search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 09:39
MENU CLOSE

Γεωργιάδης για Σαμαρά: Δεν είμαστε όλοι το ίδιο

18.12.2023 20:20
adonis new

Ύστατες προσπάθειες να κατευνάσουν τις αντιδράσεις στο εσωτερικό της ΝΔ επιχειρεί η κυβέρνηση με τους Δημήτρη Καιρίδη και Άδωνι Γεωργιάδη να επιμένουν ότι η τροπολογία που προωθείται προς ψήφιση για τους μετανάστες δεν συνιστά νομιμοποίηση. 

«Είναι λάθος η έννοια της νομιμοποίησης. Διότι δεν δίνει δικαίωμα μόνιμης διαμονής, ιθαγένειας (όπως κάνουν για παράδειγμα στη Γερμανία) απλώς δίνει ένα δικαίωμα στη νόμιμη εργασία σε ανθρώπους που είναι εδώ για πολλά χρόνια και έχουν και μπορούν να δουλέψουν και για όσους δουλεύουν», ανέφερε σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, με τον υπουργό Εργασίας λίγο αργότερα να υπερασπίζεται το δικαίωμα της κυβέρνησης να θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας από την οποία εξαιρείται ο Αντώνης Σαμαράς.

«Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι δεν είμαστε το ίδιο στην πολιτική μας διαδρομή, άλλο ένας βουλευτής που έχει κάνει μια τετραετία πχ και άλλο ένας που έχει καταφέρει να γίνει πρωθυπουργός της χώρας. Προφανώς έχει μεγαλύτερα περιθώρια», είπε.

Επί της ουσίας της ρύθμισης ο Δημήτρης Καιρίδης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι ακολουθεί τη μέση οδό, της λογικής. «Η ΝΔ έχει και μια μεγαλύτερη ευθύνη ως η μεγαλύτερη παράταξη της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς τώρα που το ζήτημα αυτό καίει την Ευρώπη στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές να δείξουμε σε όλους και στους υπόλοιπους Ευρωπαίους να δείξουμε ότι εδώ στην Ελλάδα, μπορούμε και τα σύνορα να φυλάξουμε και να είμαστε πολύ αυστηροί απέναντι στο παράνομο, αλλά ταυτόχρονα να χρησιμοποιήσουμε την λελογισμένη νόμιμη μετανάστευση προς όφελός μας σύμφωνα με τις ανάγκες και τις προτεραιότητές μας», είπε.

Διαβάστε επίσης:

Ο Γεραπετρίτης υπέκυψε στις πιέσεις της «Νίκης» – Αποσύρουν τη συμβολικά ροζ σημαία

Κασσελάκης: Συνάντηση με τον πρέσβη της Κίνας – Η Cosco στο επίκεντρο της συζήτησης

Δώρα Αυγέρη: Ο πρωθυπουργός υποκλίνεται στην ακροδεξιά του κόμματός του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 09:38