησε ότι έριξε ο 18χρονος που συνελήφθη.

Φαίνεται, λοιπόν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, ότι το μεγάλο στοίχημα για την Αστυνομία είναι η ταυτοποίηση του καθοδηγητή, του ανθρώπου που φέρεται να «σχεδίασε» τα όσα έγιναν στου Ρέντη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι το ίδιο άτομο που μοίρασε τα «πολεμοφόδια» και έφυγε από το γήπεδο, πριν γίνουν τα επεισόδια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του LiveNews, η Αστυνομία έχει στοιχεία για τον άνθρωπο αυτόν αλλά πρέπει να επιβεβαιωθεί ο ρόλος του, από εργαστηριακά ευρήματα πριν προχωρήσουν στο επόμενο βήμα.

Όλα αυτά τη στιγμή που ο 31χρονος αστυνομικός συνεχίζει να δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή με τους γιατρούς να προχωρούν την Τρίτη σε ακρωτηριασμό του τραυματισμένου ποδιού του.

Εντείνονται οι έρευνες για τον καθοδηγητή

Η Αστυνομία ερευνά κάθε μαρτυρία και το υλικό από τις κάμερες για να φτάσει στον καθοδηγητή των βίαιων επεισοδίων. Στο κάδρο βρίσκεται σύνδεσμος οπαδών του Ολυμπιακού στα Δυτικά Προάστια και νεαρός συνδεσμίτης με ποινικό παρελθόν

«Η έρευνα προσπαθεί να ταυτοποιήσει τόσο το σύνολο αυτών των ατόμων που επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, όσο φυσικά και τους καθοδηγητές αυτών και αυτούς που τους όπλισαν ώστε να επιτεθούν στους συναδέλφους μας» δήλωσε στην ΕΡΤ Κωνσταντία Δημογλίδου, εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, μια ημέρα μετά τη λίστα με τα 200 ονόματα χούλιγκαν που παρέδωσαν στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου οι υπουργοί Γιάννης Οικονόμου και Γιάννης Βρούτσης.

Συσχετισμός με μαχαίρωμα οπαδού το 2019

Την ίδια στιγμή, οι Αρχές έχουν επικεντρωθεί σε υπόθεση οπαδικής βίας από το 2019 η οποία πιστεύουν και ότι θα «ξεκλειδώσει» την ταυτότητα των ατόμων που έλαβαν μέρος στα επεισόδια της περασμένης Πέμπτης στου Ρέντη.

Η έρευνα της Αστυνομίας, στρέφεται σε κάποια πρόσωπα που είχαν εμπλακεί το 2019 σε υπόθεση εναντίον μίας 22χρονης γυναίκας οπαδού, στο Ίλιον όπου την είχαν μαχαιρώσει. Η αστυνομία βρίσκει κοινά πρόσωπα με εκείνο το περιστατικό, στην τωρινή επίθεση.

Σύμφωνα με το Mega, η υπόθεση του 2019 θεωρείται κομβικής σημασίας για την εξέλιξη των ερευνών. Ταυτόχρονα, στο «μικροσκόπιο» της Ελληνικής Αστυνομίας έχει μπει και μία ομάδα στο Facebook  που «ανεβάζει» επεισόδια από οπαδικές συμπλοκές, από το 2014.

Επιπλέον, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για μία ομάδα που εμφανίζεται στο διαδίκτυο ως «Δυτική Αλητεία», η οποία δημιουργήθηκε το 2014. Οι Αρχές ερευνούν εάν υπάρχουν κοινά πρόσωπα μέσα από βίντεο που έχουν δημοσιεύσει στο διαδίκτυο όπου προχωρούν σε επιθέσεις με μολότοφ. Οι Αρχές συνεχίζουν, παράλληλα, τις προσπάθειες ταυτοποίησης και άλλων ατόμων για τα επεισόδια στου Ρέντη.

«Σύντομα δεύτερη κηδεία» – Απειλητικό μήνυμα καταγγέλλει ότι δέχθηκε η μητέρα του 18χρονου

Την καταγγελία ότι δέχθηκε στο κινητό της απειλητικό μήνυμα για τη ζωή του γιου της το πρωί της Τετάρτης (13.12.23) έκανε η μητέρα του 18χρονου που έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα στον 31χρονο αστυνομικό κατά τα επεισόδια στου Ρέντη.

«Δέχτηκα απειλητικό μήνυμα σήμερα το πρωί με το που άνοιξα το κινητό μου, το έχω καταθέσει στην Ασφάλεια», είπε η μητέρα του 18χρονου δράστη της δολοφονικής επίθεσης στου Ρέντη, μιλώντας στο T-live.

«Τη ρουφιανιά πολλοί αγάπησαν, τον ρουφιάνο κανείς. Ο Θεός τιμωρεί οικογένειες σαν τη δική σας. Πόσους βιασμούς να αντέξει το παιδί πριν κρεμαστεί; Σύντομα δεύτερη κηδεία», έγραφε το μήνυμα. 

«Μου είπε ότι είχε κάνει μαλ… Ότι χτύπησε αστυνομικό», είπε ο αδελφός του 18χρονου – Θέμα χρόνου οι νέες συλλήψεις

Για συμπληρωματική κατάθεση κλήθηκε στην Ασφάλεια ο 16χρονος αδελφός του 18χρονου, που ομολόγησε ότι έριξε τη φωτοβολίδα προς τα ΜΑΤ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη», με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός 31χρονου αστυνομικού.

Όπως αναφέρει το protothema.gr, στην πρώτη κατάθεσή του, ο 16χρονος επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του αδελφού του στα επεισόδια, ενώ δήλωσε πως ο 18χρονος επέστρεψε στο γήπεδο γνωρίζοντας ότι τραυμάτισε τον 31χρονο άνδρα των ΜΑΤ. Όπως ανέφερε στους αστυνομικούς, ο αδελφός του φέρεται να έλεγε «έκανα μ… Πρέπει να χτύπησα αστυνομικό».

«Ήμασταν μέσα στο γήπεδο και βλέπαμε το παιχνίδι. Κάποια στιγμή, είδα πολλά άτομα να βγαίνουν τρέχοντας έξω από το γήπεδο. Όταν τους είδε ο Ν. άρχισε να τρέχει και αυτός από πίσω τους. Τότε, εγώ προσπάθησα να τον κρατήσω να μην πάει γιατί φοβήθηκα ότι θα γίνουν επεισόδια», είπε αρχικά ο 16χρονος.

«Όμως εκείνος δεν με άκουσε. Βγήκα και εγώ μαζί του έξω από το γήπεδο. Τότε, είδα ότι πολλοί από αυτούς που βγήκαν έξω κρατούσαν μολότοφ, φωτοβολίδες και πέτρες και πήγαιναν εκεί που ήταν μαζεμένοι οι αστυνομικοί. Μόλις γύρισε, μας είπε ότι είχε κάνει μ… Ότι πήγε να ρίξει μια φωτοβολίδα, όμως αντί να τη ρίξει στον αέρα την έριξε στο πόδι του αστυνομικού», τόνισε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην κατάθεσή του ο 16χρονος.

Επίσης, ο 16χρονος υποστήριξε πως τη φωτοβολίδα την έδωσε στον 18χρονο ένας άγνωστος, ο οποίος του έδειξε και πώς θα τη χρησιμοποιήσει. «Τη φωτοβολίδα του την έδωσε ένας άλλος που δεν τον ήξερε και του είπε να τη ρίξει προς τους αστυνομικούς. Αυτός του έδειξε και πως θα τραβήξει το σχοινί και θα τη ρίξει», φέρεται να κατέθεσε ο 16χρονος.

«Προφανώς και η αστυνομία δεν θα μείνει στη σύλληψη ενός δράστη»

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» ανέφερε ότι «προφανώς και η αστυνομία δεν θα μείνει στη σύλληψη ενός δράστη, καθ’ ομολογία δράστη, για τη συγκεκριμένη επίθεση, όπως περιγράφεται και από τον ίδιο. Εδώ μιλάμε για μία μεγάλη ομάδα ατόμων, η οποία οργανώθηκε από άλλα άτομα εξωτερικά του γηπέδου, οι οποίοι τους προμήθευσαν και με τα αντικείμενα που εκσφενδόνισαν εναντίον των αστυνομικών, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του συναδέλφου μας. Μεγάλη ομάδα ατόμων η οποία οργανώθηκε και κινήθηκε σε βάρος των αστυνομικών. Άρα η έρευνα προσπαθεί να ταυτοποιήσει τόσο το σύνολο αυτών των ατόμων που επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, όσο φυσικά και τους καθοδηγητές αυτών και αυτούς που τους όπλισαν ώστε να επιτεθούν στους συναδέλφους μας».

Σε άλλο σημείο η κ. Δημογλίδου τόνισε: «Θα πρέπει να δώσουμε χρόνο τόσο στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας, τα οποία δουλεύουν πυρετωδώς ώστε να έχουμε ασφαλή αποτελέσματα για να ταυτοποιήσουμε και άλλους δράστες, όσο και στους αστυνομικούς τόσο του Τμήματος Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους όσο και του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, οι οποίοι εργάζονται πυρετωδώς ώστε να φτάσουμε στους δράστες. Έχουμε στοιχεία, έχουμε πληροφορίες στα χέρια μας, αλλά προσπαθούν σύντομα να ταυτοποιήσουν οι δράστες και να φτάσουμε και σε άλλες συλλήψεις».

«Έχουν δοθεί πληροφορίες και από τον ίδιο τον κατηγορούμενο αλλά και από άλλους μάρτυρες οι οποίοι έχουν προσαχθεί όλες αυτές τις ημέρες στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας. Στους αθλητικούς χώρους επεξεργάζονται οι αστυνομικοί τις πληροφορίες αυτές δεν έχουν ονομαστεί πρόσωπα, γι’ αυτό και είναι δύσκολη η ταυτοποίηση τους» ανέφερε ακόμα μεταξύ άλλων.

Διαβάστε επίσης:

Ο καιρός… τρελάθηκε: Τρεις εποχές σε τρεις μέρες – Έρχεται Σαββατοκύριακο με τσουχτερό κρύο και χιόνια στην Αττική (videos)

Θεσσαλονίκη: Δώρα ζωής σε 6 ασθενείς χάρισε η οικογένεια 33χρονου που πέθανε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου

Επεισόδια στου Ρέντη: «Σύντομα δεύτερη κηδεία» – Απειλητικό μήνυμα καταγγέλλει ότι δέχθηκε η μητέρα του 18χρονου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 10:34