search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 09:40
MENU CLOSE

Κασσελάκης: Συνάντηση με τον πρέσβη της Κίνας – Η Cosco στο επίκεντρο της συζήτησης

18.12.2023 17:52
kasselakis 8765- new

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Κίνας Σιάο Τζουντσένγκ είχε την Δευτέρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, και συνομίλησαν για την ενίσχυση των ελληνοκινεζικών και ευρωκινεζικών σχέσεων σε αμοιβαία επωφελή βάση και με σεβασμό στις αρχές των δύο πλευρών. 

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε τη σημασία που έχει η κινεζική επένδυση της COSCO στον ευρύτερο Πειραιά, υπογραμμίζοντας, παράλληλα, την ανάγκη να υπάρχει απόλυτος σεβασμός των αρχαιολογικών χώρων στην περιοχή και της περιβαλλοντικής και εργασιακής νομοθεσίας. Επιπλέον, τόνισε τη σημασία που έχει η συνεργασία της εταιρείας με την τοπική αυτοδιοίκηση και τους φορείς για την ανάπτυξη της οικονομίας της περιοχής με τρόπο που ωφελεί τις τοπικές κοινωνίες, ιδιαίτερα σε σχέση με τους τομείς της ναυπηγοεπισκευαστικής δραστηριότητας και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Παράλληλα, συζήτησαν για την  σημασία που έχει ο διάλογος με την Κίνα για την αντιμετώπιση παγκόσμιων προκλήσεων, όπως η κλιματική κρίση και η περιφερειακή και παγκόσμια ειρήνη. 

Ο κ. Κασσελάκης ευχαρίστησε τον Πρέσβη για τις θέσεις της Κίνας στο Κυπριακό, υπογραμμίζοντας τη σημασία που έχει ο σεβασμός του διεθνούς δίκαιου και ειδικά του δίκαιου της θάλασσας για τις διεθνείς σχέσεις.

Διαβάστε επίσης:

Δώρα Αυγέρη: Ο πρωθυπουργός υποκλίνεται στην ακροδεξιά του κόμματός του

Κ. Γιαννακός στην Εξεταστική για Τέμπη: «Αν είχε εφαρμοστεί ο Γενικός Κανονισμός Κυκλοφορίας, το δυστύχημα θα είχε αποφευχθεί»

«Σφάχτηκαν» στη Βουλή Βελόπουλος-Γεωργιάδης για την… «απόπειρα ισλαμοποίησης», σφήνα Κωνσταντοπούλου και ρεσιτάλ ξενοφοβίας Στίγκα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 09:39