search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 22:07
MENU CLOSE

Νίκος Παππάς: «Μόνο στα κέρδη του χρηματιστηρίου οφείλεται η κατάταξη του Economist που πανηγυρίζει ο κ. Χατζηδάκης»

18.12.2023 20:25
pappas – xatzidakis 654- new

Δηκτικά σχολιάζει ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Νίκος Παππάς, ανάρτηση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος επικαλείται ανάλυση του Economist για την κατάταξη της χώρας μας στην κορυφή της λίστας 35 χωρών με την καλύτερη επίδοση στην Οικονομία για το 2023.

«Ο κ. Χατζηδάκης πανηγυρίζει, επικαλούμενος τον Economist. Η συγκεκριμένη κατάταξη, όμως, είναι αποτέλεσμα αποκλειστικά και μόνο των κερδών στο χρηματιστήριο. Διότι ενώ οι μετοχές ανέβηκαν κατά 40%, όσο και οι εισπράξεις από τον ΦΠΑ από το 2021 ως σήμερα, στους άλλους δείκτες η χώρα μας βρίσκεται από τη μέση και κάτω».

«Συνεπώς», σχολιάζει ο κ. Παππάς, «μαζί με τον κ. Χατζηδάκη μπορούν να πανηγυρίζουν και οι εισηγμένες που είχαν κέρδη 10,5 δισ. ευρώ.  Δηλαδή, οι τράπεζες και οι εταιρείες ενέργειας, οι οποίες ευνοούνται σκανδαλωδώς από τις επιλογές της Ν.Δ.  Νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις πληρώνουν, απλώς, το τίμημα των κερδών στο χρηματιστήριο» καταλήγει ο Νίκος Παππάς, απαντώντας στην ανάρτηση του Κωστή Χατζηδάκη.

Διαβάστε επίσης:

Ο Γεραπετρίτης υπέκυψε στις πιέσεις της «Νίκης» – Αποσύρουν τη συμβολικά ροζ σημαία

Opinion Poll: Απαισιόδοξοι για το 2024 δύο στους τρεις πολίτες – Με 23 μονάδες προηγείται η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ, χαμηλά η ΝΕΑΡ  

Το «παραμύθι» που διηγείται ο Κασσελάκης για την «εισαγόμενη ακρίβεια»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 22:06